Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Juli 2020 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Juli 2020 van Foodinista

Deel deze post

Juli! De eerste maand van de zomervakantie. Wij moesten er even op wachten tot half juli, maar het begon direct goed. Echt hele grote vakantieplannen hebben we niet, helaas. Maar we zijn deze zomer niet de enige. We ondernemen wel heel veel leuks en ontdekken Nederland. Wij zouden gaan trouwen in augustus en het was min of meer onze zomerplanning vervolgens ‘wachten’ wij nog op onze zonnige vakantie in de herfstvakantie, maar ja die zal wel niet doorgaan, maar geduld moeten we wel hebben voordat we nieuwe plannen kunnen maken. Maar het gaat natuurlijk over wat we hebben gedaan in Juli! Ons Juli dagboek met leuke uitjes, activiteiten van de kinderen, zomervakantie, restaurants en meer ervaringen. Kijk je mee in het Foodblog Maandoverzicht – Juli 2020 van Foodinista.

Foodblog Maandoverzicht – Juli 2020 van Foodinista

De maand Juli startte ik nog even in het ziekenhuis in Den Bosch met nieuwe onderzoeken en controles bij gynaecologie. Noem het een second opinion na alles wat er is gebeurd. Hier kun je het lezen. Ik voelde mij nog steeds niet fit, veel buikpijn, rugpijn, vermoeidheid etc. en zelf ben je dan erg zoekend en daar ga ik nu een begeleid traject in om fitter te worden en blijf ik ook strenger onder controle staan, want na een operatie en een lang ziektetraject is het logisch dat je het niet alleen kan. Heel fijn! Er zijn nu eenmaal in Tilburg veel fouten gemaakt en ook de nabehandeling was erg slecht of eigenlijk niet aanwezig. Er was even een angst dat een aantal onderzoeken ook niet helemaal goed zouden uitpakken, maar het valt gelukkig voorlopig mee.

Nieuwe trouwdag gepland – 9 Juli 2021

Tijd voor een feestje: Sushi en er was ook champagne! Onze nieuwe trouwdatum is vastgesteld: 9 juli 2021. Het blijft natuurlijk altijd spannend, maar we gaan er vanuit dat het het de dag gaat worden: Hoe dan ook. Helaas misschien met aanpassingen, maar het gaat dan gewoon tijd worden. Het is ook (wederom) een bijzondere datum dus misschien heeft gewoon zo moeten zijn.

Sushi Bestellen in Kaatsheuvel - Tips van Foodblog Foodinista

Nog een beetje info over de sushi? Hebben we zin in extra luxe sushi met coquilles, kaviaar en meer zaligheid dan laat ik bezorgen door Ichi in Kaatsheuvel (gewoon onze woonplaats), waar je ook kunt eten, maar bezorgen vinden we dan even relaxed. Echte verwennerij.

Zomervakantie is begonnen!

Friesland – Weekendje weg en varen

De zomervakantie is begonnen en direct op vrijdagmiddag stonden de koffers al klaar. Afscheid nemen op school wat natuurlijk allemaal anders was. Geen groots feest op het schoolplein, maar wachten in de regen en in de ochtend Florian het cadeautje voor de juf al meegegeven. Het zal nog wel een tijdje zo gaan.

Maar Friesland! Opa en oma (de kinderen zijn rijkelijk bedeeld met 3 paar opa’s en oma’s dus het kan druk zijn en met veel activiteiten) gingen op vakantie naar Friesland en namen de kinderen 5 dagen mee. Zelf gingen we van vrijdag tot zondag mee, ook wij waren er hard aan toe. Ontspanning na heel de Corona periode! Wij verbleven in B&B de Trigreppel en de kinderen bij opa en oma in een vakantiehuis van Tusken de Marren. Gezellig borrelen en varen. Ook trokken we ons eigen plan. De kinderen zijn nog naar alle denkbare boerderijen geweest van klompen tot ijs en kaasboerderij. Een heerlijke minivakantie met opa en oma (en ontspanning voor ons!)

Rondje varen en relaxen in Friesland - Reis tips van Foodinista
Rondje varen en relaxen in Friesland - Reis tips van Foodinista
Rondje varen en relaxen in Friesland - Reis tips van Foodinista
Rondje varen en relaxen in Friesland - Reis tips van Foodinista
Rondje varen en relaxen in Friesland - Reis tips van Foodinista

Samen er op uit

Pizza eten in Joure bij Sardegna - Tips van Foodinista

Zelf gingen we er nog even op uit. Rustig een pizza eten bij Italiaans restaurant Sardegna in Joure. Heerlijk in het zonnetje op het terras.

Dit bericht bekijken op Instagram

Genieten! Het afgelopen weekend was echt genieten! De zomervakantie is begonnen met het vakantiegevoel in Nederland. De kinderen gingen met opa en oma naar Friesland, maar oké wij konden ook wel wat ontspanning gebruiken, wie niet na dit bijzondere eerste half jaar van 2020. Dus hup naar Friesland! Uitwaaien en ontspannen. Een dag op het water met de kinderen om vervolgens afscheid te nemen en oma eigen ding te doen. Relaxen bij deze toffe hang-out @foodbarpicknickers aan het water, en check het taartje in glas, we bezochten het Fries Museum (mooi!) en gingen in Joure een hapje eten even ons tijd. En nu ga ik aan het werk enzo, nagenieten en dinsdag komen de kindjes weer thuis. Wat zijn jullie plannen? En waar kijk je naar uit deze zomer? * * * P.s. Op de blog staan in de link in bio, zoek op Friesland, leuke tips voor jouw bezoek aan Friesland. Voor ons was het ook niet de eerste en zeker niet de laatste keer. * * * #friesland #vakantieineigenland #vakantieinnederland #noordnederland #aldefeanen #aanhetwater #innederland #foodinistanl #foodinistatravels #dutchblogger #dutchtravelblogger #weekendjeweg #leukedingendoen #dutchfood #koffietijd #koffiemomentje #koffiedrinken #taart #aardbeien #restaurant #uitzicht #uiteten #foodphotography #foodwithaview #discoverunder10k #netherlands_captured #netherlandsvacations #zomer2020 #zomervakantie #genietmomentje

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Terwijl dat de kinderen op pad waren met opa en oma genoten wij van een koffietje aan het water bij Picknickers. Vervolgens gingen we naar Leeuwarden en brachten we een ongestoord bezoek aan het Fries Museum, waarna we op het gemak terug naar huis reden.

Hapje eten in Utrecht

Op de terugweg reden we langs Utrecht waar we honger kregen! Het lijkt wel een stad waar Corona niet aanwezig is. Zo druk was het. Alles dicht op elkaar, wij hadden geen reservering dus er was weinig keuze. Maar toch even een hapje gegeten aan de grachten bij de Argentijn en daarna snel naar huis. Gewoon een werkweek en vakantie combineren met de kinderen wanneer ze weer thuis zijn.

Eten bij de Argentijn in Utrecht - Tips van Foodinista

Florian op Scoutingkamp

De dinsdag kwamen de kinderen weer terug naar huis. Moe, blij en voldaan van de belevenissen in Friesland. Philou ging spelen op de KDV. Geen straf, want het is één grote speelboerdij. Florian ging zich klaar maken voor scoutingkamp met als thema sprookjes. Spannend (voor vooral mama, papa, opa’s en oma’s) het kamp begon op dinsdag en Florian vertrok op woensdag. Voor de eerste keer eigenlijk wel prima.

Vertrek naar KDV en Scouting kamp - Juli Dagboek van Foodinista
Vertrek naar KDV en Scouting kamp - Juli Dagboek van Foodinista
Vertrek naar KDV en Scouting kamp - Juli Dagboek van Foodinista

Scouting kamp was geweldig! Slapen in stapelbedden, 20 kinderen in één blokhut, hele dagen spelen, laat naar bed, vroeg weer op, samen (lekker) eten, vrienden maken, wij kregen continue foto’s; kortom het was geweldig! Volgend jaar weer!

Winacties van Foodblog Foodinista

Dit bericht bekijken op Instagram

– KOOKBOEK WINNEN – 🌟 Ja daar gaat ze weer! 🌟Ik heb weer zo’n mooie give away! Deze keer gaan we #rebelslekker! We gaan ‘zelfs’ #vegan! Eerlijk is eerlijk ik ben geen vegan queen, het is ook geen geheim. Het zegt niet dat er geen interesse naar is, maar we hebben allemaal wel eens hulp nodig om de ogen te openen, de keuken te beheersen, mooie en smakelijke vegan recepten te creëren (want het kan, ja het kan!) met Rebels Lekker Vegan van @nikiwebster gaat er een wereld aan Rebelse en smakelijke recepten met veel ‘vegan kennis’ voor je open. Wil je dit ook? Doe dan mee met de WINACTIE! * * * Wat moet je doen? 1. Like dit bericht. 2. Laat een reactie achter, zodat ik weet dat je mee doet! 3. Deel dit bericht in je story of op je wall en tag @foodinistanl. 4. We vinden het extra leuk wanneer je mij volgt. Zo simpel is het! De winactie loopt tot 22 juli, de winnaar ontvangt bericht. De actie loopt ook op Facebook: 1 boek, 2x meedoen 2x kans. * * * #kookboek #kookboekwinnen #kookboeken #veganfood #vegankookboek #veganrecepten #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #eetsmakelijk #leukeacties #winacties #winnen #giveaway #boeken #gezonderecepten #gezondeleefstijl #healthylifestyle #healthyfood #makkelijkerecepten #eetinspiratie #discoverunder10k #genietenvankleinedingen #foodphotography #noordbrabant #veganfoodshare #dutchveganlife #boekentip

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Ook stonden er in Juli weer leuke winacties op Instagram en Facebook. Zoals bijvoorbeeld het Vegan Kookboek Rebels Lekker. Heb je het gemist? Dat is echt heel jammer! Maar zorg er dan voor dat je de nieuw winacties wel te zien krijgt door mij hier te volgen op Instagram en hier op Facebook.

Ook blijf het ook altijd fijn om samenwerkingen te mogen doen met merken, zoals Vichy die ik al sinds mijn puberteit gebruik. Daar ben ik heel trots op! Maar wie weet, door het trouwen volgen en lieve en leuke reacties mag ik jullie wellicht ook blij maken met meer leuke winacties! Zoals deze op de blog van The BodyShop een ander merk waar ik al sinds ik kan herinneren enthousiast over ben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Goedemorgen! Het is weer tijd om van het zonnetje te genieten! Eindelijk durf ik wel te zeggen, want we waren het even kwijt toch? Dus ontbijtje met een ontbijttoetje, cappuccino en vooral niet vergeten te smeren! Blijf zuinig op je huid in de zo’n! Mijn huid is licht, de 30 voorbij, sproetjes zijn er te vinden, maar eigenlijk heb je geen redenen nodig voor goede huidverzorging het is iets wat je doet. Zelf val ik terug op #capitalsoleil van @vichynederland wat voelt als een gezichtsverzorging die matteert, absorbeert , maar toch de gehele dag verzorgt en beschermt tegen de zo’n. Nu ga ik genieten van mijn zonnige dag. #fijnezaterdag! #watgajijdoen? * * P.s. Wil je het recept van dit fijne ontbijttoetje? Dan deel ik het binnenkort! * * * #vichynl #zonbescherming #zonnen #idealsoleil #musthave #zomer #zomer2020 #zomervakantie #gekregenvanvichy #foodinistanl #dutchblogger #genieten #weekendvibes #zaterdagochtend #noordbrabant #koffiemomentje #huidverzorging #zonnetje #ontbijtje #gezonderecepten #gezondeten #gezondontbijtje #kaatsheuvel #loonopzand #banaan #dutchfoodies #factor50

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

P.s. De fijne producten van Vichy kun je hier vinden.

Nachtje Haarlem en omgeving ontdekken

Terug naar Haarlem! Wat ontzettend leuk dat we door het Hotel Lion d’Or in Haarlem werden uitgenodigd om de stad te ontdekken. Wij worden dan altijd extra enthousiast, want in Haarlem heb ik bijna 10 jaar gewoond. Eric heeft er gestudeerd, ik ben er geboren en Florian is er geboren. Met de stad Haarlem hebben we dus een band! In een blog artikel ga ik zeker alle tips nog met jullie delen. Maar ik neem je alvast een klein beetje mee.

P.s. Alle leuke tips met de kinderen alvast bekijken in Haarlem? Bekijk dan mijn Story: Haarlem! Op Instagram hier.

Juli Dagboek Foodinista - Weekendje Haarlem en overnachting bij Hotel Lion d'Or
Juli Dagboek Foodinista - Weekendje Haarlem en overnachting bij Hotel Lion d'Or
Juli Dagboek Foodinista - Weekendje Haarlem en overnachting bij Hotel Lion d'Or
Vooral de hotelkamer is perfect! Ruim! Een echte familiekamer er stond ook nog een keurig peuterbedje voor Philou.
Juli Dagboek Foodinista - Weekendje Haarlem en overnachting bij Hotel Lion d'Or
Dit bericht bekijken op Instagram

– GENIETEN – Wij mochten zeker genieten van het mooie Haarlem! Een stad waar ons ❤️-tje aan verbonden is. @michgelsen en ik hebben elkaar er ontmoet, Florian is er geboren en ik ben er ook geboren, maar niet getogen, met deze reden moest ik er toch ooit gaan wonen en dat heb ik gedaan. Wat was het dan ook heerlijk dat we afgelopen week op uitnodiging van @liondorhaarlem de stad weer mochten beleven. #Haarlem is alleen zoveel meer dan het stadscentrum. Je bent snel geneigd het bruisende centrum, zeker doen, in te lopen. Maar ga bijvoorbeeld ook eens de andere kant op naar het Noorden. Het mooie Kleverpark, waar we bijvoorbeeld even de tijd pakten voor foto’s met de kinderen, detail is dat ik hier dichtbij woonde en ik Eric bijna 10 jaar terug voor de eerste keer daar voor het eerste ontmoette. Maar oké nog een aantal tips. Ook Kleverpark is een sfeervol buurtje, loop door naar @haarlemmer_kweektuin voor veel beleving en zo zijn er nog veel meer tips die ik heel snel ga delen op de blog. #fijnedag * * * #haarlem #weekendjeweg #weekendjewegineigenland #reizenmetkinderen #travelkids #foodinistanl #foodinistatravels #foodinistaloveskids #haarlemcity #visithaarlem #liondor #hotelliondor #haarlemcentrum #momlife #travelphotography #netherlands #kleverpark #kleverparkbuurt #mooinederland #reistipsmetkids #reistips #discovernetherlands #discoverunder10k #bestofnetherlands #cityphotography #citytrip #dagjeuit #dagjewegineigenland

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Mooie plaatjes schieten in Haarlem met kinderen - Ontdek ook Haarlem Noord - Tips van Foodinista
Juli Dagboek Foodinista - Weekendje Haarlem en overnachting bij Hotel Lion d'Or
Dit bericht bekijken op Instagram

Eindelijk het echte zomerse weer komt er weer aan! Tijd voor die borrel bij het strand… gek hè.. toen we nog zo dicht bij de kust woonden en ik zelfs bij de en strandhotel werkte maakte ik weinig gebruik van deze luxe.. nu draaien we er onze hand niet voor om.. een dagje strand plannen we ik en dan gaan we ook. Het zorgt er voor dat we misschien wel vaker gaan en er meer van genieten.. Gek eigenlijk.. Zo gaan we nu eigenlijk weinig naar de bossen.. Het komt er een beetje op neer wat je hebt ben je gewend en is minder bijzonder, maar toch eens iets vaker ik je heen kijken in de directe omgeving? Kortom wat zijn jouw plannen dit aankomende weekend? * * * P.s. Wij gingen dus voor dit geniet moment ook direct naar Zandvoort toen we in Haarlem waren, want GENIETEN! En veelsteweinig gedaan! Al valt het denk ik wel mee.. meer het gemis.. * * * #strandborrel #bitterballenborrel #bitterballen #wijn #wijnenwijnenwijnen #biertje #foodinistanl #dutchfoodblogger #foodinistatravels #zandvoort #strandleven #haarlem #weekendvibes #hersenspinsels #netherlands #nederland_ontdekt #nederlandopzijnmooist #genietenvankleinedingen #genietmomentjes #leukedingendoen #eropuit #weekendjeweg #eropuitineigenland #discoverunder10k #vichy #zonnetje #zomervakantie #zomer2020 #summertime #summer2020

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Er op uit in Haarlem - Het Kabouterpad ontdekken - Tips met kinderen van Foodinista
Er op uit in Haarlem – Het Kabouterpad ontdekken – Tips met kinderen van Foodinista
Ontbijt bij Hotel Lion d'Or in Haarlem - City Trip tips van Foodinista
Ontbijt bij Hotel Lion d'Or in Haarlem - City Trip tips van Foodinista
Ontbijten met de kinderen bij Hotel Lion d’Or – Genieten en goed verzorgd!

Afsluiten met een lunch bij The Rock in Aalsmeer

Na ons nachtje in Haarlem en alles wat we hebben daar hebben gedaan vertrokken we uit de stad. We gingen naar Aalsmeer voor een lunch aan het water in Aalsmeer en gingen naar restaurant The Rock.

Dit bericht bekijken op Instagram

GENIETEN AAN HET WATER… met een mooi bord eten en een wijntje natuurlijk.. want wanneer de temperaturen stijgen dan ga je verkoeling zoeken. Zo’n fijn plekje voor een genietmomentje is @restaurant_ontherock in Aalsmeer. Ik zie mezelf er al weer zitten op een warme dag, aan het water, bootjes kijken en genietend van Eggs Benedict Deluxe met truffel. Oké bij ons was het een beetje frisjes, maar voor de aankomende week zeg ik go, go, go en laat het genieten maar beginnen… en oh ja die sticky finger salade is ook zooo goed en mals.. het beste van beiden: zondigen en de salade maakt het weer goed. * * * #ontherock #ontherockaalsmeer #eteninaalsmeer #aalsmeer #restaurantaalsmeer #foodinistanl #restauranttips #friyay #vrijdagfoodfeest #frietjes #eggsbenedict #stickyfingers #fingerlickinggood #vrijdagmiddag #lunchtips #uiteten #zomer2020 #zomervakantie #foodphotography #foodwithaview #restaurantsofinsta #dutchfoodblogger #dutchfood #eteninnoordholland #lekkerlekker #genietmomentjes #eggcellent #discoverunder10k #weekendvibes #uitgenodigd

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

De kinderen genoten van een tosti en wij van een een luxe Eggs Benedict een salade met malse kip. Daarna zaten de dagen genieten in Haarlem erop.

Schrikken! – Griepverschijnselen!

Oh nee! Na ons bezoek aan Haarlem werden Eric en ik beiden al heel snel ziek. Natuurlijk de bekende symptomen, maar geen koorts. Toch was het schrikken. Ik ben door mijn operatie in Mei, sowieso een beetje ligt chronisch verkouden, maar het mag niet erger worden en dat werd het wel. Eric werd echt goed ziek. We hebben het idee dat we in Februari met de carnavalsgolf al Corona hebben gehad toen het nog niet echt ‘serieus werd genomen’, maar toch een test afgenomen en deze bleek negatief (gelukkig) een pittige zomergriep, maar wel schrikken. En misschien ook wel gewoon aan echte vakantie toe. Een aantal dagen rust kunnen je lichaam een boost geven, maar ook alles er in één keer uitgooien.

Maritiem Museum Rotterdam

Na weer een aantal dagen werken. Was het tijd voor een uitje. We gingen met de kinderen naar het Maritiem Museum Rotterdam. Een museum met kinderen, kleine kinderen, maar wat was het ontzettend leuk!

Dit bericht bekijken op Instagram

– WIJ GINGEN DE BOOT IN – Ja letterlijk kun je wel zeggen en op heel veel manieren. Het was één grote ontdekkingstocht en voor het hele gezin. In Rotterdam gingen we woensdag op Maritieme speurtocht bij het @maritiemmuseumrotterdam. Inderdaad een museum! Niks duf, in de pas lopen en alleen kijken, maar niet aankomen. Juist door te doen leer je heel veel en blijft het geweldig leuk! Dus eropuit met de kinderen naar het museum. Bootje varen, speurtocht door de haven, schepen bezoeken, havenmeester spelen op het geweldige dakterras, controleren wat er eigenlijk in al die containers gaat, spannende films bekijken met waargebeurde verhalen en nog veel meer.. Zo brengen wij onze zomer door en wat is het eigenlijk fijn om nu juist Nederland zo mooi te ontdekken, want wat hebben we zelf toch veel te bieden. * * * P.s. Het is ook leuk voor de grote kinderen – Papa’s en mama’s – Opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden. * * * #maritiemmuseumrotterdam #maritiemmuseum #rotterdam #rotterdamhotspots #rotterdam010 #rotterdammuseum #foodinistanl #foodinistatravels #foodinistaloveskids #dagjeuit #dagjeuitineigenland #dagjeuitmetkinderen #leukedingendoen #kindvriendelijk #kindvriendelijkmuseum #kidsproofrotterdam #nederland #nederland_ontdekt #moederschap #gezinsfotografie #zomer2020 #zomervakantie #havenrotterdam #discoverunder10k #weekendjewegineigenland #cityphotography #rooftopterrace #skylinephotography #skylinerotterdam #uitgenodigd

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Ook een bezoekje brengen? Lees dan hier meer informatie.

Sushi eten met de kinderen

Zoals we de maand begonnen zijn werd deze ook bijna afgesloten met sushi! Deze keer alleen in Oosterhout en met de kinderen. Gezellig!

Sushi eten in Oosterhout met kinderen
Sushi eten in Oosterhout met kinderen
Sushi eten in Oosterhout met kinderen

IJs, ijs, ijs!

Daarna werd het al snel warmer en warmer! We kijken uit naar vakantie! Maar we vieren de dagen wel. Zoals met ijs na het werk en een dag op het kdv.

Dit bericht bekijken op Instagram

ICE, ICE, ICECREAM! Er is natuurlijk niks beters dan ijs op een warme of beter gezegd hete dag! Dus bam! Wij gingen gewoon 10 smaken ijs proeven van @professor_grunschnabel om even bij af te koelen. Oké eerlijk gezegd was het gewoon een hele goede reden om onbeperkt, ongegeneerd ijs te mogen eten van dit hippe ijsmerk , waarmee je smaakexplosies, krijgt door smaken als Maromoktro Snow White (kokos met vanille), Siam Horapa Koko (kokos – basilicum – Laos), Indian Winter (gember) en Banana Bahiana (banaan – vanille – lime) zo is het ijs voor het hele gezin uitdagend, stijlvol en smaakvol! Uit 10 smaken, die allemaal vegan en natuurlijk zijn zomaar even een favoriet kiezen dat is dan toch nog een opgave! Maar natuurlijk is het gelukt binnenkort maak ik daar een heerlijke recept mee op de blog. P.s.1: Iets extra fijns: zo veel ijs! Maar door de natuurlijke samenstelling is ook dit ijs van #professorgrunschnabel aantrekkelijker voor de heupen. Mooi meegenomen! P.s. 2: Swipe voor genietmomentjes even naar links. * * * #professorgrunschnabelijs #ijspret #ijsproeverij #genietmomentjes #zomervakantie #zomervakantie2020 #ijseten #foodinistanl #dutchfoodblogger #dutchfoodie #lekkereten #foodphotography #creativefood #gezinsmomenten #toetjes #lactosevrij #glutenvrij #vegan #fruit #zomer2020 #weekendvibes #weekendinspiratie #discoverfood #foodiesofinstagram #vaneigenbodem #etenendrinken #dessert #samendelen #foodinistacollab

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Even een geniet momentje met het heerlijke ijs van Professor Grunschabel waar je hier meer over kunt vinden. En binnenkort een heel erg lekker recept op de blog!

Tot Augustus!

Liefs,

Daphne

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie