08 dec Ragout recepten voor de Feestdagen – 5x Inspiratie
Ragout hoort gewoon bij de feestdagen. Tenminste dat vind ik. Maar ik weet dat ik daarin niet de enige ben. Het komt tenslotte niet voor niks in heel veel feestelijke menu’s voor. Of het wordt gegeten op kerstavond, traditioneel na de kerk, als kleine amuse, als snack tussendoor tijdens de feestdagen of wellicht op oudjaarsavond. Daarbij is het natuurlijk ook een heel lekker anti-katerontbijt. Laten we eerlijk zijn! Een goedgevulde ragout gaat er dan wel in met zo’n lekker pasteitje. Je kunt een blikje kopen even opwarmen en klaar ben je. Goed idee natuurlijk. Maar het is ook echt niet moeilijk en ingewikkeld om zelf je eigen ragout te maken. Ik kan je vertellen het is ook nog veel lekkerder en de beloning is groter. Daarbij kun je ook nog heerlijk variëren met de ragout smaken van een klassieke kippenragout tot garnalenragout en een vegetarische groenteragout. Voor de feestdagen deel ik 5 ragout recepten voor de Feestdagen met je.
5 Ragout recepten voor de feestdagen
Klassieke kippenragout
Een klassieke kippenragout hoort er natuurlijk bij. Het is eigenlijk heel simpel om het zelf te maken en daarom moet je het ook gewoon doen. Het recept voor kippenragout met champignons kun je hier vinden.
Kalkoenragout zelf maken
Zoek je nog iets meer de kerstsfeer voor je ragoutrecept? Maak dan geen kippenragout, maar maak kalkoenragout. Het recept voor kalkoenragout met champignons kun je hier vinden.
Lamsvlees ragout
Een ragout met geduld, maar wel eentje die absoluut de moeite waard is. De lamsvlees ragout moet langzaam sudderen, maar dan heb je een bijzonder malse ragout. Het recept voor de lamsvlees ragout kun je hier vinden.
Garnalen ragout
Liever vis in plaats van vlees? Dat kan prima met deze ragout met garnalen en frisse groente en kruiden. Het recept voor de garnalen ragout ga je hier vinden.
Vegetarische groente ragout
De ragout kan natuurlijk helemaal zonder vis en vlees en dat is vooral interessant voor de vegetariërs. Deze groente is goed gevuld met groente in diverse kleuren en diverse smaakmakers, waardoor de ragout zeker niet saai is, maar juist rijk van smaak. Het recept voor de groenteragout kun je hier vinden.
Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's