Meer water drinken met infused water flessen foodinista foodblog tips

Meer water drinken Tien tips

Deel deze post

Meer water drinken het klinkt allemaal zo makkelijk, maar heel eerlijk ik vind het zelf best wel moeilijk en ik denk er dan ook best vaak over na, hoe ik mijn water drink kan verbeteren en dan natuurlijk andere drankjes kan laten staan. Het is namelijk zo makkelijk om de koelkast open te trekken om iets anders te pakken. Dan ook nog het andere probleem te druk en er aan het einde van de dag achter komen dat je best een beetje een zeurderige hoofdpijn hebt, misschien toch te weinig gedronken of een beetje moeite met de stoelgang. Vaak ligt het aan één probleem, gewoonweg te weinig water en toch is lastig om meer water te drinken. Ik heb er over nagedacht en wat zou het voor mij makkelijker maken om meer water te drinken? Nou het aantrekkelijk, makkelijk en lekker te maken. Dus meer water drinken! Hier zijn mijn tien tips die werken en ik hoop voor jou ook! Geloof mij ik vind 1,5 liter op een dag heel moeilijk, vooral nu met een baby, waar ik druk me ben en vaak heel goed voor hem zorg en dan soms denk en ik nu uhm oh ja ik zal eens drinken. Vandaar mijn onderzoek, want ik heb een beetje hulp nodig, zowel om meer te drinken en om meer gezond water te gaan drinken.

Meer water drinken; tien tips van Foodblog Foodinista

Tip 1 Meer water drinken, water tap in huis

Wat bij mij echt werk is een watertap in huis. Ik voel een antwoord terug komen, maar een watertap hebben we allemaal, de kraan! Dat klopt, alleen deze vul je met je favoriete fruit, kruiden en wat jij wilt en maakt er ook direct infused water in en zet je op een plek neer met glazen er direct naast, waardoor je veel sneller water pakt. Wordt het water te warm? Aanvullen met ijsklontjes. Mijn tap is Kookpunt een hele mooie kookwinkel in Rotterdam met ook een webshop.

Watertap tips voor meer water drinken

Tip 2 Meer water drinken, maak met infused water, waterijsjes

Drink infused water, of infused water met een smaakje. Het is niet direct nodig om deze in een grote tap te maken hier zijn ook hele mooie bekers voor ik neem deze bijvoorbeeld mee naar de sportschool, maar ook als ik ga lopen met warm weer en boodschappen ga doen. Zo drink ik toch snel een halve liter van natuurlijk gezoet water. Voor dit infused water heb je mooie bekers die het fruit scheiden van het water, waardoor je fris en makkelijk kunt drinken en je fles ook onderweg met gemak nog een keer kunt vullen.

Meer water drinken met infused water flessen foodinista foodblog tips


Vul de infused water flesjes met de smaak die je zelf wilt en zo drink je altijd water met een fris en gezond smaakje.

Tip 3 Meer water drinken, neem een waterflesje mee

Het is zo makkelijk gezegd neem een waterflesje mee, zoals de infused waterfles, maar helaas lukt dit niet altijd. Wat ik dan ook echt ideaal vind zijn de waterzakjes! De passen nog in de kleinste tasjes en je kunt altijd en overal waterdrinken. Ook echt ideaal op het strand of op vakantie als het snik heet is, hier giet je makkelijk een flesje bijvoorbeeld in over en het neemt veel minder ruimte in, vooral als een flesje leeg is. Ooh ja ze zijn ook nog heel hip he!

Waterzak meer water drinken tips

Tip 4 Meer water drinken, maak Waterijsjes

Een ijsje is sowieso heel lekker in de zomer, alleen ook waterijsjes zijn vol suiker in de zomer, waarom vries je, je infused water niet in en maak je hier geen waterijsjes van? Eet zoveel waterijsjes als je wilt en natuurlijk ook een tip voor kinderen, maak ze in een leuke vorm en het is helemaal een feestje. Ook het infused water krijgt echt wel een kleurtje laat infused water met aardbeien 12 uur staan en is rood.

waterijs lollies meer water drinken tips foodblog Foodinista

Tip 5 Meer water drinken, veel ijsklontjes

Misschien niet zo’n fijne tip voor in de winter, maar ach het wordt zomer en voorlopig heel goed weer! Maak veel ijsklontjes. Wil je ook nog een beetje zoet drinken, ijsthee, ijskoffie of juist ijskoud water dan maken ijsklontjes het heel toegankelijk en drink je ook nog eens lekker koud. Je zorgt er ook nog eens voor dat je geen lauwe glazen laat staan, waardoor je de glazen wel leeg drinkt. Ook kun je er een druppeltje Karvan Cevitan Go bij door doen in je glas wat vanzelf oplost, wat ook makkelijk is om mee te nemen.

DrankDrank

Tip 6 Meer water drinken, bestel water met bubbeltjes

Afkicken van zoete dranken? Begin langzaam en als je dan toch het idee wilt hebben iets anders te drinken bestel dan een Spa Rood, toch water en geen zoete dranken.

Tip 7 Meer water drinken, drink water tijdens het eten

Het is zo simpel en gaat snel. Drink water tijdens het eten, al is het alleen al bij de lunch en bij het diner dan gaat het al best goed. De verwachting aan vocht en eigenlijk water is 1,5 liter per dag. Als je bij de lunch en bij het diner een glas drinkt, dan drink je al snel 400 ml. Nog maar 1,1 liter te gaan.

Tip 8 Meer water drinken, drink water bij

Drink je koffie? Drink er een glaasje water bij. Al is het maar 50 ml. Ieder klein beetje telt. Ook koffie is vocht en mag je gewoon meetellen, maar het is wel een caffeïne houdende drank en zorgt vaak voor hoofdpijn en heeft ook weer een effect op je darmen. Het water zorgt er voor dat je, de balans gezond houdt.

Tip 9 Meer water drinken, drink kleine glazen water

Zie je er tegenop om grote glazen water te drinken en laat je het dan snel staan? Begin dan niet direct moedig met grote glazen van 200 ml of 250 ml, maar pak kleinere glazen van 100 tot 150 ml. Je komt er achter dat je deze veel sneller leeg drinkt en eigenlijk nog een keer inschenkt. Het gaat soepeler en sneller.

Waterglazen meer water drinken tips foodblog Foodinista

Tip 10 Meer water drinken, niet vergeten

Vergeet je snel te drinken, dan is er maar 1 tip, vergeet niet te drinken! Stel een wekker in op je telefoon bijvoorbeeld om de twee uur dat je voor je zelf een glas inschenkt of een slok neemt uit je waterfles. Beter iets dan niets!

Extra water drink tip? Drink je liever bruisend water? Lees dan mijn tips over de Sodastream.

Meer blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

2 Reactie's
  • Angela | Great Body & Skin
    Geplaatst op 17:15h, 18 juni

    Mijn tip: eet veel voeding die rijk is aan vocht!

  • Foodinista
    Geplaatst op 19:52h, 18 juni

    Goede tip! Bijvoorbeeld komkommer.

Geef een reactie