snelle verse spaghetti bolognaise

Snelle verse spaghetti bolognaise

Deel deze post

Pasta is een favoriet, maar eigenlijk vind ik de lekkerste pasta gewoon met een simpele rode tomatensaus. Alleen dan niet uit een potje of blikje maar vers zelf gemaakt. Deze snelle verse spaghetti bolognaise heb je zo op tafel gezet en is heerlijke vol van smaak.

Eigenlijk heb ik deze snelle verse spaghetti bolognaise gemaakt toen ik even niet wist wat te koken en gewoon heel snel iets gezonds en vullends op tafel te zetten.

Dit is een zeer snelle en gezonde variant dus misschien zijn het niet alle ingredìënten die je voor een typisch spaghetti bolognaise gebruikt, maar dan ben je ook wel even bezig. Met mijn heerlijke smaakmakers bereik je snel een volle smaak.

Benodigdheden snelle verse spaghetti bolognaise (4 personen)

1 pak spaghetti, zelf eet ik gluten vrije spaghetti2 blikjes gepelde tomaten
250 gram champignons
2 witte uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel oregano
300 gram rundergehakt
2 wortels
snufje zout
snufje peper
1 rode peper
2 eetlepels olijfolie
Voor garnering pecorino of parmezano kaas

Tips voor de bereiding van de snelle bolognaise saus

Moeilijkheid 1-5; 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, pan, mes, knoflookpers, spatel, lepel

Het maken van de snelle verse spaghetti bolognaise

Zet ruim water op met 1 eetlepel olijfolie. Laat dit warm worden, totdat het kookt. Kook de pasta vervolgens zo al dente als jij wilt.

Ondertussen maken we de snelle verse bolognaise saus. Begin met het snijden van de eerst benodigde groente. Snipper de ui, snij de wortel fijn (deze kun je ook grof raspen) en snij de knoflooktenen in dunne plakjes.
Verwarm in een stoofpan of wok één eetlepel olijfolie. Rul hierin het gehakt, totdat niks meer rood is. Voeg vervolgens de ui en de wortel toe, glazeer deze, todat ze een beetje zacht worden het duurt ongeveer 5 minuten. Snij ondertussen de champignons in plakjes.
Na 5 minuten mag de knoflook, peper, zout en oregano erbij. Meng dit goed door elkaar zodat de kruiden verspreid en bak de knoflook nog één minuut mee, zodat de smaken loskomen. Nu mogen de champignons erbij en bak-stoof deze nog 1 minuut mee, zodat ze zacht zijn geworden.

(Ondertussen staat de pasta te koken).

Om de saus te maken mogen de gepelde tomaten erbij. Heb je grove stukken? Maak ze dan een beetje kapot met een spatel in de pan en het vlees, groente en tomaten worden een sausachtig mengsel. Laat dit nog 3 minuten sudderen op de laagste temperatuur.

Giet ondertussen de pasta af en zorg dat al het water weg is. De pasta mag er vervolgens bij in de pan en meng het met het mengsel goed door. Ook fijn is het om dit met een grijptang te doen, dan gaat de saus vanzelf kleven.

Veerdeel de spaghetti bolognaise over de borden en klaar ben je! En top de spaghetti nog af met wat pecorino of parmezano.

Meer pastarecepten? Kijk dan ook eens naar pasta in botersaus met scampi’s of naar het recept voor klassieke pasta carbonara.

Alle recepten volgen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie