Recept voor Quinoakoekjes foodblog Foodinista recepten

Quinoakoekjes met kruiden KIDSPROOF

Deel deze post

Eerlijk is eerlijk, quinoa staat bij ons verre van dagelijks op tafel. Waarom? Eigenlijk heb ik geen idee. In een salade vind ik quinoa  zeker lekker een speciale bite en quinoa is gezond en goed voor de darmen. Met quinoa kun je ook heerlijk gevulde paprika’s maken. Het laatste vind ik vooral belangrijk bij quinoa, de vezels, daar gaat dit recept voor mij echt om. Niet alleen voor mij zelf, maar ook de kleine man. Een keer iets anders dan het boterhammetje en hem aan verschillende structuren laten wennen, maar ondertussen wel gezond eten. Ook merk ik en ik lees op forums dat veel dreumesen zo rond de 1,5 hun boterhammetje graag laten staan. Waarom? Geen idee. Ik denk om de zelfde redenen als volwassenen we willen allemaal wel eens iets anders, alleen voor volwassenen is het assortiment uitgebreider. Gelukkig zijn deze quinoakoekjes ook kidsproof en ook voor volwassenen heel lekker. Je kunt de quinoakoekjes eten door een salade, gewoon zo uit het vuistje of tussen de grill als een tosti. Een andere smaak, bite en toch heel gezond. Bewaar de quinoakoekjes in de koelkast of in de vriezer en je hebt de quinoakoekjes altijd op voorraad.

Quinoakoekjes recept van receptblog Foodinista

Ingrediënten voor 10 quinoakoekjes

250 gekookte quinoa
1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
75 gram geraspte kaas
1 eetlepel bloem
2 eieren
20 ml olijfolie

Tips voor de bereiding van de quinoakoekjes

In dit recept start ik dit recept voor dreumesen vanaf 1,5: geen zout en weinig sterkte kruiden, dit kun je natuurlijk opbouwen met de volgende tips.

Variatie voor meer smaak en volwassenen of grotere kinderen: teentje knoflook, 2 bosuitjes, 1 rode ui, vervang de normale kaas door zoutere parmezaan, bosje verse bieslook, basilicum of vervang de paprikapoeder door  kerriepoeder. 

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, fijne spatel, 2 lepels, garneercirkel met stamper dit maakt het makkelijker en de koekjes mooier, kruidenschaar, koekenpan, kwastje, bakje

Recept voor quinoakoekjes

Meng in een schaal de gekookte quinoa, eieren, paprikapoeder, geraspte kaas en bloem. Net zo lang, totdat alles goed gemengd is. Uiteindelijk heb je een licht oranje plakkend mengsel.

Verhit de koekenpan en smeer deze in met olijfolie, herhaal dit iedere keer als je nieuwe koekjes bakt. Bak drie koekjes per keer.

Verdeel het eerste quinoamengsel in een ring, heb je deze niet maak dan een bolletje en druk deze plat tussen je handen en leg deze in de pan. Bak de koekjes drie minuten en draai voorzichtig om met de spatel en de lepel.

Laat de koekjes even rustig op bijvoorbeeld een snijplank.

Herhaal het nog een aantal keer, totdat je alle quinoakoekjes hebt gebakken. Je kunt de quinoakoekjes gewoon zo bewaren, maar ook invriezen in een zip-lock.

Quinoa recepten van Foodblog Foodinista

Quinoa is helemaal niet saai. Met Quinoa kun je diverse heerlijke gerechten maken, zoals deze quinoakoekjes. Maar maak ook eens een gevarieerde quinoasalade met rode bietjes en geitenkaas of vul paprika’s met quinoa en feta. Ook lekker; variëer je zelfgemaakte granola door een handje quinoa mee te bakken.

Meer kidsproof recepten en leuke musthaves staan allemaal bij Foodinista loves kids! Leuke tips en wat ik dagelijks onderneem o.a. met mijn gezin kun je iedere maand teruglezen in mijn dagboeken.

Meer kidsproof blogs ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's
  • Jo's Daughter
    Geplaatst op 18:47h, 14 maart

    Wat leuk om er koekjes van te maken, ga het onthouden voor als ik quinoa over heb.

  • Mattie
    Geplaatst op 13:24h, 17 maart

    Is het mogelijk om deze ook in de oven of Airfryer te bakken???

  • Foodinista
    Geplaatst op 21:18h, 17 maart

    Airfryer weet ik gewoon niet, daar heb ik ook geen ervaring mee ;-(. Misschien wel als je kleine bolletjes draait. De oven denk ik wel, dat ga ik binnenkort ook proberen. Ik zou wel voor een mooi en minder droge smaak de ovenschaal dun insmeren met een olielaagje en draai de koekjes half de tijd om. Hoge temperatuur ongeveer 220 graden zou ik doen en zeker 30 minuten, alleen dat zegt mijn gevoel nu. ;-). Daar kom ik nog een keer op terug. Om ze iets gezonder te maken in de pan, vervang de olijfolie door kokosolie.

Geef een reactie