Zomerse kookboeken tips Puur Pasta van Foodblog Foodinista

Zomerse kookboeken tips

Deel deze post

Nog even dat zomergevoel vasthouden als je terug komt van vakantie? Het ligt er misschien aan waar je bent geweest, maar in de keuken gaat dat denk ik gewoon lukken. Ik heb een aantal heerlijke kookboeken gevonden die deze zomer nieuw zijn uitgekomen. De kookboeken zijn vol zomerse recepten en nemen je mee naar je favorieten vakantiebestemming. Geen kookworkshop gevolgd? Geen probleem! Dan ga je dat gewoon thuis doen met deze zomerse kookboeken tips. De zomerse kookboeken nemen je mee naar Thailand, Italië of het Franse Corsica. Even heerlijk naar het eilandleven, de meest heerlijke pasta’s of spice it up deze zomer het gaat wel goed komen!

3x Zomerse kookboeken tips voor dat vakantiegevoel

Kookboeken tip 1: Basisboek Thailand

Zomerse kookboeken tips Thailand Basisboek tip Foodblog Foodinista

Het is jammer dat Thailand zo ver weg is, want voor het eten alleen al zou ik er vaker naartoe gaan. Erg fijn is dat je de kneepjes van de Thaise keuken snel zelf kunt leren en dan vanaf de start. Met het Basisboek Thailand. Thaise recepten vanaf de start. De Thaise pure smaken, de gerechten met frisse smaken en vervolgens veel pit. Hoe ga je die zelf maken? Met hulp van het Basisboek Thailand.

Kookboeken tip 2: De keuken van Corsica

De keuken van Corsica Zomerse kookboeken tips Foodblog Foodinista

Dat het eilandleven meestal anders is dan het leven op het vaste land dat weten we eigenlijk wel. Maar dat is natuurlijk ook zo met de lokale cuisine. In Spanje gaat dat op, in Griekenland, in Italië, maar ook op het Franse eiland Corsica. Veel meer visgerechten bijvoorbeeld. Tijd voor een kookboek om de Franse Corsicaanse keuken, met bijvoorbeeld Italiaanse invloeden te leren en na een vakantie mee naar huis te nemen. Alle fijne kneepjes kun je terug vinden in het kookboek De keuken van Corsica.

Kookboekentip 3: Puur Pasta

Zomerse kookboeken tips Puur Pasta van Foodblog Foodinista

Na alle pasta en pizza in Italië ben je verslingerd geworden aan al het heerlijks. Een simpele pasta volstaat niet meer met bolognaisesaus. De meest heerlijke, maar ook gezonde pastagerechten moeten gemaakt worden. Een beetje gezonder voor de buik. Dan ga je aan het werk met het kookboek Puur Pasta met ook tips voor glutenvrije pasta en pastavervangers, maar natuurlijk niet te vergeten de meest heerlijke groente en kruidensauzen om dat Italië gevoel nog heel lang vast te houden!

Welk kookboek van de zomerse kookboeken tips is jouw favoriet?

Meer blogs en kookboeken tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie