Sapje detox kuur Collage - Foodblog Foodinista

Opfrisbeurt voor je lichaam – Detox met Sap.je

Deel deze post

Ik hou van koken en natuurlijk ook van eten. Het is geen geheim. Maar iedereen moet op de gezondheid letten en elk lichaam kan wel eens opfrisbeurt gebruiken. Zelf probeer ik altijd mijn minder gezonde levensstijl af te wisselen met gezonde en lichte maaltijden, maar in de maanden rond de feestdagen kan dit afwijken. Ik woon bijna in de keuken en kook veel meer feestelijke recepten die niet altijd even gezond zijn. Daarbij ook nog al de zoetigheden die mijn snackhand weten te vinden. Ik ben er dol op. in het begin ontwijk ik de feestdagenchocolade, amandelspijs en kruidnootjes, maar dan zwicht ik toch. Het werd tijd voor een reiniging van het lichaam. Een opfrisbeurt voor je lichaam kan geen kwaad! Daarbij kreeg ik veel meer last van acné. Niet alleen door mijn voeding, maar door heel de corona periode ben ik ook veel meer een thuishanger en de mondkapjes helpen ook niet mee. Zuurstof en frisse lucht zijn natuurlijk goed voor je. Kortom tijd voor reinigen van binnen en naar buiten uit. Ik heb gekozen voor een 3-daagse detox kuur van Sap.je. Met een detox kuur zal je lichaam vuile stoffen uit het lichaam afscheiden, zal je uiteindelijk weer minder trek krijgen en krijgt je lichaam door de hoge dosis vitamines en mineralen een gezonde boost. Zoals ik zei; ik geef het lichaam in deze feest periode een boost en daarbij een reiniging. Dit doe ik niet zo zeer om af te vallen, want daar ben ik onbewust altijd mee bezig. Alleen in December laat ik het los, het moet gezellig blijven, maar ik wil me wel goed voelen. Het goed voelen is voor mij altijd een uitdaging, want met endometriose en cluster migraine waar ik medicijnen voor slik, moet ik er altijd aan denken hoe mijn lichaam reageert op voeding. Kortom een detox kuur is welkome reiniging. Hoe de Sapje kuur is bevallen? Deel ik met je.

Opfrisbeurt voor je lichaam - Detox met Sap.je
Opfrisbeurt voor je lichaam - Detox met Sap.je

Gezondheid eerst

Hoewel ik een echte foodie ben en dol ben op eten wissel ik mijn maaltijden altijd af. Ik krijg vaak de vraag eet je zelf alles op wat je maakt. Natuurlijk proef ik alles! Maar ik deel natuurlijk veel! Mijn ouders en schoonouders passen bij ons thuis op dus dan staat er meestal iets lekkers klaar. Ook gaat er regelmatig een schaal mee met mijn vriend naar kantoor of brengen we wel eens iets bij de buren en natuurlijk komt er bij ons ook visite. Dus niet alles gaat mijn eigen mond in. Daarbij wissel ik koolhydraatarm af met een rijkere maaltijd, snoep ik gewoon en eet ik de volgend dag ook gewoon een crackertje met mager beleg. Afwisselen! Maar iedereen kan wel eens een goede reiniging van het lichaam gebruiken, denk ik. Niet alleen voor de slanke lijn, maar ook omdat het gezond is voor je huid, darmen, afvoeren van afvalstoffen, te beseffen hoeveel je eigenlijk eet of juist voor vitamine inname. Je zou er een vitaler gevoel van krijgen. Met veel slaaptekort, wat wij ervaren met onze 6-jarige vroege vogel en onze 2-jarige ‘slaapweigeraar’ is het laatste welkom. Niet te vergeten dat de grote hoeveelheid Vitamine C geweldig is voor de weerstand, dit haal je natuurlijk niet uit feestdagen snoepgoed. In de tijd waar wij nu in leven is een krachtige weerstand erg belangrijk! Kortom ik kon de Sapje kuur wel gebruiken! Tijd voor balans.

Opfrisbeurt voor je lichaam - Detox met Sap.je

Starten met Sap.je

Bij Sapje bestelde ik een 3-daagse Sap.je detox kuur, maar er zijn diverse sapjes kuren die je kunt bestellen van 1 dag tot 7 dagen en ook je favoriete sapjes apart. Daarbij is het fijn dat je de bezorgtijd zelf kunt uitkiezen en dan kunt beginnen! Maak wel ruimte in de vriezer, want daar moeten de Sapjes bewaard blijven. In de koelkast zijn de sapjes door de versheid minder lang houdbaar. Sap.je perst tenslotte de sapjes vers voor je in de slowjuicer. Daarvoor gebruiken ze 85% groente en als smaakmakers, voor de gezondheidsboost en extra verrijking fruit, verse kruiden en bijvoorbeeld zeewier. Zelf haalde ik de sapjes iedere avond uit de vriezer, zodat ik iedere dag mijn dagmenu klaar had staan met inderdaad alleen sapjes. Een vloeibaar menu. Het klinkt wel even pittig en een beetje ‘cold turkey’.

Leven op sapjes

Dan begin je dus met de Sapje detox kuur 5 dagen. En in je hoofd is het zwaar. Je weet dat het leven gewoon door gaat. Koken voor de kinderen en jij ‘eet’ zelf alleen sapje heel de dag door. Je werkt ook nog thuis waar alles gewoon voor het grijpen is en dat maakt het in je hoofd vooral de eerste dag zwaar. De tijd gaat alleen snel, want je krijgt wel een programma van Sapje en eigenlijk drink en eet je heel de dag door sapjes. Je krijgt ook niet alleen sapjes in je detoxkuur, maar ook voor iedere dag een afwisselende soep, zoals tomatensoep, groene groentesoep en paprikasoep. De soeprecepten wisselen ook per seizoen. De dag begin je ook met een warme reinigende drank dit is ook een oppepper en tussendoor drink je een energy shot, waardoor je niet heel de dag flesjes met sap aan het drinken bent. Sapje is daardoor niet saai. Voor in de avond krijg je voor bij het pakket en ook voor wanneer je meer ’trek’ krijgt een detox thee om te drinken.

Opfrisbeurt voor je lichaam - Detox met Sap.je

Effect op mijn lichaam

Natuurlijk vraag je je af of het ook effect had op mijn lichaam en hoe ik mij voelde. Vooraf lees je dat je hoofdpijn kunt krijgt, darmklachten en natuurlijk honger, maar uiteindelijk ga je je vitaler voelen en gereinigd. Mijn ervaring is als volgt.

Opfrisbeurt voor je lichaam - Detox met Sap.je

Waar ik even doorheen moest bijten:

  • Tijdens mijn Detox met Sap.je kreeg ik na 1,5 dag last van darmklachten. Dit had ik ook wel verwacht met endometriose heb ik sowieso sneller klachten van een wisselende stoelgang. Het slijm gaat in mijn darmen en maag. Daarvoor is de reiniging juist goed en de darmklachten neem ik dan ook even voor lief. Eigenlijk is het de reiniging die nodig is. Daar tegenover staat dat ik deze menstruatie veel minder pijn had. Daar maak ik uit op dat een detox kuur wellicht verlichting kan geven. Dit is wel mijn ervaring en niet wetenschappelijk onderbouwd. Wel is het bekend dat vegan en koolhydraatarm eten goed is bij deze klachten.
  • Na de 2e dag kreeg ik ook lichte hoofdpijn. De detox kuur van drie dagen is voor mij dan ook lang genoeg. De darmklachten zijn daar natuurlijk ook van invloed op. Daarbij is in alle sapjes citroen verwerkt en daar kan ik niet heel goed tegen. Ik moet er niet te veel van eten of drinken dus daar kan ook de hoofdpijn vandaan komen. Citroen is natuurlijk een Vitamine booster en goed voor reiniging dus noodzakelijk en citroen zorgt ook voor de versheid van Sapjes dus ik begrijp de toevoeging wel.
  • 4 dagen na de detox kuur werd ik verhouden. Je krijgt natuur een ontzettende boost binnen, maar misschien moest er ook wel het één en ander echt even uit mijn systeem? Ik was niet echt ziek, maar even 2 dagen heel erg rillerig en ik voelde mij vervelend alsof mijn lichaam nog een reiniging had. 3 avonden heel vroeg naar bed echt even 12 uur per nacht geslapen en alles was weer prima.
  • Honger had ik niet, want je bent heel dag actief met Sapje en je moet er niet te veel aan denken en bezig blijven een andere tip is ook. Ga vroeg naar bed en geef je lichaam rust tijdens de detox.

Positieve invloed op mijn lichaam.

  • Minder buikpijn en minder menstruatieklachten als gevolg van endometriose. Dit is wel wat ik wilde en wat ook mijn doel was.
  • Verbetering van mijn huid. Tijdens en na de kuur heb ik mijn huid ook goed verzorgd. Ik heb direct gebruikt gemaakt van een behandeling van binnen naar buiten en liefde voor mezelf. Het effect was dus wel wenselijk.

Zou ik nog een keer een detox kuur van Sapje doen? Ja!

Opfrisbeurt voor je lichaam - Detox met Sap.je

Invloed op mijn eetgedrag

Heeft de Sapje kuur nog invloed gehad op mijn eetgedrag? Dat vind ik in deze feestmaand heel lastig? Zoals gezegd wissel ik altijd af. Het is wel heel makkelijk dat we nu veel thuis zijn. Vanuit Sapje krijg je ook advies voor lichte maaltijden, eiwitrijk en niet direct weer vet te eten. Dat heb ik ook gedaan. Daarbij eet ik nu tijdens de lunch koolhydraatarm, zoals een salade of tartaartje bij het kerstrecepten bereiden. Licht en heel smaakvol. Het is natuurlijk zonde om deze inspanning direct over boord te gooien. Maar heeft je lichaam een reiniging of juist boost nodig denk dan eens aan een detox van Sap.je.

Meer over Sap.je? Bekijk het dan ook hier:

Geen tips missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie