Tagliatelle met pompoensaus en gorgonzola - Foodblog Foodinista

Tagliatelle met pompoensaus en gorgonzola

Deel deze post

Heerlijk al die herfstrecepten en vooral koken met pompoen. Laten we ook een keer pasta met pompoen combineren en een lekkere en vooral simpele pastasaus maken met pompoen. We deden dit al op een simpele manier voor de orzo risotto met pompoen en burrata, maar dit kan ook heel simpel voor pasta. Maak er een pittig pasta recept van met gorgonzola. Het recept tagliatelle met pompoensaus en gorgonzola. Je kunt met pompoen veel kanten op en dan is het ook gezond om een verse popoensaus te maken. De saus is romig en je eet in één keer veel groente. Het is ook weer eens een ander recept dan tomatensaus. Zo maak je de tagliatelle met pompoensaus en gorgonzola.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tagliatelle met pompoensaus en gorgonzola - Foodblog Foodinista

Ingrediënten tagliatelle met pompoen en gorgonzola voor 4 personen

  • 300 gram tagliatelle
  • 400 gram pompoen
  • 1 ui
  • 20 ml witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 150 ml passata
  • snufje peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram gorgonzolla
  • extra parmezaanse kaas
  • handje verse peterselie

Tips voor de bereiding voor de pompoen pastasaus met tagliatelle

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 1 pan, ovenplaat, snijplank, mes, spatel, staafmixer, schaal en een hakmolen is makkelijk

Recept Pompoensaus met tagliatelle en gorgonzola

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pompoen en groente grillen

Verdeel de pompoen over de ovenplaat of ovenschaal. Snijd de ui in stukken en snipper de knoflook. Deze mogen erbij. Strooi de kaneel en oregano bij de pompoen. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de pompoen in de oven onder grill voor 15 minuten.

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking. Giet de tagliatelle af en bewaar 10 ml kookvocht voor de binding van de saus.

Pompoensaus maken

Meng de pompoen met de passata. Pureer de groente met de tomatensaus tot een saus. Schenk de witte wijn en het kookvocht in de saus. Laat deze even koken en binden. Meng de pasta met de saus.

Tagliatelle met pompoensaus opdienen

Dien de tagliatelle met pompoensaus op. Verkruimel de gorgonzola over de pasta, snijd de platte perselie fijn en stooi parmezaan over de pasta. Eet smakelijk!

Nog een pompoenrecept maken? Bekijk het recept voor Amerikaanse pompoensoep.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie