Chocolade is gezond

Superfood Cacao Chocolade is gezond

Deel deze post

Chocolade en de maanden november en december is bijna ondenkbaar. Al die kruidnootjes, kerstkransjes, chocolade letters en nog veel meer lekkers is natuurlijk super ongezond, maar daar denken we liever niet aan. Het hoort er nu eenmaal bij met de Sinterklaas en Kerst, maar er is goed nieuws! Superfood cacao is hartstikke gezond dus chocolade is gezond. Huh? Ja zeker het kan!

Chocolade is gezond

Chocolade is gezond in één zin is een beetje onwerkelijk, maar het kan echt. Helaas ik heb het niet over de zakken truffelkruidnootjes van Bolletje, chocoladeletters van AH en nog meer van deze heerlijke chocolade traktaties die hier ook worden gegeten, met iedere keer weer meer schuldgevoel, vandaar ook mijn speurtocht. Nee het gaat over pure cacao, wat zeker net zo lekker is, alleen moet je er zelf een beetje je best voor doen.

Cacaonibs, cacaopoeder en cacaopasta

Met deze chocoladeheerlijkheden ga je niet direct op de bank zitten helaas, maar je kunt ze wel in heerlijke recepten en gerechten verwerken. Goed idee toch? En van cacao wordt je in de ochtend heel erg fit. En bonbons mogen nog steeds want met de cacaopasta kun je deze heel goed zelf maken.  Waar gebruik je Cacaonibs voor? Bijvoorbeeld in je granola of op je ontbijt pannenkoekjes, om warme chocolademelk mee te maken en  met de cacaopoeder kun je diverse bakrecepten een chocoladesmaak geven en je smoothie een winters maken. Een hele gezonde chocolade vervanger.

Gezonde chocolade

Toch fijn om te weten dat chocolade eten best kan. Maar waarom is het best oké om chocolade te eten. Chocolade is gezond om de volgende redenen en dan natuurlijke de verse cacao. Dan gaat het om de volgende redenen. Van nature bevat cacao veel antioxidanten. Daarnaast bevat cacao ook mineralen deze mineralen zijn magnesium, ijzer, chroom, mangaan, zink en koper daarbij ook vitamine C, omega-6 vetzuren en vezels. Waarom is de pure cacao zoveel gezonder dan de verwerkte cacao in chocoladerepen? De Biologische Cacao Nibs bijvoorbeeld zijn kleine brokjes pure, rauwe cacao zonder extra toevoeging van suiker of melkproducten, gemaakt van biologische, ongebrande cacaobonen en aan de biologische cacaopoeder is geen suiker of melk toegevoegd, dus natuurlijk en veel gezonder je bepaalt zelf wat je eet.

Welke cacao voor welke homemade chocolade

Chocolade is gezond

Cacaopasta niet voor op brood, maar wel voor bakrecepten en om zelf bonbons mee te maken.

Chocolade is gezond

Cacao nibs chocolade voor in de granola, pannenkoekjes en meer

Chocolade is gezond

Cacao poeder voor een chocolade touch aan al je recepten, want chocolade is gezond.

Meer blogs ontvangen van Foodinista? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie