bruschetta variatie

Bruschetta variatie deel 1

Deel deze post

Bruschetta’s vind ik altijd lekker. En ideeën te veel, vandaar Bruschetta variatie deel 1. Meer inspiratie nodig? met dit blog kun je alvast starten.  Veel en nog meer bruschetta inspiratie om te maken.

Bruschetta’s zijn fantastisch en voor veel momenten geschikt en heerlijk. Feestjes, klein voorgerechtje of een paar kleine bruschetta’s voor het ontbijt, lunch of diner maken een heerlijke maaltijd! Uiteindelijk eten ze in Zuid-Europa niet anders. Met een kleine touch ook wel een heerlijke pincho genoemd.

Voor de feestdagen deel 2 van mijn bruschetta variatie en andere ideeën zijn terug te vinden in het bruschetta feest.

Het maken van het brood voor de Bruschetta’s:

Benodigdheden:
1 Ciabattabrood
2 knoflooktenen
2 eetlepels olijfolie

Het is geen probleem om voor de bruschetta’s een ouder brood van de bakker te gebruiken. Gebruik voor de bruschetta’s een ciabatta.
Een andere mogelijkheid voor het brood is om een afbak ciabatta te gebruiken. Het voordeel deze kun je altijd in huis hebben in folie.

Verwam de oven voor op 200 graden. Heb je een grillpan of grill, dan is het ook mooi om daar het brood op te grillen met de streepjes op het brood.

Snij het brood in plakken van circa 1 cm. dik en leg ze klaar op de ovenplaat. Leg er voor het door druppelen van de olijfolie altijd bakpapier of een ander soort ovenfolie onder. Smeer de ciabatta’s in met knofloof. Snij hiervoor de knoflooktenen in 4 delen en knijp er een beetje in, zodat de sappen vrij komen. Smeer deze uit over de sneden brood. Doe vervolgens de olijfolie in een apart bakje, zodat je deze met een kookkwast mooi over het brood kan uitsmeren.

Ingescmeerde bruschetta's voor de

Ingesmeerde bruschetta’s voor de oven

Schuif het brood in de oven voor 15 minuten op 200 graden. Gaat het op de grillpan doe het dan voor 5 minuten op beiden kanten of tussen de grill voor 5 minuten.

Gegrild bruschetta brood it de oven
Gegrild bruschetta brood uit de oven

Bruschetta variatie met tomaat en olijfolie:

Benodigdheden voor 4 bruschetta’s:
1 tomaat
1 bosui
halve knoflookteen
1 eetlepel olijfolie
3 baslicumblaadjes

Het maken van bruschetta met tomaat en olijfolie:
Snij de tomaat in kleine stukjes, snij ook de bosui fijn en doe het zelfde met de basilicum.
Doe deze kleine stukjes in een bakje.
Pers vervolgens de halve knoflookteen fijn.
Giet de olijfolie en meng het goed door elkaar. Laat dit even een kwartiertje staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken en alles olie-achtig wordt.

Bruschetta met tomaat en basilicum
Mengsel voor bruschetta met tomaat

Na het mengen, leg alles mooi met een lepel op de bruschetta en klaar is de heerlijk frisse bruschetta met tomaat een echte klassieker.
Variatietip: Heerlijk om de knoflook weg te laten en een klein beetje mozarella er onder te leggen.

Bruschetta met tomaat en Italiaanse kruiden
Bruschetta met tomaat

Bruschetta variatie zalm met mozarella

Benodigdheden voor 4 bruschetta’s met zalm en extra:
4 takjes bieslook
75 gram zalm
4 plakjes mozarella

Het maken van de bruschetta met zalm en extra:
Deze bruschetta is heel simpel en eigen een Italiaanse variant op de zalm met roomkaas. Simpeler dan deze bruschetta kan je het bijna niet maken, maar zeker lekker en fris. Snij vier plakjes mozarella dun. Leg deze op de bruschetta (niet te nat, dan wordt het brood klef). Leg de plakjes zalm er op, en een takje bieslook. Eet smakelijk!

Bruschetta zalm met mozarella
Bruschetta zalm met mozarella

De benodigdheden voor 4 bruschetta’s:

Bruschetta met parmaham en mozarella

4 plakjes parmaham of andere Italiaanse ham
4 plakjes mozarella
2 dadels
4 blaadjes basilicum

Het maken van de bruschetta’s met parmaham
Snij de parmaham in kleine plakjes zodat het makkelijk op de bruschetta gaat en ook makkelijk te bijten is. Snij vervolgens vier kleine plakjes mozrella. Leg de parmaham op de bruschetta met de mozarella (niet te nat) op de parmaham. Voor een zoete smaak, snij de dadels in kleine stukjes. Leg deze er vervolgens om heen en leg er een blaadje basilicum boven op.

Bruschetta zoet parmaham met mozarella
Bruschetta zoete parmaham met mozarella

Klaar zijn deze bruschetta! Eet smakelijk! Heb jij nog leuke variaties? Laat ze weten!

Meer bruschetta ideeën? Kijk hier verder.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Vakantiesfeer kookboek tips - Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 11:27h, 13 augustus

    […] je voor pincho’s nog leuke inspiratie vinden op het foodblog. Een aantal leuke recepten voor pincho’s heb ik al voor je klaar staan. Tapas bestaan natuurlijk niet alleen uit broodjes en die recepten […]

Geef een reactie