Welkomstdrankje op het terras bij Cafe Louis in Maastricht foodblog Foodinista reistips in Maastricht

Culinair weekendje weg of dagje uit? Dit zijn 5 tips in Nederland!

Deel deze post

Zin in vakantie? Ik begrijp je volkomen. Ben je aan het zoeken naar iets nieuws? Wil je iets beleven wat je nooit maar gaat vergeten en het echte vakantiegevoel ontdekken in eigen land? Dan valt er zo veel te beleven in Nederland. Voor het vakantiegevoel is het niet altijd nodig om lang weg te gaan of om ver te reizen. Je kunt al heel veel bereiken met een weekendje weg of dagje uit voor het ontspannen gevoel en je ontdekt ook je eigen land. Een groot voordeel is natuurlijk de reistijd. Zelf heb ik ook een aantal favorieten en bestemmingen op mijn wensenlijstje staan. Deze deel ik met je in dit blog om inspiratie te geven voor een culinair weekendje weg of dagje uit in Nederland die je een heerlijk vakantiegevoel geven.

5 Tips voor een culinair weekendje weg of dagje uit in Nederland

Ontdek Nederland Tip 1: Ontspannen en relaxen in een hotel

Misschien wil je nog niet al te veel de straat op, maar heb je er wel behoefte aan om er heerlijk uit te gaan. Ik kan mij ook voorstellen dat je even wilt genieten zonder de kinderen. Dan kan het eerlijk zijn om te genieten van een nachtje weg in een hotel waar alles voor je geregeld is. Bij Hotelaanbiedingen.com kun je je laten inspireren voor overnachten en dineren bij diverse hotels en verrassende locaties in Nederland. Na het diner is het ook niet meer nodig om nog in de auto te stappen dus je kunt genieten van een wijntje bij het diner. De volgende ochtend uitslapen en genieten van een uitgebreid ontbijt. Doe eens luxe en neem een boek mee, ga wandelen in de bossen of kies voor een strandlocatie en kies voor twee nachten. Mij lijkt het heerlijk en je komt totaal ontspannen thuis.

Genieten in Maastricht bij Cafe Louis en hotel Monastere citytrip tips van Foodblog Foodinista
Kalfsgehaktbal bij The Corner Amsterdam RAI restaurant review Foodblog Foodinista

Ontdek Nederland Tip 2: Ontdek Amsterdam

Amsterdam is altijd ontzettend druk. Wil je er de tijd voor nemen en genieten. Dan is deze zomer misschien wel je kans? Ga een dagje of weekendje naar Amsterdam. Fiets de stad rond, ontdek heerlijke restaurantjes ga op het terras zitten en ontdek de leukste culinaire winkeltjes. Met minder internationale toeristen kan het zomaar een voordeel zijn om onze eigen hoofdstad eens zelf te ontdekken. Hier lees je meer tips.

Fruit de Mer feest bij The Park Inspired by Erik van Loo Restaurant tip Foodblog Foodinista in Rotterdam

Ontdek Nederland tip 3: Culinair Rotterdam ontdekken

Die andere stad waar het heel erg druk kan zijn, maar zo de moeite waard is! Ga een weekendje naar Rotterdam. Prachtige markten, de foodhal, wandelen langs de Maas en natuurlijke geweldige restaurants en mooie hotels, maar mijn tips voor Rotterdam kun je hier lezen.

Uitzicht Justjesoars B&B AldeFeanen Friesland Foodblog Foodinista

Ontdek Nederland tip 4: Zoek de rust in Friesland

Nederland is prachtig! Ga het water op en ontdek het pure eten bij boerderijen in Friesland en verblijf in kleine B&B, familiehuizen en de leukste boerencampings in Friesland. Van een vakantie in Friesland kom je uitgerust thuis en wat er valt te beleven kun je bijvoorbeeld hier lezen.

Borrelplateau bij Seafood Seafarm Oosterscheldekering Weekend Zeeland tips Foodblog Foodinista
Naar het strand en Beachclub Lekker in Zeeland Foodblog Foodinista

Ontdek Nederland tip 5: Strandvakantie in eigen land

Genieten van een strandvakantie in eigen land? Natuurlijk kan dat! Ga naar het prachtige Zeeland! Wij gingen je voor en gaan deze lente ook nog genieten van een weekendje Zeeland. De kust, maar vooral ook heerlijk eten en drinken. Vooral voor de visliefhebbers is Zeeland genieten, maar wil je de frisse zeelucht inademen dan kan het perfect in eigen land en geniet dan van een dagje, weekendje of langere vakantie in Zeeland.

Meer reis tips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie