07 nov Tagliatelle met pompoensaus en gorgonzola
Heerlijk al die herfstrecepten en het koken met pompoen. Laten we een pasta met pompoen combineren en een simpele pastasaus maken met pompoen maken. We deden dit al op een simpele manier voor de orzo risotto met pompoen en burrata, maar dit kan ook heel simpel voor pasta. Maak er een pittig pasta recept van met gorgonzola. Het recept tagliatelle met pompoensaus en gorgonzola. Je kunt met pompoen veel kanten op en dan is het ook gezond om een verse pompoensaus te maken. De saus is romig en je eet in één keer veel groente. Het is ook weer eens een ander recept dan tomatensaus. Zo maak je de tagliatelle met pompoensaus en gorgonzola.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten tagliatelle met pompoen en gorgonzola voor 4 personen
- 300 gram tagliatelle
- 400 gram pompoen
- 1 ui
- 20 ml witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel kaneel
- 150 ml passata
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram gorgonzola
- extra parmezaanse kaas
- handje verse peterselie
Tips voor de bereiding voor de pompoen pastasaus met tagliatelle
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Klaarzetten in de keuken voor het maken van de tagliatelle met pompoen pastasaus
- 1 pan
- ovenplaat
- snijplank
- mes
- spatel
- staafmixer
- schaal
- een hakmolen is makkelijk
Recept Pompoensaus met tagliatelle en gorgonzola
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pompoen en groente grillen
Verdeel de pompoen over de ovenplaat of ovenschaal. Snijd de ui in stukken en snipper de knoflook. Deze mogen erbij. Strooi de kaneel en oregano bij de pompoen. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de pompoen in de oven onder grill voor 15 minuten.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking. Giet de tagliatelle af en bewaar 10 ml kookvocht voor de binding van de saus.
Pompoensaus maken
Meng de pompoen met de passata. Pureer de groente met de tomatensaus tot een saus. Schenk de witte wijn en het kookvocht in de saus. Laat deze even koken en binden. Meng de pasta met de saus.
Tagliatelle met pompoensaus opdienen
Dien de tagliatelle met pompoensaus op. Verkruimel de gorgonzola over de pasta, snijd de platte perselie fijn en stooi parmezaan over de pasta. Eet smakelijk!
Nog een pompoenrecept maken? Bekijk het recept voor Amerikaanse pompoensoep.
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's