Omelet met kikkererwten recept van Foodblog Foodinista

Omelet met kikkererwten

Deel deze post

Een omelet vind ik vaak een heerlijke oplossing voor een snelle en gezonde maaltijd ook om met restjes te koken. Zo eet ik eigenlijk altijd lekker, gezond en ook een vullende maaltijd met veel groente, vooral op een beetje een regenachtige dag. Dan heb je vaak behoefte aan iets meer. Als je weinig tijd hebt staat een omelet toch zo op tafel. Weinig werk, maar lekker is het wel! Ook dit kikkererwten omelet uit de oven. Goed gevuld, een goede beet en vol met goede vitamines en groente. Misschien niet zo dol op kikkererwten, niet helemaal je beet? Probeer het toch maar eens, want met alle kruiden en smaakmakers die in dit omelet met kikkererwten gaan eet je een gezonde en smaakvolle maaltijd!

Omelet met kikkererwten recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten omelet met kikkererwten voor vier personen

1 pot kikkererwten
1 ui
scheutje melk
1 wortel
1 knoflookteen
4 eieren
1 handje peterselie
1 theelepel kerriepoeder
handje geraspte kaas
1 eetlepel paneermeel
snuf peper en zout
eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de omelet met kikkererwten uit de oven

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: mengschaal, garde, snijplank, mes, hakmolen, ovenschaal, keukenpapier, dunschiller

Omelet met kikkererwten recept van Foodblog Foodinista

Recept voor kikkererwten omelet uit de oven

Verwarm als eerste de oven voor op 210 graden en vet de ovenschaal alvast in met de olijfolie.

Klopt de los met een klein scheutje melk. Klop met de garde de kerriepoeder, peper en zout ook door het ei. Maak ondertussen de ui, wortel en knoflook schoon. Hak deze alle drie fijn in de hakmolen. Meng de groente door het ei. Lek de kikkererwten uit en meng ook de kikkererwten door de eieren en de groente. Snijd de helft van de peterselie fijn en meng deze door het kikkererwten omelet mengsel. Giet het mengsel voor het kikkererwten omelet in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over het omelet en ook de paneermeel. Plaats het omelet voor 20 minuten in de oven op 210 graden.

Wanneer je het omelet uit de oven haalt ganeer je het kikkererwten omelet nog even af met de overgebleven peterselie. Serveer eventueel met brood en/of een lekkere frisse salade.

Kijken welke kikkererwten er te koop zijn kan hier: Kikkererwten kopen

Meer omelet en frittata recepten?

Nog een ovenomelet maken? Maak dan deze heerlijke frittata met chorizo of wat dacht je van het stevige boerenomelet uit de oven.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: