Lange vingers recept uit Polles Taartenboek kookboek recensie Foodblog Foodinista

Oud-Symbolicaanse koekjes of Lange Vingers uit Polles Taartenboek

Deel deze post

Het is zo ontzettend leuk om samen met je kleuter de keuken in te gaan. Hij is niet zo’n geweldige eter wat betreft de gezonde dingen, maar hij wordt wel steeds nieuwsgieriger. Daar zorg ik onder andere voor door hem vooral te betrekken bij het koken en door het vooral voor hem ook leuk te maken. Dit kan natuurlijk bij het avondeten waar ik het bij doe. Even meekijken en even meehelpen, maar dit kan natuurlijk ook bij de leuke recepten. Welke kind vind het tenslotte niet leuk om koekjes te bakken? Onlangs gingen we weer aan het werk in de keuken. Ik kreeg het nieuwe kookboek van de Efteling toegestuurd. Een kookboek vol met snoeprecepten. Het nieuwe kookboek van Polles keuken. Deze keer geen pannenkoeken van Polle, maar de taarten van Polle en andere basis bak recepten. Al verlekkerde we ons bij de ene na de andere taart kozen we uiteindelijk om een basisrecept te maken. Iedereen kent ze wel en je komt ze in de Efteling overal tegen. Ook kinderen zijn er dol op en in de keuken kun je er ook veel recepten mee maken. Het is tenslotte een basiskoekje. Mijn gevoel zegt dat ze het allerlekkerste zijn wanneer je ze zelf maakt. Welk bak recept? De lange vingers, nee correctie, de Oud-Symbolicaanse koekjes. Het betreft hier tenslotte wel het Efteling kookboek waar het draait om Symbolica een attractie waar je deze koekjes ook in alle taarten tegen komt.

Lange vingers recept uit Polles Taartenboek kookboek recensie Foodblog Foodinista

Efteling als de achtertuin

Niet alleen voor mij zijn de koekjes zeer herkenbaar, maar ook voor mijn kleuter. Wij zijn wellicht een beetje verwend. Ondertussen wonen we al weer drie jaar in Kaatsheuvel. Inderdaad de thuisbasis van de Efteling. Een Efteling abonnement kan dan natuurlijk ook niet ontbreken en de ritjes door de Efteling attracties zijn dan ook niet meer op twee handen te tellen. De kookboeken zijn dan ook nog leuker om op de boekenplank te hebben, maar ik denk dat iedereen de nostalgie wel een beetje kan waarderen? De Efteling kookboeken zijn overigens niet alleen verkrijgbaar in de Efteling zelf, maar zijn gewoon te bestellen bij de algemene webwinkel. Dus iedereen kan die lekkere pannenkoeken van Polle maken en binnenkort ook de taarten, maar eerst het lange vingers recept maar eens. Want hoe waren ze en zijn ze gelukt?

Lange vingers recept uit Polles Taartenboek kookboek recensie Foodblog Foodinista

Recept Lange Vingers uit Polles Taartenboek van de Efteling

Ingrediënten voor Lange Vingers bakken

3 eieren
1/4 theelepel zout
100 gram fijn kristalsuiker en extra om te bestrooien
90 gram bloem

Tips voor de bereiding van de Lange vingers

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 30 minuten baktijd
Benodigdheden: eierscheider, mixer, spuitzak met spuitmondje van 1 centimer, bakplaat met bakpapier (ik heb in twee keer gebakken dus twee vellen bakpapier)

Tip: Maak ook eens het poffertjes recept uit Polles pannenkoekenboek. Zo lekker!

Speelgoed met korting

Recept Lange Vingers uit Polles Taartenboek

Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats het bakpapier over de ovenplaat.

Splits de eieren in twee aparte schalen, eventueel met behulp van een eierscheider. Het zout mag bij de eiwitten. Klop vervolgens de eiwitten met het zout in drie minuten tot het een stevige witte massa is. Doe de suiker erbij en klop de eiwitten nog twee minuten, totdat het een witte glanzende substantie is.

Klop in de andere schaal de eierdooiers met de rest van de suiker voor twee minuten, totdat het een glanzende gele mix is.

Schep de geklopte gele eierdooiers voorzichtig en rustig door de eiwitten. Let op! Meng het geheel niet door elkaar, maar schep het heel rustig door met grote halen. Zo blijft er veel lucht in het beslag.

Zodra alles gemengd is mag de bloem bij het beslag. Ook dit schep je rustig door het beslag. Zorg dat alles luchtig blijft. Doe dit zolang alles gemengd is. Schep het beslag in de spuitzak. Tip plaats de spuitzak in een glas, zodat deze rechtop blijft staan en je alles er rustig in kunt scheppen.

Lange Vingers spuiten op de bakplaat Foodblogger Foodinista

Spuit vervolgens ongeveer 15 lange vingers op het bakpapier, dit is de helft. Zorg dat er ongeveer vier centimeter tussen de lange vingers over blijft. Spuit de lange vingers rustig, zodat ze niet heel dun zijn. Bestrooi de lange vingers met suiker. Plaats de lange vingers op 180 graden in de oven voor vijftien minuten. Spuit ondertussen de tweede helft. Plaats deze vervolgens in de oven.

Laat de lange vingers eerst afkoelen op de ovenplaat en dan is het tijd om te snoepen of om de lange vingers, excuses Oud Symbolicaanse koekjes te gebruiken voor een volgend recept.

Lange vingers recept uit Polles Taartenboek kookboek recensie Foodblog Foodinista

Meer over kookboek Polles Taartenboek

Polles Taartenboek Kookboek van de Efteling Recensie Foodblog Foodinista

De Oud-Symbolicaanse koekjes, ook wel lange vingers is één van de basisrecepten uit Polles Taartenboek. Het bakboek uit de Efteling. Maar zo kun je ook de recepten vinden voor zalige koninklijke kokosmakronen en kleurrijke regenboogkoekjes. Natuurlijk vertelt het kookboek uit de Efteling je ook veel meer over de Efteling zelf en hun zoete verleden. Wil je stapje omhoog en ingewikkeldere taartenrecepten met een Efteling gevoel? Dan kun je deze ook zeker vinden in het taarten kookboek. De naam zegt het tenslotte al. De snoeprecepten zijn aanwezig. Maak bijvoorbeeld de smakelijk roze tulband, de hulde aan de koning fruittaart, toetjes triffle en hij mocht niet ontbreken een heuse Polles pannenkoekentaart. Dit zijn er nog maar een aantal, maar ze zijn allemaal aanwezig en de recepten zijn allemaal met een mooie foto begeleid en zeer duidelijk omschreven voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Kortom haal de heerlijkheden van de Efteling in huis.

Meer kidsproof blogs, kookboeken tips en recepten ontvangen van Foodinista. Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie