
12 okt Portobello cheeseburger
Moet een hamburger altijd met vlees worden gemaakt? Nee. Een hamburger kan ook met met portobello paddenstoelen bijvoorbeeld. Een vleesvervanger is ook niet direct nodig. Dus tijd voor vleesloze burgers en dan zijn deze portobello cheeseburgers! Je ziet ze regelmatig op de menukaart van een hamburgerrestaurant, maar je kunt deze hamburgers ook simpel zelf maken. Een hamburger unit met groente. Bij deze hamburger mis je, je vlees niet. En wij zijn er dol op! Zoals op vakantie in Frankrijk eten wij graag een hamburger bij een geweldig food truck. Wel goed vlees graag en mega sappig. Maar ook daar stonden deze portobello burgers op het menu met mooie kaastips. En nuwe maken zelf een druipende portobello cheeseburger. Deze wil je zelf ook maken. Het portobello cheeseburger recept met drie kazen!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Benodigheden portobello cheeseburger 2 personen
- 4 portobello paddestoelen
- 2 hamburgerbroodjes
- 50 gram gorgonzola kaas
- 1 bol mozzarella geraspt
- geraspte Parmezaanse kaas
- 1 theelepel olijfolie
- 1 tomaat
- halve rode ui
- 1 eetlepel paneermeel

Recept portobello cheeseburger
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Portobello paddenstoelen vullen en grillen in de oven
Maak de portobello’s schoon en vul ze met de paneermeel. Plaats de portobello’s in de ovenschaal. Snij ondertussen de mozzarella in plakken en de blauwe kaas in kleine stukjes. Vul de portobello paddestoelen met de kaas. Snij de tomaat in schijven en leg deze op de kaas. Rasp de pecorino er overheen en plaats de portobello’s in de oven voor twintig minuten.
Hamburgerbroodjes grillen
Pak een koekenpan of een grillpan. Een grillpan is nog mooier voor het streepjes effect. Snijd uienringen van de rode ui en snijd de hamburgerbroodjes open en smeer de binnenkant in met olijfolie. Grill de binnenkant van de hamburgerbroodjes kort in de pan en grill de uienringen kort.
Portobellohamburgers bouwen
Haal na twintig minuten de portobello paddestoelen uit de oven. Leg ze op de broodjes met de uien en smullen van je portobello cheeseburger! Wij hebben de portobello burger trouwens gegeten met krielaardappeltjes in de schil, lekker!
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Roel
Geplaatst op 11:50h, 20 oktoberOoit een vergelijkbare burger gemaakt, en ik vind hem als rascarnivoor écht lekker!
Foodinista
Geplaatst op 12:15h, 20 oktoberAbsoluut! Ik ben helemaal met je eens.
Marlein
Geplaatst op 11:00h, 09 decemberPortobello is wel een fijne vleesvervanger en inderdaad prima alternatief voor een vleesburger
Daphne van Aken
Geplaatst op 23:03h, 09 decemberInderdaad! En sowieso gewoon heel erg lekker!