Passievrucht cheesecake in glas

Passievrucht cheesecake in een glas

Deel deze post

Dit is een heel simpel cheesecake recept wat heel snel klaar is. Passievrucht cheesecake in een glas. Geen oven, luchtig, minder vet, minder suiker, maar heel lekker. Onlangs kreeg ik van Céréal kokoskoekjes opgestuurd zonder suiker.

Passievrucht cheesecake in glas

Lekker om gewoon te eten bij de thee, maar ook goed om als suikervrije biscuitbodem te verwerken in mijn passievrucht cheesecake dessert in een glas.

Passievrucht cheesecake in glas

Voor dit frisse passievrucht cheesecake recept heb ik er, namelijk voor gekozen om de cheesecake zo gezond en mager mogelijk te maken, maar toch heel smakelijk.

Benodigdheden Passievrucht cheesecake (2 personen)

  • 4 suikervrije kokoskoekjes
  • 2 passievruchten
  • 80 gram roomkaas
  • 100 ml light slagroom
  • 1 theelepel stevia
  • 1 theelepel kokospoeder

Tips voor het maken van de passievrucht cheesecake in een glas

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 30 minuten opstijven in de koelkast
Benodigdheden: Voor het maken van desserts in een glas schreef ik een blog voor handige tips.

Recept Passievrucht cheesecake in glas

Verpulver de koekjes in de blender en anders in een theedoek met de deegroller, het zelfde effect, alleen een verschil in gemak.De kruimels mogen onder in de glazen.

Draai met de mixer de slagroom lobbig (nog niet stijf) de roomkaas mag er vervolgens bij, net zoals de stevia. De stevia zorgt voor een zoete smaak. Het cheese mengsel mag nu stevig worden geklopt. Schep deze in een spuitzak dit is het mooiste om het mee in de glazen te spuiten. Heb je deze niet schep het dan in de glazen met een kleine lepel. En laat het vervolgens stijf worden in de koelkast. Anders in de spuitzak. Na een half uur is het cheesecake mengsel goed opgestijft.

In de tussentijd, maak de passievruchten schoon. Ik vind het niet erg om de pitjes ook op te eten.  Vindt je dit niet erg lekker. Zeef deze er dan uit met een vork. Meng de passievrucht met het kokospoeder.

Ligt het cheesemengsel in de spuitzak in de koelkast spuit het dan glad in de glazen. Anders dan mag de passievrucht direct boven op de cheesecake en klaar is je passievrucht cheesecake in een glas.

Meer desserts maken? Kijk ook eens naar dit frisse en simpele meloendessert of de aardbeiencheesecaketaartjes.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie