Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Mei 2020 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Mei 2020 van Foodinista

Deel deze post

In een maand waarin we niet zo heel veel mogen kun je toch nog best veel beleven. Je gaat het namelijk lezen in dit Foodblog Maandoverzicht – Mei 2020 van Foodinista. Maar er waren natuurlijk mooie ontwikkelingen! De scholen gingen weer van start, de medische wereld kwam weer meer op gang, we krijgen weer een beetje hoop op reizen en vakantie, de kappers gingen open en zo zijn er nog meer ontwikkelingen en ook dit had allemaal invloed op mijn maandagenda en een kijkje in mijn privé agenda en activiteiten. Lees je mee?

Foodblog Maandoverzicht – Mei 2020 van Foodinista

Ritje naar Amsterdam

Aan het begin van de maand maakte ik een autoritje naar Amsterdam. Eerlijk gezegd voelde het echt even als vrijheid. Ik bleef ook echt thuis. Ik ging mijn sluier voor bij mijn trouwjurk ophalen. Die was klaar en blijft voorlopig nog een jaar lang liggen. Helaas! Ons huwelijk is uitgesteld naar 2021. Onderweg haalde ik een groente en fruitbox op met verrassings groente en fruit. Deze stellen ze samen met groente en fruit van de groothandel aangezien het daar minder snel opgaat door minder orders uit de horeca. Deze kun je ophalen en in de regio Amsterdam thuis laten bezorgen voor 25,00 Euro. Voor meer informatie kijk je naar Fruitbox020.

Fruitbox020 - Verse fruit en groentebox bestellen in Amsterdam

4 mei – We herdenken

Aan het begin van de maand is het bij ons in huis altijd druk met de 4 mei herdenking. We staan er natuurlijk allemaal bij stil of in ieder geval ik hoop het. Eric, mijn verloofde, is alleen in Loon op Zand onderdeel van de 4 mei commissie. Alles ging dit jaar anders. Geen herdenking met elkaar in de Loonse en Drunense Duinen en na 75 jaar geen herdenking zoals het de bedoeling was. Alle 100 overleden inwoners zouden persoonlijk worden herdacht tijdens een lezing. Daarvoor is een foto collage gemaakt welke de kranten hebben opgepakt en welke is geplaatst bij het monument in de duinen. Een mooie herinnering en hopelijk kan het volgend jaar wel een plekje gegeven worden. Zelf heb ik er ook aandacht aan gegeven.

Dit bericht bekijken op Instagram

4 MEI – Even een ander bericht. 4 mei. STILTE. Vandaag gaan we herdenken. Eigenlijk is het enige wat vandaag belangrijk is. Het is een bijzondere tijd. We zijn onze vrijheden kwijt. Maar geloof het of niet er waren tijden waarin het echt allemaal erger en angstiger was en er zijn situaties waar mensen nog steeds in soortgelijke werelden leven. Laten we daar vooral bij stilstaan. Helaas gaat niet zoals het had moeten zijn. Wannee we herdenken, rouwen en herinneren willen we dit met elkaar doen. Erover praten, een knuffel geven en beleven. Daar is een streep doorheen gezet. Ook door de organisatieplannen. Laten we alleen niet vergeten dat we met elkaar wel veel kunnen beteken en we we met elkaar voor zorgen dat we niet vergeten. Op 4 mei is een grotere herdenking in @gemeenteloonopzand voor Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. Voor 75 jaar geen gezamenlijke herdenking waar vrijwilligers bij betrokken zijn. Gilden, koren, muziek, 4 mei comité, scouting en meer wie ik niet genoemd heb; sorry! Voor deze 75 jaar geen persoonlijk verhaal, maar een herinnering aan alle 100 verloren slachtoffers van de oorlog in de gemeente. Deze zouden een gezicht krijgen en bij naam genoemd worden. Ongetwijfeld zou dit indrukwekkend zijn geweest en voor de betrokkenen een gevoel van erkenning. Het is spijtig dat dit niet doorgaat zoals gepland. Wel staat er nu een bord bij het monument, aub neem de moeite het op eigen gelegenheid te bezoeken. De burgemeester zal vandaag een kranslegging doen. Dus ga vanaf morgen. En ook kun je aandacht geven door dit bericht zo veel mogelijk te DELEN, zodat we niet vergeten! @michgelsen @gemeenteloonopzand @nationaalcomite4en5mei * * * #4mei #4mei2020 #4mei2020🇳🇱 #4en5mei #noordbrabant #onsbrabant #loonseendrunenseduinen #loonopzand #kaatsheuvel #demoer #herdenken #herdenkenisnadenken #herdenkenomniettevergeten #herdenkendoejesamen #foodinistanl #dutchblogger #brabantsdagblad #brabantslandschap #omroepbrabant #langstraat #igersbrabant #igersnetherlands #dutch_connextion #nederlandbevrijd #75jaarvrijheid #75jaarbevrijding #tilburg #mooiwerk #kleinedingen #samensterk

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Moederdag

Een mooie dag waar we de sleur van de meimaand in deze coronatijd konden verbreken was Moederdag! Ik startte het met een mooie winactie van Garnier. Een keer iets anders, maar wat vonden julliet het leuk! Heel veel deelnemers en enthousiasme, logisch ook, want de producten zijn heel fijn en alles van Garnier kun je hier vinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

GESLOTEN! – WINACTIE – Voor leuke Moederdagrecepten kun je rondkijken op de blog! Maar is het, vooral in deze tijd niet extra fijn om jezelf even extra te verwennen? Juist! Ik dacht het al! Dat ga ik dus doen van @garniernl mag ik dit heerlijke MOEDERDAG verwenpakket weggeven. Het pakketje is extra speciaal! Met de #unlimited #lovingmama shampoo geven we extra liefde aan ons haar en haal je een #limitededition in huis. Zorg dus voor een beetje liefde voor mama en veel liefde voor je haar met honing goud en natuurlijke producten. Wat krijg je verder nog van mij en #garnierbio? Heerlijke verzorgingsproducten voor het gezicht met lavendel en voor het haar een herstellend haarmasker met honing. Laat je moeder dus haar eigen thuisspa creëren! Nu wil je #winnen en wat moet je doen! 1. Like dit bericht 2. Volg Foodinista 3. Laat een lief bericht achter voor je moeder, liefst met tag 4. Deel dit bericht waarin je Foodinista tagt, zodat ik het kan zien. De winactie loopt tot 6 mei 12:00 uur je moet dus snel zijn! Op zowel Instagram als Facebook met 1 winnaar, meedoen kan alleen in Nederland. * * * #giveaway #winactie #garnierpartner #moederdag #moederdagcadeau #moederdagcadeautip #moederdag2020 #moederdagwinactie #moederdagwin #foodinistanl #leukedingendoen #kleinedingen #beautywinactie #mooiedag #5mei #winwoensdag #dinsdagmotivatie #cadeautip #shoptime #happymusthaves #loonopzand #tilburg #waalwijk #kaatsheuvel #noordbrabant

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Zelf werd ik ook nog verwend op Moederdag! Het mooiste cadeau was het geknutselde boeket van de kinderen, maar wij genoten van een high tea thuis van Grand Cafe Puur in Tilburg, het huis stond vol met pioenrozen en ik kreeg een grote fles van mijn favoriete parfum Black Opium.

Pioenrozen voor Moederdag
Klaar voor high tea, geknutseld boeket kinderen en pioenrozen voor Moederdag
High tea van Puur in Tilburg thuis

Kinderen weer naar school en nog geen moment rust…

Na moederdag mochten de kinderen weer snel naar school en de KDV. Twee dagen in de week, maar vergeleken bij geen school en alles thuis in combinatie met werken en geen vriendjes zien is dit een opluchting. Voor Florian is blijf, maar bij Philou zie ik ook wel verandering. Haar wereldje is weer iets groter, al was het maar voor kort, want afgelopen week was ze heel de week thuis met 3 druppels snot, tja de regels zijn streng. Haar broer broer blijft dus nog haar grootste vriend en zonder hem was het helemaal maar raar. De eerste dinsdagochtend, waarop ik zelf even dacht: Rust! Kreeg ik alleen geen rust. Mijn telefoon ging direct en het ziekenhuis in Breda belde. Ik stond al een aantal maanden op de wachtlust voor een operatie. Mijn tussenschotje in mijn neus moest dringen rechtgezet worden. Slaaptekort, veel hoofdpijn, ik ademde maar voor 25% door mijn neus. Kortom veel klachten en de weerstand is erg laag. Toch weer paniek en en rust is er nog niet geweest. Of ik de volgende dag geopereerd wilde worden. Alles snel regelen. Want de komende twee tot drie weken kan je niks en gaan pijnlijk worden. Oppas nodig, Eric had weer vrijheden nodig en moest paraat staan en de zenuwen gingen door mijn lijft.

Ervaring operatie neus tussenschotje

Nu 2,5 week terug ben ik dan geopereerd aan mijn neus tussenschotje. En jeetje dat is echt even pittig. Pijnlijk, bloederig en intensief. Wanneer je zoekt naar de operatie op Google dan geven eigenlijk alle ziekenhuizen aan dat het een lichte ingreep is, waarvan je een beetje pijn ervaart en dat je het even rustig aan moet doen. Maar dat is toch wel een heel vriendelijk omschreven. Sowieso is het pijnlijk. Er zijn aardig wat pijnstillers in gegaan. De eerste nachten slaap je niet, je krijgt lange tampons in je neus die alles op de plaats houden waardoor het heel pijnlijk is, vervolgens is het verwijderen pijnlijk en dan begint alles weer overnieuw en moet alles helen. Ondertussen, na bijna drie weken is alles nog steeds gevoelig, kan ik niet bukken en zonder het te beschadigen dus kortom het duurt nog wel even. Maar één ding kan ik wel ademen.

Na operatie neustussenschotje

Gemak in huis met Hello Fresh

Dit bericht bekijken op Instagram

Wat ben ik deze weken blij met @hellofreshnl we worden nu er niks normaal is even ‘heerlijk’ ontlast! Ondanks dat ik zelf heel graag kook doe ik dat echt niet iedere dag en zeker nu niet, bekijk mijn vorige foto, maar even.. Met HELLO FRESH is het juist extra fijn om het los te laten! @michgelsen kan de keuken in! De creatieve maaltijden zijn uitgedacht, duidelijk omschreven en worden overzichtelijk bij je aangeleverd. Je kunt ook nog thuisblijven. Win-win-win. Zelf kun je je favoriete gerechten uitkiezen, waardoor wij kiezen voor een #familyproof menu en een menu wat je in deze lentedagen ook makkelijk kunt bereiden op de barbecue. Extra leuk voor de +1 natuurlijk die misschien niet zo vaak kookt, maar bij het woord barbecue wel vooraan staat. Kunnen ze even grillen en op een favoriete manier koken. Vervolgens schuiven we alleen nog aan. Bij ons was het deze keer tijd voor een KIPBURGER met VADOUVAN mayonaise en frisse salade met oude kaas en walnoten. Deze week gaan we nog voor een Griekse pizza en avg-tje met @brandtenlevie worst. Smullen! – – P.s. Wil jij dit ook ervaren gebruik dan de KORTINGSCODE: FRESHFOODINISTA40 of ga naar de link in bio. Je ontvangt 40 Euro korting op de eerste 3 #hellofreshnl boxen! – – – #hellofresh #kipburger #eetsmakelijk #avondeten #dutchfoodblogger #foodinistanl #foodinistacollab #kortingscode #korting #watetenwevandaag #salade #vadouvan #barbecuetime #barbecuerecepten #leukerecepten #familietijd #familierecept #kookidee #smakelijketen #dutch_connextion #noordbrabant #kaatsheuvel #loonopzand #waalwijk #tilburg #buiteneten #buitenleven #zomerrecept

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

De laatste maand kwam het dan ook wel erg goed uit dat ik gebruik mocht maken van Hello Fresh! Prachtig weer en met het nieuwe Hello Fresh kun je zelf de gerechten kiezen. Zo laten wij Hello Fresh iedere twee weken bezorgen en voor drie dagen. Zo ontvang je niet te veel en heb je nog een beetje vrijheid. Ik kies zelf voor de famiiebox en wanneer je op tijd je bestelling doorgeeft. Met dit zomerse weer bereiden wij het ook nog regelmatig op de barbecue daar maak ik de man dan weer blij mee. Wil je Hello Fres ook testen? Dat kan en ik heb iets leuks voor je! Met mijn kortingscode FRESHFOODINISTA40 krijg je 40 Euro korting! En via deze link gaat het heel simpel.

Culinaire post van het Grieks Verkeersbureau

Van het Grieks verkeersbureau ontving ik een Grieks culinair verwenpakketje met een hele lieve persoonlijke attentie. Voorlopig zal reizen naar Griekenland toch nog wel ingewikkeld blijven dus laten we ons vooral thuis blijven inspiren. Jammer natuurlijk! Zo zou ik zelf in April naar Kreta gaan en dit ging ook niet door. Grieks koken met Griekse recepten, die je op de blog zeker kunt vinden, uit eten bij de Griekse restaurants nu het weer kan en natuurlijk je laten inspireren over reizen naar Griekenland en er alvast heel veel zin in krijgen! Hier lees je bijvoorbeeld mijn Griekenland verhalen.

Grieks Culinair Pakketje

Winactie Keto Kookboek

Om het in deze tijd leuk te houden komen er ook nog regelmatig mooie winacties op de blog en social media. Zoals nu het Keto Kookboek Keto in 15 Minuten. Je kunt nog even deelnemen aan de winactie tot 3 juni. Mocht je niet kunnen wachten en toch nieuwsgierig zijn dan kun je hier kookboek hier vinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

WINACTIE – Doe je mee? Met het oog op een gezondere levensstijl, wederom, duik ik deze keer in de KETO. Eerlijk is eerlijk ik ben er al tijden in geïnteresseerd, maar het lijkt mij, op een aantal koolhydraatarme arme maaltijden na doe ik al maak zo ingewikkeld en niet vol te houden, maar er is hoop.. ik ontving het kookboek KETO in 15 Minuten! Dat is hoopgevend. Frisse, snelle en simpele recepten. En wow! Je mag chocolade! Met ook nog eens snackjes die heel lekker zijn. Het staat bomvol leuke en lekkere recepten plus een uitleg over hoe KETO werkt en over hoe het aan te pakken in het begin. Eerlijk is eerlijk ik kan het wel gebruiken na die ‘snackquarantaine’ en nu de zon weer gaat schijnen. Ben je nieuwsgierig? Dan is het extra tof, want ik geef in de WINACTIE een boek weg! En wat moet jij daar voor doen. WINNEN: – Like dit bericht – Laat een reactie achter, waarin jij mij laat weten, waarom je graag wilt winnen, tag een vriendin die het ook leuk zou vinden. – Deel dit bericht in je story of op je tijdlijn en tag mij in het bericht. – Volgen waarderen we natuurlijk! De winactie duurt tot 3 juni dan maken we zsm de winnaar bekend! De actie loopt op Instagram en Facebook 2x meedoen is 2x kans. * * * #winnen #winactie #kookboek #kookboekwinnen #keto #ketorecepten #ketoin15minuten #julieslifestyle #foodinistanl #dutchfoodblogger #foodbloggergiveaway #dutchblogger #boekenclub #ketolifestyle #ketofood #ketoweightloss #ketotransformation #gezondeten #gezondeleefstijl #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm #salades #recepten #discoverunder10k #dutch_connextion #mooiedag #hersenspinsels #coronakilos #noordbrabant #kaatsheuvel

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Eindelijk naar de kapper!

Mijn haar was precies voor de sluiting geknipt en geverfd, maar ik gebruikte extra voedende shampoo en slikte vitamines. Het was zo hard gegroeid en mijn haar kon wel een oppepper gebruiken. De uitgroei was gruwelijk. Ja ook mijn grijze haren. Met mijn neus operatie moest ik het nog even uitstellen en kon ik ook niet echt naar de kapper. Zo blij dat een bevriende kapster bij mij thuis komt. Ook had ik daarvoor de thuisverf al in huis. Over alles wat ik gebruik voor mijn haar ga ik in deze tijd nog even schrijven, want ik ben ongetwijfeld niet de enige die aan huis gekluisterd is en het fijn zal vinden dat iets thuis kan, maar dit is het resultaat! En ja mijn neus is ook weer aardig opgeknapt!

Resultaat na de kapper knippen en verven in coronatijd
Vaderdag: 25% korting op verschillende cadeaus!

Tijd voor extra me time

Dit bericht bekijken op Instagram

Het is pas leuk wanneer je een beetje goed voor jezelf zorgt. Hoe doe ik dat? Nou… Een goede vraag. Vooral in deze tijd. Want ik ben dol op reizen en uit eten gaan. Quality time. In een druk huis met kleine kinderen is die tijd voor jezelf vinden moeilijker, maar het kan wel! Vooral nu in de avonduren doe ik dat met een hydraterend masker @vichynederland, extra hydraterende gezichtsverzorging (wat ik met al het binnen zitten en na mijn operatie wel kan gebruiken), mooie kookboeken lezen, een fijn tijdschrift, mijn nagels verzorging. Kortom het zijn de kleine dingen die het doen. – – ❤️Hoe geef jij jezelf in deze tijd een beetje extra liefde?❤️ – – #vichynl #aqualia #mineral89 #hydratatieboost #productgekregenvanvichy #selfcare #beauty #hersenspinsels #kookboek #kookboeken #bloggerfavorites #dutchblogger #foodinistanl #happymusthaves #flatlay #momentjevoorjezelf #mediterranean #evergreen #cookbooks #santé #tijdschrift #donderdag #noordbrabant #kaatsheuvel #thuisblijven #mommoments #fijnemomenten #beautytips #beautyphotography #beautybloggers

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En met alles in de afgelopen tijd is het denk ik voor veel van ons belangrijk dat we even voor een beetje extra tijd voor ons zelf zorgen! Dan denk ik aan gezichtsverzorging, je nagels doen, een lekker drankje en een fijn boek lezen en dan vooral een koekboek wat voor mij gewoon literatuur is. Zo kreeg ik onlangs mooie producten van Vichy die extra hydraterend zijn na een operatie en veel binnen zitten is dat heel erg fijn, de producten van Vichy kun je hier vinden. Een kookboek met veel mooie groene en seizoensproducten en prachtige fotografie waar je echt voor gaat zitten en wat ik je kan aanraden is Evergreen, hier ga je het vinden en het is ook nog een mooie tip als Vaderdag cadeau.

Recept Koolhydraat arme Asperge-ei ovenschotel met Blije kip eieren voor 4 personen

Dit bericht bekijken op Instagram

Gezond en verantwoord eten is belangrijk. Zo eten wij regelmatig ovenschotels waarbij de basis bestaat uit eieren en groente. Heel smaakvol en licht. Ook deze keer. Met asperges en zalm. Een zalige combinatie. Gezond en verantwoord stopt alleen niet bij de maaltijd, maar ook bij de kwaliteit van de ingrediënten. Zoals de eieren. Daarvoor kies ik voor de eieren van @blije_kip_eieren. Met #blijekipeieren maak je namelijk een verantwoorde keuze in de supermarkt. De kippen zijn vrij en mogen spelen op de boerderij. Een ei met meer liefde en vrijheid en zo smaakt het allemaal toch nog iets beter. Bij bijvoorbeeld een doos Blije Kip Biologisch of Witjes krijg je nog meer uitgelegd over dit mooie kippenleven, maar op de doos zie je al dat de eieren een drie sterren beter leven keurmerk hebben gekregen en dat zegt wel iets. Wanneer je er dan toch voor kiest. Maak dan ook een keer deze ovenschotel met ei, asperges van de boer en zalm. * * P.s. Zal ik het recept nog delen? * * * #blijekip #biologisch #witjes #eieren #ovenschotel #asperges #vandeboer #foodinistanl #dutchfoodblogger #foodinistacollab #eetsmakelijk #noordbrabant #watetenwevandaag #eggcellent #eirecepten #frittata #ovenrecepten #quickandeasymeals #nederlandsekeuken #lunchinspiratie #versekruiden #visrecepten #koolhydraatarm #zelfkoken #boodschappen #samenkoken #gezinsmaaltijd #aspergeseizoen #discoverunder10k

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Ik sluit de maand af met het recept voor de ovenschotel met asperges, zalm en ei met Blije kip eieren. Op social media vroeg ik of jullie het recept wilden hebben en dat wilden jullie WEL! Dus hierbij. En het is echt heel simpel, maar ook zo lekker!

Ingrediënten Koolhydraatarme asperge ovenschotel

1 kilo asperges geschilde asperges
6 Blije kip eieren, deze meer verantwoord en lief voor de kip
150 gram creme fraiche light
200 gram gerookte zalm
handje verse peterselie
handje verse dille
handje verse munt
1 eetlepel olijfolie
snuf peper en zout
2 eetlepels paneermeel

Nodig: mengschaal, garde, grote pan of aspergepan, ovenschotel, keukenpapier, mes

Recept ovenschotel met ei, witte asperges en gerookte zalm

Kook het water voor de asperges. Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kook de asperges voor 6 minuten, zodat ze beetgaar zijn, maar niet helemaal gaar, want ze garen verder in de oven. Lek de asperges uit op keukenpapier.
Klop de eieren met de creme fraiche, snuf peper en zout, dille, peterselie, munt en bewaar een beetje voor de garnering. Snipper de zalm, bewaar een beetje voor de garnering, meng deze ook door de eieren.
Smeer de ovenschaal in met olijfolie. Strooi 1 theelepel paneermeel over de bodem. Asperges bevatten veel vocht en de eieren moeten stollen. Paneermeel neemt het vocht op en uiteindelijk proef je het niet. Giet de helft van het eimengsel in de ovenschaal. Druk de helft van de asperges in het eimengsel. Strooi 1 theelepel paneermeel over de eieren en de asperges. Giet het tweede deel van de eieren in de ovenschaal. Druk de tweede helft van de asperges in de ovenschaal. Strooi nog één eetlepel paneermeel over de ovenschaal. Ook voor een mooi laagje. Plaats de ovenschotel in de oven voor 35 minuten op 190 graden. Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met de verse kruiden en de gerookte zalm. Eet smakelijk!

En tot in Juni!

Liefs,

Daphne

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's

Geef een reactie