Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Augustus 2020 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Augustus 2020 van Foodinista

Deel deze post

Augustus! De tweede maand van de zomervakantie van de kinderen. Natuurlijk was het anders. Wij zijn ook gewoon thuis geweest en er moest gewerkt worden, maar wij hebben ook de kans gegrepen voor het ontdekken van Nederland en zijn regelmatig dagjes uit gegaan en op vakantie in Nederland, iets waar wij niet zo heel snel voor kiezen. Ik zal de reden waarom ook toelichten. Eigenlijk zouden wij 21 augustus gaan trouwen en de verwachting was dat we daar heel druk mee zouden zijn geweest. Maar alles was anders en het huwelijk. Niet het huwelijk zelf, maar toch de manier waarop daar moeten we toch echt over gaan nadenken. Uiteindelijk besloten wij om juist deze week op vakantie te gaan en gewoon te genieten. Natuurlijk zijn er ook nog veel andere dingen om te delen. Druk waren we er wel mee, maar op een andere manier en dit lees je in ons Augustus dagboek met leuke uitjes, activiteiten van de kinderen, zomervakantie, restaurants en meer ervaringen. Kijk je mee in het Foodblog Maandoverzicht – Augustus 2020 van Foodinista.

Foodblog Maandoverzicht – Augustus 2020 van Foodinista

Zwemmen en Barbecueën

Barbecueën in Augustus

Augustus was een prachtige maand met zomerse dagen en dus tijd voor de barbecue! Vooral in het weekend was het genieten.

Samen 80 + 10 jaar samen

In augustus stonden wij er bij stil dat Eric, ik, Florian en Philou samen 80 worden in 2020! Een mooi rond getal en we zijn ook nog 10 jaar samen. Een mooi jaar dus ook om trouwen, maar helaas. Echt verjaardagen binnen vieren is ook moeilijk en voor kinderen wel heel belangrijk. Wij gaven dus een feestje in de tuin toen het nog mocht. Taarten, buffetje en gezelligheid.

Samen 80 Feestje - Verjaardagen Eric, Daphne, Florian en Philou - Augustus Dagboek Foodinista
Samen 80 Feestje - Verjaardagen Eric, Daphne, Florian en Philou - Augustus Dagboek Foodinista
Samen 80 Feestje - Verjaardagen Eric, Daphne, Florian en Philou - Augustus Dagboek Foodinista

Natuurlijk hebben we in de ochtend veel foto’s gemaakt met de kinderen en de taarten en waren we overdag te druk met familie, vrienden, drankjes, hapjes en cadeautjes en hebben we daar totaal geen foto’s van. Anderen weet ik dan weer wel… Uhm..

Eric en ik; 10 jaar samen!

10 jaar samen mag je ook vieren! Ik durft wel te zeggen dat wel al veel hebben meegemaakt de afgelopen 10 jaar. Natuurlijk zijn we van begin 20-ers trotse papa en mama geworden met weinig slaap. Verhuisd van Haarlem naar Brabant. Een grote mensen huis gekocht. Niet of wel vrijwillig moeten veranderen van baan. Familieleden verloren. Gezondheid, maar ook ziekte. Het is allemaal voorbij komen. Natuurlijk ook veel leuke momenten, maar daarom was het ook tijd om te vieren. We waren graag een paar daagjes op het vliegtuig gestapt. Even samen er tussenuit, maar met de kinderen thuis vonden we dat nu niet zo’n goed idee. Dus wij kozen voor De Stad in Nederland waar je je al snel in het buitenland voelt. Maastricht! Er even 3 nachten tussen uit en even Eric en Daphne in plaats van papa en mama. Echt genoten. Lekker uit eten, tot in de nacht in een wijnbar, lang op het terras, uitslapen, uitgebreid ontbijten en wandelen door de stad. Heerlijk! Natuurlijk wel tijdens een hittegolf. Gek genoeg zijn er alleen maar foto’s van het eten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Goedemorgen zonnige dag! Vergeet ook niet een beetje heel lekker voor jezelf te zorgen! Kan best wel eens, zoals bijvoorbeeld met deze heerlijke Baileys IJskoffie. Oké het uitzicht over de heuvels bij Vaals maakte natuurlijk extra veel goed, want reizen in eigen land is zo gek nog niet.. * * * #ijskoffie #baileyskoffie #baileysijskoffie #zomer2020 #zomervakantie2020 #summervibes #foodinistanl #foodinistatravels #weekendjeweg #weekendjewegineigenland #limburgseheuvels #heuvellandschap #reizenineigenland #genietmomentjes #drinkie #ijsjes #eetsmakelijk #genietenvankleinedingen #restaurantfood #lodge #foodwithaview #etenendrinken #nederland #foodtravel #eropuit #toetjes #koffietijd #koffiemomentje #limburgslandschap #limburgfood

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Lunchen op de Vaalserberg bij Maastricht - Salade met Grottenkaas - Restaurant tip van Foodinista

Lunchen bij Lodge op de Vaalserberg in Limburger

Steak Tartare bij Sjiek in Maastricht - Restaurant tip van Foodinista

Lunchen bij Sjiek in Maastricht.

Ontbijten bij Van Wijck in Maastricht - Restaurant tips van Foodinista

Ontbijten bij Van Wijck in Maastricht.

We hebben weer zo veel fijne adres verzameld. Ik zal alles binnenkort weer delen in een leuk Maastricht blog. Met kinderen naar Maastricht? Dan heb ik hier een aantal leuke tips voor je!

Zwemmen en afkoelen!

Bij thuiskomst was het tijd om te spelen in ons zwembad!

Afkoelen in een Toppy Zwembad op warme dagen
Afkoelen in een Toppy Zwembad op warme dagen
Afkoelen in een Toppy Zwembad op warme dagen

Ikea

Op de zondag was ik zo wijs om af te gaan koelen bij de IKEA. Ik vond het eigenlijk wel meevallen met de drukte. Zelf had ik te verwachting dat ze wel leuk nieuw servies zouden hebben, maar dat viel tegen. Ook raar, want online bij Ikea zag ik dus wel heel leuk servies. Ze hebben wel airco! En verder ging ik voor opruimsystemen voor de kinderen en wat stoere dingen voor de kamer van Florian, want ja 6 jaar. Even het één en ander veranderen. De dame ging mee en kreeg een beloning voor heel goed gedrag.

Ijsje bij de Ikea
De beste deals voor de leukste dagjes weg vind je op Tripper.nl!

Vakantie in Nederland

De week na Maastricht was het nog even werken, werken en werken! De kinderen vooral met opa’s en oma’s op stap en naar de KDV. Voor ons de moeite waard, want vanaf vrijdag zouden wij vakantie hebben. Een rondje Nederland! Oh ja waarom wij bijvoorbeeld wel een weekendje weg in Nederland doen, maar niet echt een vakantie? Het weer! Ik wil gewoon zon, blauwe luchten etc. En het blijft altijd onzeker. Daarbij vind ik de huisjesprijzen echt heel hoog ook een stacaravan krankzinnig! Ik begrijp dat het seizoen kort is, maar dat is toch overal zo? En om dan te verregenen of het omgekeerde met een hittegolf wil ik comfort. Het is een beetje balen wanneer je bed thuis beter is en je zelf je ventilatoren en je airco moet meesjouwen. Dit kan echt beter. Zo dit was mijn klaagzang weer. Op vakantie wil je in ieder geval en beetje onstpanning, niet zo zeer luxe, meer wel gemak en ontspanning of misschien niet de Jumbo of de Appie binnen lopen of bij een fijn restaurant eten en iets anders zien op het kindermenu dan friet met frikadel. In sommige delen van het land vind ik dit toch echt nog tegenvallen. Maar onze vakantie was wel heel leuk met een paar van deze dingetjes.

Vakantie beginnen in Zeeland

Wij begonnen de vakantie met een dagje Zeeland. Mijn vaders verjaardag en dus ook de verjaardag van opa. We gingen naar Neeltje Jans om het te vieren en daarna gezellig uit eten. Voor tickets voor Neeltje Jans voor een leuke prijs kijk je trouwens hier.

Zin in vakantie in vakantie in Zeeland en op zoek naar leuke tips? Lees dan hier mijn 25 vakantie tips in Zeeland.

Neeltje Jans Dagje uit tip in Zeeland met kinderen van Foodinista
Neeltje Jans Dagje uit tip in Zeeland met kinderen van Foodinista
Neeltje Jans Dagje uit tip in Zeeland met kinderen van Foodinista
HuishoudenHuishouden

De dag hebben we afgesloten bij Seafarm. Een heerlijk restaurant waar je eten zo vers is. Het restaurant wordt vers aangeleverd door de eigen viskwekerij. Een Zeeland blog (sorry) komt er nog steeds aan en de tips van deze dag neem ik daar direct in mee. In ieder geval hebben de kinderen ook echt lekker meegegeten. Eerst van de voorgerecht en daarna van eigen hoofdgerecht.

Dit bericht bekijken op Instagram

WEEKEND! Het is begonnen! Toch een beetje gek dat we 3 weken terug nog onze vakantie inluidden bij @seafarmseafood. Echt genietmomenten met mijn ouders, want mijn het was mijn vaders en opa’s verjaardag. Seafarm etagère, pasta met schelpjes en koffie met boterbabbelaars.. * Nu is het even zo anders.. De kleine man ligt in een diepe slaap na 2 weken groep 3. Het leren is zooo leuk, maar ook zo spannend! En dan ook nog jarig deze week. @michgelsen zit nu met de kleine dame op de hap 🤞🏻want ze is geen schim van zichzelf, meer in de story en wij weten het even niet meer.. kortom weekend met kinderen en van links naar rechts en zo is alles anders. Afwachten dus en iemand moet ook even thuis blijven… * Wat zijn jullie weekend plannen? * * * #weekend #fijnweekend #kleinekinderen #peutersenkleuters #vrijdagavond #neverboring #komtgoedschatje #seafarm #zeeland #fishfood #schelpjes #pasta #dagjeuit #dagjethuis #zomer2020 #zomervakantie #dagjeuitineigenland #restaurantfood #uiteteninzeeland #foodinistanl #dutchfoodblogger #restaurantblogger #uiteten #eetsmakelijk #thuiszitten #broerenzus #foodphotography #avondeten #etenendrinken #sameneten

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Eten bij Restaurant Seafarm met Kinderen - Restaurant tips in Zeeland met kinderen

Vakantie op de Veluwe

Mijn eerdere ervaringen in de regio Veluwe zijn een dagje Julianatoren en een weekendje Apeldoorn. Verder ongetwijfeld ook wel eens, want toen ik ging kijken naar leuke activiteiten met kinderen zag ik veel herkenning uit de kindertijd, maar dat is nu een andere ervaring. Leuk dus om de regio te verkennen. Wij verbleven er een huisje. Echt vakantiegevoel, want iedere ochtend hebben wij ons laten verwennen met een heerlijk ontbijt. Ons huisje was één van de huisje van Soerenlounge, waar je hier meer informatie over kunt vinden.

Wij gingen nog een dag naar het mooie Kastel Rosendael, wat heel leuk is met kinderen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Oooh waar gaat het nu eigenlijk over de Red Velvet Cake na een wandeling door de kasteeltuinen @kasteelrosendael en vervolgens het geniet momentje? De peuter die vervolgens nog even moest wachten, want ik was een vorkje vergeten (check de teleurgestelde mini foodie en hoe kan ik dat nou doen) of het geweldig mooie uitzicht vanuit de @oranje_rie. Kortom het plaatje is compleet met sfeer en emoties. * * * P.s. Na de taart viel Philou wel een flinke buil op haar voorhoofd. Ze is nu weer genezen. * * * #kasteelrosendael #redvelvet #redvelvetcake #foodwithaview #taart #restaurant #gelderland #rosendael #kasteel #foodphotography #foodinistanl #foodinistatravels #weekendvibes #weekendtip #traveltuesday #mooinederland #reizenmetkinderen #taartjes #travelphotography #leukedingendoen #uitjes #eropuit #wanderlust #nederlandopzijnmooist #genieten #genietenvankleinedingen #lekkereten #etenendrinken #peuter #momswithcameras

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Een dag naar het Openluchtmuseum. Een ware ontdekking met kinderen en ook voor ons.

Dit bericht bekijken op Instagram

Zomerse dagen. Fijn ontdekken en beleven, maar is het echt of een museum? En kan een museum met kinderen wel leuk zijn? Die vraag krijg ik zo vaak wanneer ik onze plannen deel, want wij houden van ontdekken en beleven. Misschien voel je het al aankomen. Ook dit mooie plekje is een museum. Het @openluchtmuseum in #arnhem. Spelend ontdekken. De vele verhalen van Nederland, want wat zijn we een rijk land met een rijke geschiedenis en alle kanten worden belicht. Zojuist was Florian terug uit een molen waar hij zelf meel had gemalen. Zo leuk! Dus zien, beleven, durven en doen! * * * P.s. Kijk voor meer in de #Veluwe Story op het profiel van @foodinistanl, wij gaan verder #vakantievieren. * * * #museum #museummetkinderen #museumbezoek #openluchtmuseum #reizenmetkinderen #foodinistanl #foodinistatravels #reizenmetkinderen #ontdeknederland #mooinederland #uitgenodigd #mooiemomenten #arnhemstagram #samenontdekken #dutchblogger #igersnetherlands #beautifuldestinations #beautifulnetherlands #samenzijn #broerenzus #veluwe #vakantieineigenland #uitjesmetkinderen #dagjeuitineigenland

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Dit meisje… gaat ook steeds meer zelf op ontdekkingstocht. Overdag en in de nacht… Zoals een rondje rond de molen als een rondje over de bovenverdieping, want wanneer iedereen slaapt is het toch het allermooiste. Tijd dus voor grotere zaken. Deze grote molen heeft misschien haar ogen wel geopend. Want het lijkt wel echt bij het @openluchtmuseum, maar dat is het eigenlijk ook, maar nu mag ik dichtbij lopen. 2 jaar. Het woordje nee is haar lievelingswoordje. Maar na ontdekkingstocht kruip ik toch weer even veilig op schoot en dan vooral: Lachen mama! Blijven lachen… Vandaag gaan wij het dan proberen met een grote meisjesbed. * * * #kleinemeid #kleinemeisjes #kleinemeisjeswordengroot #peuter #molen #rondlopen #ontdekken #ontdekjeplekje #foodinistanl #dutchblogger #momswithcameras #roze #mamazijn #openluchtmuseum #buitenleven #dagjeuit #dagjewegineigenland #museummetkinderen #ontdeknederland #vakantieineigenland #vakantiemetkinderen #gelderland #lachen #knuffelen

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En konden natuurlijk niet verlaten zonder een kindvriendelijke wandeling over de Veluwe.

Dit bericht bekijken op Instagram

Van die locaties waar de kleuren zo mooi zijn… het weekend brachten we door bij de Veluwe en er was zo veel keuze aan mooie, interessante en leuke activiteiten! Wij hadden ons met gemak een week (of langer) kunnen vermaken. Je vergeet heel snel hoe leuk een vakantie in eigen land is, want we hebben hercirculatie wel gezien en zo druk.. daar gaan we met z’n allen naartoe, tuf tuf in de file.. nou het allemaal wel mee en vooral nu natuurlijk.. na een bezoek aan een kasteel, het openluchtmuseum werd hercirculatie echt tijd voor ‘de echte Veluwe’ een boswandeling en mooie genietmomenten. Daarbij zijn de Veluwe zo wijd verspreid ook daar heb je zo veel keuzes.. kortom een tip.. en neem je ❤️-des mee.. * * * P.s. Wij hebben gekozen voor een buggyroute van @oerrr_natuurmonumenten met leuke tussenstops. Ideaal voor de peuter en kleuter. Speels en te doen met kinderwagen anders waren we nu nog niet terug. * * * #veluwe #veluwezoom #oerrr #oerrr_natuurmonumenten #nofilterneeded #natuurinnederland #natuurfotografie #foodinistanl #foodinistatravels #foodinistaloveskids #reizenmetkinderen #uitjesinnederland #ontdeknederland #reizenineigenland #travelnetherlands #visitnetherlands #gelderland #ontdekken #boswandeling #mooieplekjes #beautifuldestinations #naturephotography #kidsofinstagram #littlediscoveries #kidstravel #netherlands_captured #discoverunder10k #weekendjeweg #reizen #traveltheworld

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Waarna wij doorreden vanuit de Veluwe naar het pitoreske Giethoorn voor een midweek bootje varen.

Lees onze ervaringen en tips op de Veluwe nu hier en plan zelf ook een hele leuke zomervakantie op de Veluwe!

Vakantie in Giethoorn

Vanuit de Veluwe zijn we doorgereden naar onze tweede bestemming. Giethoorn! Deze zomer was de kans voor een vakantie in Giethoorn, vonden wij. Weinig buitenlandse toeristen en de tijd om het op zijn Nederlands te verkennen. Wel hebben we heel de zomer in de stress gezeten of het mooi weer ging worden. Een huisje met een bootje.. Tja je gaat wel voor het bootje varen. Hittegolf voorbij en wij gingen naar Giethoorn. Het zag er niet mooi uit, maar het is meegevallen. Dagelijks varen en zwemmen. Met kleine kinderen zaten wij vaak om 7 uur in de boot. Koffie mee, ontbijtje mee en varen. Om 11 uur was onze ronde klaar. Dutje doen, spelletje spelen en rond 2 uur gingen we weer. Rond 6 uur een simpele campingmaaltijd. Daarna de kinderen een pyjama aan en nog even een avondvaart tot half 9, want de hitte was helaas niet uit ons huisje te krijgen. Soms wel 29 graden. Een huisje konden we het ook niet echt noemen helaas. Meer een ‘veredelde stacaravan’ maar ach we waren toch steeds buiten en een stacaravan daar hebben we niks tegen het is alleen de verwachting die je hebt.

Wij boekten ons huisje met elektrische sloep hier, mocht je het ook leuk vinden. En de prijs voor het huisje is ons hard meegevallen. Vooral, omdat de sloep inclusief is! Naast Giethoorn kun je ook door de Weerribben varen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Het lijkt al weer weken terug. De zomervakantie. Bootje varen in Giethoorn. Om 7 uur zaten wij klaar met deze 2. Inderdaad. Maar ach, wat een mooie herinneringen. Zo is het toch genieten. En de koffie smaakt dan ook beter. Nu de spanningen en veranderingen van groep 2 naar groep 3, waardoor het allemaal al weer weken terug lijkt. Hoe ervaren jullie het nieuwe schooljaar? * * * P.s. Morgen zal de ‘grote man’ al weer 6 jaar worden! 💙 * * * #bootjevaren #vakantieineigenland #vakantiegevoel #vakantiemetkinderen #giethoorn #giethoornvillage #veniceofthenorth #reizenmetkinderen #travelwithkids #happybirthday #broerenzus #hugs #mijntrots #morningvibes #zomer2020 #zomervakantie2020 #netherlands #september2020 #augustus2020 #momlife #momswithcameras #foodinistatravels #foodinistaloveskids

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En natuurlijk ga ik alle tips nog met je delen in een uitgebreider blog! Voor het zwemmen, restaurantjes, wat als het regent? en meer.

Wil je alvast meer zien over hoe wij Giethoorn hebben ervaren? Bekijk dan hier mijn story op Instagram.

21 Augustus onze trouwdag!

21 augustus. De laatste dag van onze vakantie en eigenlijk onze trouwdag. Raar! Om dan in de auto te zitten terug van je vakantiebestemming. We hadden ideeën hoor. We gaan lunchen, we gaan het vieren. Maar het regende op bestemming en thuis was het mooi weer. Dus hop naar huis. Ook was het zo’n leuke week dat we gewoon positief terugkeken op wat er wel was! En ik keek vooruit naar de wasmand en een leuk weekend. Toch zijn het rare kriebels. Die kriebels waren terecht! Thuis was de woonkamer versierd. Verrassingsmanden, heel veel kaarten, cadeautjes van familie en vrienden, we kregen berichtjes en telefoontjes. Allemaal zo lief! Het voelde toch heel speciaal! En ik heb natuurlijk heel hard gehuild, zoals altijd. Van de spanning, liefde en omdat ik zo overdonderd was. Je voelt het gewoon niet zo.

Verrassingen omdat we niet gingen trouwen

Maar een verrassingsmand, kaarsjes, schijt aan corona taart, kaartjes, chocolade, ‘bruidstaartjes, berichtjes en telefoontjes. Zo ging het tot dinsdag nog door. Zo lief!

Verrassingen omdat we niet gingen trouwen

Natuurlijk werd de dag afgesloten met sushi. En weer heerlijke rolls van Ichi.

Sushi

Leuke samenwerkingen

Ook mocht ik in Augustus nog diverse leuke samenwerkingen aan gaan. Maar één daarvan is Blije Kip. De post daarvan kwam op Instagram. Met een Salade Nicoise met de eieren van Blije Kip. Jullie willen ook graag het recept en dat ga ik binnenkort met jullie delen! Aan het einde van het jaar zal ik weer alle social media recepten met jullie delen in één blog.

Dit bericht bekijken op Instagram

In de zomer krijg ik altijd veel meer zin in een frisse salade. Ook een salade Nicoise moet dan een keer gemaakt worden. De ‘klassieker uit Nice’. Nou ja klassieker, want wist je dat er geen echt perfect recept is, maar dat een aantal ingrediënten er wel in moeten? Zoals tonijn, ansjovis en ei. Voor het ei kies ik dan voor de eieren van @blije_kip_eieren. Het zijn niet voor niks #blijeeitjes, want de kippen zijn ook heel ‘blij’. Daar kies ik dan heel graag voor. De eieren hebben niet voor niks een 2-of 3-sterren Beter Leven keurmerk, want de kippen spelen buiten en leggen blij een ei. Zo genieten wij toch weer meer van onze salade? * * * P.s. Wil je dat ik het recept voor mijn Salade Nicoise met je deel op de blog? Laat je het mij dan even weten? * * * #blijekip #blijekipeieren #salades #salademetei #saladenicoise #foodinistanl #foodinistacollab #dutchfoodblogger #eetsmakelijk #zomerrecepten #salade #tonijn #tonijnsalade #watetenwevandaag #eetsmakelijk #frisserecepten #zomer2020 #discoverfood #visrecepten #zelfkoken #avondeten #leukerecepten #groenten #eten #frisserecepten #eggcellent #gezondeten #healthylifestyle #healthyfood

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Vakantie afsluiten in Oisterwijk

Ook al was de vakantie heerlijk. Er moesten wasjes gedraaid worden. Wel hebben we de vakantie natuurlijk nog even fijn afgesloten. Wij gingen op de laatste zondag naar het terras in de bossen in Oisterwijk.

Dit bericht bekijken op Instagram

Zo dat was het weer… ‘De Zomervakantie 2020’. Nog even de laatste uurtjes in stijl doorgebracht en de zomervakantie afgesloten. Dan bedoel ik natuurlijk met de kinderen. Op naar @derodelelie een bezoek aan het amphitheater voor een kinder theatershow, spelen in de speeltuin en de borrelplankjes op het theaters. Natuurlijk ging er appelsap over de tafel en wilde Philou zelf de ranja inschenken, want ze kan nu alles zelf, niet dus, maar het was een feest de laatste uurtjes. Bijna ondenkbaar dat we voor de zomervakantie dachten hoe gaan we het deze zomer doen met de Corona chaos en paniek, maar wij hebben genoten van ons mooie Nederland en ik hoop jullie ook! * * * #zomer #zomervakantie #zomer2020 #zomervakantie2020 #coronanederland #foodinistanl #dutchfoodblogger #hersenspinsels #borrelplankje #terrasje #noordbrabant #onsbrabant #genietenvankleinedingen #genieten #mooiedag #zondagdingen #zomerdagen #nachos #italiaans #borrelen #lekkerweer #restaurant #oisterwijk #boscafe #opstapmetkinderen #dagjeuit #foodiesofinstagram #etenendrinken #summervibes #lekker

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

24 augustus: Terug naar school!

Het is zo ver: Groep 3! Heel de zomer naar uitgekeken. De grote stap naar groep 3, want groep 3 is toch echt wel iets anders dan groep 2. Zin in, maar ook spannend, maar uiteindelijk ging meneer zo het schoolplein op. Dag! Succes! Veel plezier. Natuurlijk is het in de praktijk nog wel iets anders.

WINNEN! Kookboek Zoet! Van Lekker en Simpel

Niet onbelangrijk, maar heel erg leuk. Vergeet je niet om mee te doen met mijn winactie op Instagram en Facebook? Daar kun je het hele leuke, lekker en nieuwe kookboek Zoet winnen van Lekker en Simpel. Kun je niet wachten dan kun je hier natuurlijk ook shoppen.

Zelf bakte ik hele simpele kokosmakronen met speculaas uit het boek:

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 150 gram kokosrasp
  • 2 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel honing

Mengen, balletjes van maken en bakken in de oven.

Smel chocolade au bain marie. Volgens het recept witte chocolade, maar ik had alleen maar roze chocolade in huis. Dip de chocolade erin of versier met chocolade. En ik maakte ze nog even vrolijk af met kokos. En zo is het kookboek van Lekker en Simpel rijk aan heerlijke zoete recepten.

Dit bericht bekijken op Instagram

– WINACTIE – Goedemorgen! Ja ik zei het toch! Vandaag komt er een hele leuke #winactie aan. Jorrit en Sofie van @lekkerensimpel hebben een heel watertandend, lekke, nieuw kookboek uitgebracht genaamd Zoet. Je kunt het wel raden: vol zoete recepten die natuurlijk Lekker en Simpel zijn. Ik heb het al even getest, want met de herfst voor de deur bakte ik de speculaas kokosmacronen. Geen witte chocolade in huis, maar wel roze ruby en zo passen ze weer bij mij. Je kunt het boek natuurlijk zelf shoppen, aanrader, of nog even een kansje wagen bij mij, want tromgeroffel: ik mag een exemplaar weggeven! FEEST! * * Wat moet je daar voor doen? 1. Like dit bericht 2. Laat een reactie achter waarom jij wilt #winnen en tag iemand waarvoor jij iets zoets gaat maken. 3. @foodinistanl en @lekkerensimpel volgen waarderen wij natuurlijk. 4. Deel dit bericht in jouw story of op je tijdlijn en tag mij @foodinistanl. * * Veel succes! P.s. De winactie loopt op@Instagram en Facebook 2x mee doen is 2x kans er is 1 exemplaar. De winactie loopt tot 14 September. * * * #zoet #lekkerensimpel #kookboek #nieuwkookboek #giveaway #win #winacties #foodinistanl #dutchblogger #bakboek #maandagmotivatie #maandagochtend #maandaginspiratie #meedoen #kokosmakronen #chocolade #genietenvankleinedingen #genietmomentjes #lekkerlekker #eten #eetsmakelijk #boeken #dutchfood #discoverfood #bakken #dutchfoodies #wilikhebben #weggeefactie

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Tot September!

Liefs,

Daphne

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie