Gevulde borrelglaasjes met dennenboomtakjes, tijm en cranberry kersttafel dekken foodblog foodinista

Vijf tips voor een stressloos kerstdiner

Deel deze post

In de zomer kan ik soms al een beetje zenuwachtig worden van de feestdagen. Dit is echt geen grap. Misschien ken je dit gevoel wel. De stoelendans begint al. Op welke feestdag gaan we naar welke familieleden of op welke feestdag komen ze bij ons. Als dat geregeld is dan komt het plannen van het kerstdiner. Met een vol programma tijdens de feestdagen dient ook dit tot in de puntjes geregeld te worden en kun je wel een strakke planning gebruiken. Weinig stress is daarbij regel nummer één. Daarbij ga ik je helpen met met vijf tips voor een stressloos kerstdiner. Het begint tenslotte allemaal bij stap één; de planning en het je zelf zo makkelijk mogelijk maken. Vergeet vooral niet dat het ook jouw feestdagen zijn.

5 tips voor een stressloos kerstdiner

Tip 1: Laat je stressloos kerstdiner of kerstborrel verzorgen

De ultieme tip; geen stress en geef de organisatie van het kerstdiner of de kerstborrel uit handen! Dit kan natuurlijk thuis, maar ook op het werk wanneer jij alles mag organiseren. Laat de de hapjes of de gehele maaltijd cateren. Het enige wat jij nog moet doen is de presentatie. Is dat niet ontspannen en genieten? Een catering kerst diner of borrel is in dat geval een goed idee! Voor de verzorging van de maaltijd zijn er diverse mogelijkheden ook voor eventuele dieetwensen. Ook kun je bijvoorbeeld voor extra gemak het servies en bestek mee laten leveren. Zeker iets om over na te denken.

Tip 2: Simpele recepten

Ga je toch zelf koken; maak het je zelf niet te moeilijk! Je kunt met de feestdagen heel erg lekker eten, maar lekker eten is echt niet altijd moeilijk. Ik zeg het heel vaak; iedereen kan koken, maar je moet het wel even doen. Zoals bijvoorbeeld dit dessert een straciatella torentje. Een heerlijk dessert voor de feestdagen dat echt iedereen kan maken. Het ziet er mooi uit, maar is ook nog eens om je vingers bij af te likken. Of ga als voorgerecht voor een klassieker met een twist een garnalencocktail recept met een frisse Griekse twist. Ook jij kunt! Simpel en lekker.

Straciatella torentje een dessert recept van foodblog Foodinista
garnalencocktail recept met een Griekse twist foodblog Foodinista

Tip 3: Bereid het kerstdiner voor

Haal de stress uit kerstdiner. Bereid je kerstdiner voor en zorg dat je tijdens de kerstdagen nog alleen maar de afronding van de gerechten dient uit te voeren. Zo ben je misschien de dagen voor de kerst wel even druk, maar tijdens de kerstdagen ben jij bijna even ontspannen als je gasten. Een goede tip is bijvoorbeeld het stressloos Italiaans kerstdiner.

Italiaanse rundvlees stoofschotel foodblog Foodinista recept

Tip 4: Ga winterbarbecueën

Niks zo gezellig als met elkaar de tuin in in een gezellige tent en met vuurkorven in de tuin, statafels, champagne erbij of een mooi winterbiertje! Laat iedereen zijn eigen mooie stukje vlees grillen op de barbecue en laat het buffet verzorgen. In de tuin is het misschien even werk, maar je huis blijft ook nog eens netjes en aan het diner heb je ook nog eens weinig werk, want het meeste doen je gasten zelf. Gezellig is zo’n winter barbecue ook nog eens. Natuurlijk is dit wel het leukst met een grote groep.

Tip 5: Ga proefdineren

Ga je toch zelf koken en wil je het toch iets ingewikkelder maken? Ga dan proefdineren. Zorg dat je nooit het door jouw met zorg uitgekozen kerstdiner tijdens de feestdagen voor het eerst kookt. Het is, sorry, vragen om problemen, hoe leuk het misschien ook is. Kook het diner op een zaterdag of zondag alvast een keer op proef. Doe dit voor bijvoorbeeld twee personen. Dan weet je wat je te wachten staat. Je kunt de kleine foutjes eruit halen en maak er een gezellige dag van. Dan kom je tijdens de kerstdagen voor minder verrassingen te staan en kun je het echte kerstdiner ook meer persoonlijkheid geven. Sowieso geeft het minder stress!

Fijne en stressloze feestdagen gewenst!

Meer ideeën voor het kerstdiner ontvangen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie