Waarom Frankrijk zo mooi is - 5x Instagrammable Frankrijk

Waarom Frankrijk zo mooi is – 5x Instagrammable Frankrijk

Deel deze post

Voor we deze zomer weer massaal naar Frankrijk gaan is het natuurlijk fijn om je te laten inspireren door een aantal mooie plekjes die je wellicht nog helemaal niet kende. Misschien ben je nog nooit in Frankrijk geweest, het zou zomaar kunnen of denk je Frankrijk helemaal te kennen en is niks meer een verrassing! Nou kijk dan toch maar even verder. Want ongetwijfeld zijn er toch meer mooie dorpjes, locaties of fotografische plekjes die je gaan verrassen en waar je naartoe wilt of welke route je gaat inplannen voor jouw perfecte rondreis. Laat je inspireren. Alles begint natuurlijk thuis met de juiste voorbereiding. Dus de caravan voorbereiden van interieur tot omloopmaat caravan berekenen voor de perfecte voortent voor de warme zomeravonden, je favoriete chambre d’hote reserveren of een appartement waar je zelf kunt koken voor je eigen Franse gevoel. Zo doen we het allemaal op onze eigen manier. Maar één dingen hebben we gemeen we willen allemaal Frankrijk ontdekken. Daarom deel ik 5 tips met je en laat ik je weer zien waarom Frankrijk zo mooi is en waarom we ieder jaar massaal in de file staan richting het zonnige Zuiden.

5x Instagrammable Tips in Frankrijk

Mooi Ardèche

Waarom Frankrijk zo mooi is - 5x Instagrammable Frankrijk - Ardeche

De prachtige Ardeche regio. Bekend door de prachtige Pont-D’Arc, maar er zijn zo veel mooie dorpjes te bezichtigen en dit kan op verschillende manieren. Wandelend, maar ook via het water, zoals kanoën. Een aanrader is het ook Franse dorpje Labeaume aan het water met mooie vergezichten en kleine pleintjes waar je mooi kunt fotograferen.

Kleuren van Collioure in de Franse Pyreneeën

Waarom Frankrijk zo mooi is - 5x Instagrammable Frankrijk - Franse Pyreneeën

In het Franse dorpje Collioure blijf je fotograferen. Het dorpje is zo kleurrijk. Dit dorpje ligt tussen de bergen van de Pyreneeën voor je Spanje bereikt aan de Franse riviera. Je rijd bijna Frankrijk uit en dan kom je deze schoonheid tegen waar wordt geleeft van de visvangst en kunst en natuurlijk jouw bezoek. Je kijkt je ogen uit. Rijd je deze zomer naar Spanje maak dan een tussenstop in de Pyreneeën of blijf gewoon hangen, want dit gebied in Frankrijk is betoverend.

Street art in Lyon

Waarom Frankrijk zo mooi is - 5x Instagrammable Frankrijk - Street art in Lyon

Lyon is een bruisende studentenstad en deze sfeer zie je ook terug in het straatbeeld. Natuurlijk culinair, waardoor diverse streken in één stad samen komen en ook diverse culturen, maar bijvoorbeeld ook in de street art! Wandel vroeg in de ochtend door Lyon wanneer je je koffie met croissant gaat halen en het licht val prachtig op de street art. Ook zijn er zeker street art tours te boeken. Wist je dat er ook city campings zijn in Lyon? Zo kun je het vakantie gevoel combineren met citylife in het bruisende Lyon.

Spetteren in het water bij Roquebrune Sur Argens in de Var

Waarom Frankrijk zo mooi is - 5x Instagrammable Frankrijk - Roquebrune Sur Argens

Deze zomer verbleven wij op camping in de Var regio in Roquebrune Sur Argens, wanneer je in deze plaats verblijft dan moet je ook naar de Roquebrune toe. Het beste doe je dit per kano dan arriveer je bij een strandje en heb je vrij zicht. Een mooi fotografie moment. De roquebrune is prachtig in ieder zonlicht, maar in de ochtend is het ook prettig kanoën. Vanuit Roquebrune Sur Argens ontdek je ook de Var regio en de Cote d’Azur. Het laatste is wel afhankelijk van de bosbranden en de files, met kleine kinderen is dit nog geen aanrader.

Logeren in de Atlantische Loire Regio

Waarom Frankrijk zo mooi is - 5x Instagrammable Frankrijk

Logeren bij boerderij Laiterie Du Gontey levert in de ochtend prachtige plaatjes op. In de avond heb je geen idee dat je hoog in de bergen bent. Wanneer je in de ochtend wakker wordt en boven de walken ‘hangt’ dan is het wel duidelijk. Een prachtig plaatje van je Chambre d’hotes kamer. Je overnacht in een echte Franse boerderij waarbij op basis van halfpension voor je wordt gezorgd ook is er ruimte voor twee caravans op het terrein, alleen de rit er naartoe is wel even een onderneming en niet voor de beginnende Francofiel. Je ervaart er de ultieme rust.

Meer reis tips in Frankrijk?

Meer culinaire reis tips in Frankrijk? Lees dan ook mijn culinaire wintersport ervaring in Frankrijk. of lees verder over ervaringen in de Ardèche en lees meer over mijn kookworkshop in de Ardeche en mijn Michelin ervaring in de Ardèche, waarvoor je geen honderden Euro’s kwijt bent, maar wel ervaringen rijker.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie