Lekkere koffie drinken in Haarlem tips waar naartoe

10 keer lekkere koffie drinken in Haarlem

Deel deze post

Ik ben een echte koffiedrinker. Een gewoon kopje koffie is sowieso goed om de dag mee te beginnen of om weer een stoot energie binnen te krijgen, nou ja wel een beetje goede koffie dan. Daarvoor kun je niet zonder een goede koffiemachine, zoals deze volautomatische koffiemachine die je ieder moment op je wenken bedient. Dat is heerlijk voor een goede kop koffie thuis en naar je eigen smaak. In dit blog deel ik ook tien tips voor je wanneer je je koffie buiten de deur aat drinken en dan in één van mijn favoriete steden; Haarlem. Daar heb ik tenslotte tien jaar gewoond. Ik heb natuurlijk ook heel veel favoriete en lekkere adresjes in Haahttps://www.foodinista.nl/genieten-van-koffie-in-de-horeca/rlem. Dit zorgt dan ook weer voor voldoende foodblogstof en daarom ga ik, maar eens beginnen.  Voor lekkere koffie drinken in Haarlem kun je bij heel veel koffietentjes, restaurantjes en lunchrooms in Haarlem terecht en ook deel ik een geweldige plek met je waar je heerlijke koffiebonen kunt uitzoeken. Lees verder voor mijn lekkere koffie drinken in Haarlem tips.

Foodblog Foodinista lekkere koffie drinken in Haarlem favorieten

Coffee Star Haarlem

Is echt één van mijn favoriete koffietentjes in Haarlem voor lekkere koffie en om te gaan bloggen. Coffee Star in Haarlem is, namelijk bij de bibliotheek in Haarlem. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar dat is het zeker niet! Bij Coffeestart hebben ze veel diverse soorten koffie, lekkere taart, Tony chocolonelly en kun je alle tijdschriften lezen. Ontspanning dus! Nog een voordeel natuurlijk WIFI door de bieb en in de zomer een zonnig terras op een binnenplein  midden een stad een echte aanrader.

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Coffee Star in Haarlem, Gasthuisstraat 32, Haarlem

Espresso Lounge Haarlem

Een lounge waar alles draait om koffie en een relaxte sfeer, maar waar je ook zeker terecht kunt voor de lunch of een glas wijn aan het einde van de dag. Kinderen mee geen probleem! In de kelder is een kinderparadijs ingericht. Een leuke plek in Haarlem, wat je misschien aan de buitenkant niet direct verwacht. Espresso Lounge in Haarlem voor top koffie en zet zeker je tanden in de dadeltaart die is echt om van te smullen! Zeker weten! Alle taarten maken ze zelf bij Epresso Lounge. Nog een pluspunt WIFI voor je laptop en de Espresso Lounge is om 7 uur al open voor je coffee to go of voor je eerste ontbijtafspraak. Echt ideaal! Oh ja en welke koffie? Ik ga voor een koffie verkeerd Dubbel espresso.

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Espresso Lounge in Haarlem, Kleine Houtstraat 4, Haarlem

Doppio Espresso Haarlem

Ook Doppio Espresso heeft, eindelijk, een locatie geopend in Haarlem! Misschien hebben ze zo lang gewacht, omdat ze het juiste pand zochten? Het is namelijk een grote locatie geworden. Groot genoeg om bij Doppio te kunnen lunchen. Goede koffie, zoals we gewend zijn. Bij Doppio drink ik toch altijd gewoon mijn latte.

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Doppio Espresso in Haarlem, Zijlstraat 70-80, Haarlem

Dodici

De eerste vraag, hoort Dodici wel bij deze rubriek, want Dodici is sowieso ook echt een super lekker restaurant en goede wijnbar. Dodici kom je dan ook nog wel een keer tegen op het foodblog in een blogje. Dodici heeft alleen ook hele, maar dan ook hele lekkere cappuccino’s! Een echte tip om naartoe te gaan. Natuurlijk met een Italiaans koekje erbij.

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Dodici in Haarlem, Smedestraat 47, Haarlem

Mogador

Op de drukke Botermarkt met de grote eetcafés vindt je achteraan de Botermarkt in Haarlem het kleine Mogador. Alleen met klein doe je Mogador iets te weinig eer aan. De Barista’s maken echt heerlijke koffie. Bij de Mogador is het altijd super druk met een rede de koffie is namelijk heel goed en de sfeer gezellig! Een zoetekauw ga voor de dadelwalnoottaart en ga je ontbijten kies dan de homemade granola.

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Mogador in Haarlem, Botermarkt, Haarlem

Anne & Max Haarlem

Naar Anne & Max ga ik eigenlijk niet voor de koffie, maar voor de worteltaart die is zo ontzettend lekker! Natuurlijk drink ik daar wel koffie bij in de ontzettend fijne loungebanken bij Anne&Max echt een fijne locatie voor de zondagmiddag.

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Anne & Max in Haarlem, Zijlstraat 68, Haarlem

The Coffee Bakery

Lekkere koffie en het allerlekkerst de macarons en de Hazelbomg! Een verwennerij. Niet voor niks is het natuurlijk The Bakery. Ook een fijn terras buiten.

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij The Coffee Bakery in Haarlem, Korte Veerstraat 20, Haarlem

Lekkere zoetigheden bij de koffie bij Coffee bakery in Haarlem

Victor’s Espresso

Bij Victor’s Espresso kun je, je espresso bonen halen in veel smaken, maar voor mij is het, het ideale punt om je koffie to go te halen, wanneer ik vanaf het station de stad in loop. Barista koffie voor een oké prijs. Je loopt al een stukje de stad in, maar het is mooi op de route.

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Victor’s Espresso in Haarlem, Kruisstraat 35, Haarlem

Hofje zonder Zorgen

Bij Hofje zonder Zorgen is het gewoon ontzettend leuk, vooral wanneer je in de achterkamer zit. Hier zit je namelijk echt in een hofje. Hier kun je naartoe voor de koffie met een goed stuk taart die ze zelf bakken. Eigenlijk is alle taart lekker bij het Het Hofje. Anders ga je voor de lunch of voor de high tea, want ook die zijn niet verkeerd! Nog iets fijns Hofje zonder Zorgen is in de grote Winkelstraat dus als je aan het shoppen bent een perfecte plek voor een pauze. Je loopt er ook zo voorbij. Een tip in ieder geval.

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Hofje zonder Zorgen in Haarlem, Grote Houtstraat 142 A, Haarlem

lekkere koffie drinken in haarlem bij hofje zonder zorgen

Brandmeester’s

Oké misschien ga je hier niet direct naartoe om gezellig koffie te drinken, maar het is absoluut het koffie adres van Haarlem. Brandmeester’s in haarlem voor je koffie. Ga hier espresso proeven, haal je verse bonen of een espressomachine. Bij het Haarlemse Brandmeester’s voor je Haarlemse Koffie als toerist en koffieliefhebber sla het dan zeker niet over!

Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Brandmeester’s in Haarlem, Schachgelstraat 29, Haarlem

Lekkere koffie drinken in Haalemm bij Brandmeesters

Meer restaurant tips kijk bij de restaurants van Foodblog Foodinista

De favoriete hotels van Foodblog Foodinista voor een weekend Haarlem

Budget Proof Design Hotels: Park43, Haarlem Hotel Suites
Design Hotels voor een beetje meer: Brass Hotel Suites, Teylers Appartement Anno 1608, Spaarne Dream Appartement.

Direct de nieuwste blogs, hotspots en nieuwste restaurants ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Cynthiiaa
    Geplaatst op 14:41h, 18 maart

    Ik houd van dit soort artikelen! Jammer dat Haarlem zo ver weg is van de Polder om dagelijks te bezoeken, anders had ik een koffietrip gemaakt. Koffie drinken en bloggen? Dat is ideaal, maar ook buitenshuis! Helaas hebben wij dat soort gelegenheden hier niet. WiFi? Ik ben verkocht en dat al bij de eerste, haha! Leuke plekken om naar toe te gaan, vooral The Coffee Bakery, die trok het meest mijn aandacht en natuurlijk Coffee Star Haarlemn, vanwege de lekkere werkspot, maar TCB lijkt mij zalige foodies hebben! Daar wil ik naar toe als ik in Haarlem ben! :D Heb je dit soort artikelen ook van andere steden?

  • Foodinista
    Geplaatst op 17:07h, 18 maart

    Haarlem is ook echt een tip voor een leuk weekend weg. Er komen zeker meer van dit soort blogs, heb je ook mijn top 5 van Den Haag gelezen?

Geef een reactie