Italiaanse aardappelsalade van Hello Fresh Foodblog Foodinista

Italiaanse aardappelsalade van Hello Fresh

Deel deze post

Koken voor een gezin en met een peuter kan soms best een uitdaging zijn. Vooral om gevariëerd te blijven koken met de basis smaken die de peuter aanstaan. Ook ik kan daarvoor regelmatig wel een beetje inspiratie gebruiken en in een druk gezin een beetje hulp. Daarom vond ik het ook leuk om het nieuwe Hello Fresh te testen. Gevariëerde recepten die je krijgt aangeleverd in de juiste en gezonde hoeveelheden. Even het verstand op nul en koken volgens een handleiding. Daar is soms helemaal niks mis mee. Vooral in de warme weken die het waren. Op maandag kwam de Hello Fresh box binnen en de gehele week konden wij van Hello Fresh eten. Er bleef zelfs met een peuter van iedere maaltijd voorraad wel iets over dus wij konden nog wel even door. Één van de gerechten was een Italiaanse aardappelsalade. Geen koude aardappelsalade, maar een warme aardappelsalade met gewokte aardappeltjes, veel gevarieerde groente, een Italiaanse kaas, noten en pesto. Een heerlijke zomerse en stevige maaltijd. Die in losse onderdelen ook de waardering van de peuter kon wegdragen! Voor ons maakte ik het hele recept in één keer en voor Florian maakte ik een bordje in losse onderdelen, zodat hij apart kon proeven een beetje kon dippen en met de maaltijd kon spelen. Het was alleen al leuk dat hij ook de smaken kon proeven. Dat belooft weer wat voor de toekomst.

Hello Fresh actie met korting Foodblog Foodinista
Italiaanse aardappelsalade met groente foodblog Foodinista

Ingrediënten Italiaanse aardappelsalade van Hello Fresh voor 3 personen

  • zak Italiaanse wokgroente (wortel, courgette, ui, gele paprika)
  • bakje rode pesto
  • zakje hazelnoten van 100 gram
  • 1 eetlepel olijfolie (zelf voor zorgen)
  • 1 zakje oregano
  • 500 gram nicola aardappels
  • 1 zakje Italiaanse kaasvlokken

Tips voor de bereiding van de warme Italiaanse aardappelsalade met courgette

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: wok, pan, schaal, snijplank, mes, spatel (en ik heb een beetje gesprokkeld en de airfryer aangezet)

Recept warme Italiaanse aardappelsalade

Ik zal het originele recept toelichten, maar ik heb het een recept een klein beetje anders bereid. Wellicht nog meer op de relax stand. 

Kook water in de pan en kook in de pan de aardappels voor voor vijf minuten, zodat de aardappels een klein beetje zacht zijn. Giet de aardappels af. De grootste hoeveelheid zand is er nu ook af. Boen de aardappels verder nog schoon.

Bestel hier zelf je eerste HelloFresh Box

Italiaanse aardappelsalade van Hello Fresh Foodblog Foodinista

Verhit ondertussen in de wok de olijfolie, wok daarin de groente. Snijd ondertussen de aardappels in frietjesvorm. Wok de aardappels mee met de groente. Giet de oregano en de pesto erbij. Spatel dit alles door elkaar in de wok. Schep nu ook de helft van de kaas erbij. Verdeel de salade over de borden en maak af met de anders helft van de kaas en de hazelnoten.

Zelf heb ik de aardappels in een schaal met koud water gezet, de aardappels schoon gemaakt er frietjes van gesneden en ze met een theelepel 20 minuten in de airfryer gebakken. Zo had ik voor de peuter en apart bordje met groente en aardappeltjes. En heb ik onze aardappeltjes nog heel veel meegewokt met de Italiaanse groente mix en kaas. Vervolgens alles verdeeld over de borden en ook de Italiaanse aardappelsalade afgemaakt met de Italiaanse kaas en de hazelnoten.

Regelmatig staan er nieuwe en leuke acties op de blog, zoals de foodbox van Hello Fresh. Kijk hiervoor bij de Leukste acties op de blog.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie