Espresso Macchiato Martini Cocktail recept - Foodblog Foodinista

Espresso Macchiato Martini met Baileys – Feestdagen cocktail

Deel deze post

De feestdagen kunnen gezellig zijn, maar we weten ook allemaal dat de feestdagen vermoeiend kunnen zijn. Meestal is de agenda vol met gezellige familie en vrienden afspraken en ga je van het ene adres naar het andere. Dan bedoel ik niet alleen de kerstdagen zelf, maar ook de dagen ervoor en erna en natuurlijk ook nog oud en nieuw. Een extra koffie shot is dan ook welkom. Deze koffieshot kun je ook extra feestelijk maken. Wat dacht je van een Espresso Macchiato Martini met Baileys. Kun je een Espresso Macchiato (de espresso met laagje melk) of een latte macchiato wel waarderen? Dan gaat deze Espresso Macchiato Martini met Baileys jouw feestdagen cocktail worden. Een cocktail met een extra shot espresso. Drink natuurlijk met mate en niet onder de 21. Deze cocktail is natuurlijk alcoholhoudend en bestaat uit sterke drank, maar wanneer je wilt genieten tijdens de feestdagen? Geef dan de Espresso Macchiato Martini met Baileys een kans. De Baileys zorgt direct voor een extra romige smaak en geeft het Machiato effect. De Martini heeft verder weinig met Martini te maken, want Martini gaat niet in dit drankje. Je creëert een Martini door de smaaksensatie van de cocktail en het type glas. Deze martini cocktail creëren we door te shaken met een cocktail shaker. Alleen hoe we dit doen. Lees dan verder.

Espresso Macchiato Martini Cocktail recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 2 glazen Martini Espresso Macchiato met Baileys

  • 1 deel Baileys 25 ML
  • 1 deel vodka 25 ML
  • 1 deel koffielikeur, zoals Tia Maria 25 ML
  • 2 Espresso’s
  • 12 ijsklonten ongeveer

Voor de versiering cacaopoeder in een strooibusje of een cacaoboontje

Tips voor het bereiden van de Espresso Macchiato Espresso Martini

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 5 minuten
Benodigdheden: cocktail shaker, jigger, martini glazen

Espresso Macchiato Martini Cocktail recept - Foodblog Foodinista

Recept Espresso Macchiato Martini met Baileys

Voor het afmeten van de drank hoeveelheden gebruik je een jigger. Jiggers zijn er in verschillende maten. Houd daar rekening mee wanneer je de cocktail gaat maken. Op sommige jiggers staan de maten. Er zijn ook jiggers die staandaard de maat 25ml en 50ml aanhouden voor een eenheid. Dit doen wij bij deze cocktail ook. Een eenheid is 25 ml. Schep het ijs in de grote cocktailshaker beker. Daar komen twee shots koude espresso. Schenk in de jigger om de beurt een eenheid Baileys, vodka en koffie likeur en schenk deze achter elkaar in de cocktailshaker. Sluit de cocktailshaker goed af en schud voor twee minuten. Alles is goed gemengd. De cocktailshaker kan vaccuüm zijn dus zet de cocktailshaker 20 seconde neer en open deze voorzichter. Schenk de cocktail door de strain in de glazen, zodat er geen ijs in de glazen komt. Maak de cocktail af met een laagje cacao. Drink de cocktail in de middag met een chocolade als aperitief in plaats van wijn met een borrelhapje of als digestief in de avond.

Meer feestdagen recepten?

Lekker variëren wat dacht je dan van de kerst tiramisu met speculaas en stoofpeertjes of de tiramisu met Baileys?

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Fijnproefster
    Geplaatst op 18:49h, 07 januari

    Normaal hou ik niet zo van baileys of wodka, maar mijn man wilde deze proberen, dus gaf ik toe. Hij genoot er echt van en ik verrassend genoeg ook! Met de Espresso en Tia Maria vind ik de smaak echt heerlijk!

Geef een reactie