Portobello cheeseburger vleesloze burger recept

Portobello cheeseburger

Deel deze post

Ik had echt zo’n trek in hamburgers, maar aangezien ik de volgende dag ook een lunch had bij een burger restaurant vond ik het een beetje te veel vlees worden bij elkaar. Dus tijd voor vleesloze burgers en dan zijn deze portobello cheeseburgers echt heel erg lekker! Ik miste mijn vlees echt niet en zelfs mijn vriend niet, want hij is een echte vleeseter en hij vindt mijn flexitariër gedoe niet helemaal niet nodig, terwijl ik het wel belangrijk vind en sowieso geen probleem om vlees te matigen. Dus een portobello cheeeburger die om te smullen is. Echt deze moet je zelf maken een portobello cheeseburger met drie kazen!

Benodigheden portobello cheeseburger 2 personen

4 portobello paddestoelen
2 witte bollen
50 gram gorgonzola kaas
1 bol mozzarella
geraspte pecorino
1 theelepel olijfolie
1 tomaat
halve rode ui
1 tomaat
1 eetlepel paneermeel

Portobello cheeseburger recept

Recept portobello cheeseburger

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak de portobello’s schoon en vul ze met de paneermeel. Plaats de portobello’s in de ovenschaal. Snij ondertussen de mozzarella in plakken en de blauwe kaas in kleine stukjes. Vul de portobello paddestoelen met de kaas. Snij de tomaat in schijven en leg deze op de kaas. Rasp de pecorino er overheen en plaats de portobello’s in de oven voor twintig minuten.

Pak een koekenpan of een grillpan. Een grillpan is nog mooier voor het streepjes effect. Snij uienringen van de rode ui en snij de broodjes open en smeer de binnenkant in met olijfolie. Grill de binnenkant van de broodjes kort in de pan en grill de uienringen kort.

Haal na twintig minuten de portobello paddestoelen uit de oven. Leg ze op de broodjes met de uien en smullen van je portobello cheeseburger! Wij hebben de portobello burger trouwens gegeten met krielaardappeltjes in de schil, lekker!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
 • Roel
  Geplaatst op 11:50h, 20 oktober

  Ooit een vergelijkbare burger gemaakt, en ik vind hem als rascarnivoor écht lekker!

 • Foodinista
  Geplaatst op 12:15h, 20 oktober

  Absoluut! Ik ben helemaal met je eens.

 • Marlein
  Geplaatst op 11:00h, 09 december

  Portobello is wel een fijne vleesvervanger en inderdaad prima alternatief voor een vleesburger

 • Daphne van Aken
  Geplaatst op 23:03h, 09 december

  Inderdaad! En sowieso gewoon heel erg lekker!

Geef een reactie