Tips voor een kindvriendelijk weekendje Utrecht - Foodinista

5 Tips voor een kindvriendelijk weekendje Utrecht

Deel deze post

Op reis in Nederland. Er even tussenuit en genieten van je eigen Nederland. Het is een goed idee, want Nederland heeft heel veel te bieden. Ook wanneer je met kinderen gaat reizen. Nederland kan heel erg leuk zijn en er valt zo veel te doen. Het kan soms even zoeken, wanneer je het voor hele gezin leuk wilt houden. In Nederland zijn we soms ook iets afhankelijker van het weer. We willen genieten. We willen ontspannen en blijven ontdekken. Is het ook niet zo dat we meestal al te weinig tijd hebben voor al die dingen die we juist zo graag zouden willen doen? Precies! Je vergeet de standaard. Ga dan ook eens op citytrip naar één van de meest bekende steden van Nederland; Utrecht! Met deze 5 tips maak je er een heel leuk kindvriendelijk weekendje Utrecht van.

Tips voor een kindvriendelijk weekendje Utrecht - Nijntje Museum - Foodinista

5X – Weekendje Utrecht met Kinderen

Een citytrip met kinderen? Genieten kinderen er wel van wanneer je met ze door een stad heen gaat slenteren? Tenslotte is het dagelijkse boodschappenuitje meestal geen succes. Ik denk ook dat je dat moet vergeten. De citytrip moet je echt insteken als ‘vakantie’. Beleving, ontdekken en genieten. Kortom leuke dingen doen! Overnachten in een hotel, ontspannen en kindvriendelijk uiteten gaan, speeltuintjes in de stad ontdekken en kindvriendelijke musea bezoeken. Maak er een feestje van en met deze tips ga je ver komen.

Uiteten met kinderen in Utrecht

Kip en meer bij Alan & Pim’s

Eerlijk is eerlijk Kip, patat en appelmoes is bij ons thuis altijd een succes! Bij Alan & Pim’s weten ze wat lekker is. Inderdaad Kip op heel veel manieren. Het is dan ook met het gezin een succes om Alan & Pim’s te gaan lunchen, borrelen of dineren. De menukaart is zeer uitgebreid en de basis bestaat uit perfecte kipbereidingen, meestal een succes bij de kids en zijn de kinderen blij? Dan ben jij ook blij. Tenminste zo gaat het bij ons wel. Het avondeten is toch altijd veel gezelliger met gelukkigere kinderen nagaan wanneer het leuk is wanneer je uiteten gaat. Maar wat staat er dan zowel op het menu bij Alan & Pim’s? Kipburgers, kippeling, gemarineerde kip van het spit, Ceasar salade en nog veel meer. Maar natuurlijk denken ze bij Alan & Pim’s ook aan de vega, want ook deze kipvarianten zijn er in bijvoorbeeld een burger versie. Daarbij is er een uitgebreid kindermenu, maar ook het boefjesmenu waarbij kinderen gewoon een bord en bestek krijgen en mee kunnen eten met de ouders. Persoonlijk vind ik het laatste geniaal! Trek gekregen? Ga bijvoorbeeld eten bij Alan Pim’s Restaurant Leidsche Rijn.

Ontdek Utrecht met kinderen

Beleef Nijntje bij het Nijntje Museum

Met de kleinste tot ongeveer 5 jaar wil je, nee, moet je een keer naar het Nijntje Museum in Utrecht. Officieel is het een Museum. Logisch, want heel de geschiedenis van Nijntje en een ode aan Dick Bruna, de auteur van Nijntje, komt voorbij. Voor ouders is het reis door de geschiedenis van Nijntje en veel “oh ja” momenten, maar voor de kinderen is het één grote beleving waarin Nijntje centraal staat. De verhalen van Nijntje komen te leven. De kinderen kunnen Nijntje zelf beleven. In het Nijntje Museum ga je van beleving naar beleving van het Nijntje ziekenhuis naar de nijntje school en door naar Nijntje leert omgaan met verkeer. Overal kunnen de kinderen zicht verkleden als zuster Nijntje of politie agent. Vergeet natuurlijk niet om een mooie tekening voor Nijntje te maken. Bestel wel ruim vooraf je ticket voor het museum met een tijdblock.

Tips voor een kindvriendelijk weekendje Utrecht - Nijntje Museum - Foodinista
Tips voor een kindvriendelijk weekendje Utrecht - Foodinista

Ontspanning buiten bij de musea – Museum Café

Het Nijntje Musea is onderdeel van het Centraal Museum van Utrecht. Ook een aanrader, voorl wanneer je met oudere kinderen naar Utrecht gaat. Maak dan bijvoorbeeld gebruik van een combinatieticket. Ga je niet naar het Centraal Museum dan is het alsnog een aanrader om na het Nijntje Museum de tuin van het Centraal Museum in te lopen. Daar is het Museum café. Het Museum Café heeft een prachtige ligging bij een binnentuin. De kinderen kunnen daar geweldig spelen. Het is er eigenlijk altijd druk dus er zijn ook altijd wel andere kinderen om mee te spelen. Neem eventueel een bal of iets anders mee voor op het grote grasveld, want veel speelgoed of speeltoestellen zijn er niet. Je kunt zelf even genieten van een kopje koffie met Nijntje taart of chocolade.

Tips voor een kindvriendelijk weekendje Utrecht - Centraal Museum - Foodinista
Nijntje Chocolade bij Centraal Museum Café - Tips voor een kindvriendelijk weekendje Utrecht - Centraal Museum - Foodinista

Spoorweg Museum – Ontdekkend leren

Een uitje met de trein is al één groot feest! Maar is maar één plek waar je alles over de trein nu nog echt op een hele leuke manier kunt ontdekken; Het Spoorweg Museum! Ga eropuit naar het interactieve Museum in Utrecht en ontdek alles rondom de trein van de stoomtrein tot het heden. Dit allemaal terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Zo is het voor iedereen heel erg leuk.

Kindvriendelijk overnachten in Utrecht

Nijntje Lampen The Fifth StayOkay Utrecht weekendje Utrecht on a budget Foodblog Foodinista
Fietsen van StayOkay Utrecht weekendje Utrecht blogger Foodinista

StayOkay Utrecht

Waar ga je overnachten in Utrecht? Een luxe hotel, betaalbaar? Mag het leuk zijn? Wist je dat er midden in het centrum van Utrecht een StayOkay hostel is? Hier lees je er alles over. Nog een extra tip, want misschien wil je het OV met mondkapjes ontwijken? Bij StayOkay kun je fietsen huren en zo burger je ook helemaal in in de Utrechtse stad.

Citytrips in Nederland

Nederland ontdekken? Meer leuke citytrips plannen en leuke vakantieplannen in Nederland?

  • Ga een weekendje naar Amsterdam! Lees hier mijn tips voor het ontdekken van de hoofdstad.
  • Welke steden in Nederland zijn de moeite waard om culinair te ontdekken? Lees hier mijn tips.

Meer reis tips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie