Thuis werken en de voordelen Foodinista

In balans en meer uit je leven halen met de levensstijl methode

Deel deze post

Eerlijk is eerlijk ik ben dol op eten, maar al lange tijd ben ik niet super blij met het resultaat daarvan. Oké het komt niet alleen door mijn heerlijke eetstijl, mijn zwangerschap heeft natuurlijk ook wel schade achter gelaten. Ongetwijfeld ben ik niet de enige die het gevoel kent. Eten is je beste vriend, maar eten kan ook je grootste vijand zijn. Er was een tijd dat ik het goed in balans kon houden, maar de laatste jaren is het een beetje of zeg maar nogal veranderd. Dit heeft op alles een uitwerking. Niet alleen op je gewicht, al heb ik hier denk ik de grootste moeite mee, maar ook op je weerstand, uithoudingsvermogen en eigenlijk van alles wat erbij komt kijken. Ik voel mij niet meer gezond en niet meer fit. Dit voel ik, maar ik straal het ook uit, althans dat vind ik. Kortom mijn huidige levensstijl daar ben ik niet blij mee en het trekt mij mee in een minder gelukkige situatie met mij zelf. Het is mogelijk om er excuses voor te zoeken; verhuizing, zwangerschap, drukke baan, eigen bedrijf, wisselende werktijden, nieuwe gezinssituatie en meer wel en niet leuke sociale en privé omstandigheden. Alles heeft een invloed op je leven, maar zelf heb je hier controle over. Of je zou er controle over moeten hebben. De één valt af en de ander komt aan. Nou ik kom in ieder geval aan. Eten is troost. Ik krijg trek. De sportschool is niet mijn vriend.

Ieder pondje gaat door het mondje

Ieder pondje gaat door het mondje en de sportschool skip je als eerste. De gezonde levensstijl gooi je snel overboord en vaak zonder dat je het zelf door hebt. Chocolade smaakt beter dan een appel, een glas wijn op de bank is gezelliger dan de sportschool en door de regen even gaan wandelen als je ook naar je favoriete Netflix serie kunt kijken, waarom niet! Het zijn feel good activiteiten in een dipje. Begrijp het niet verkeerd, ik ben vrolijk en geniet van het leven, maar misschien iets te veel. En om er meer van te genieten en er ook langer van te genieten moet er iets gebeuren. Meer weerstand, minder gewicht om mee te dragen en een fitter gevoel graag. Ik ken de voordelen; minder griepjes, meer leuke dingen doen, ik pas weer alle kleding en minder retoucheren op foto’s. Halleluja! Wat zou ik dat gevoel graag terug willen en weer die oude ik van een aantal jaar terug willen zien. Ik spreek over een levensstijl aanpassing. Eigenlijk iets wat ik al heel lang weet, maar in de loop der jaren, door mijn excuses ben verloren. Geen superfoods, gewoon eten, af en toe genieten en dan je normale leven en weer oppakken. Controle, routine en bewustwording, maar zo makkelijk is het nog niet.

Persoonlijk Alfabet H Boedapest Foodblogger Foodinista Daphne

Zes jaar terug…

Foodblogger Foodinista jaarverslag 2015

En nu… Met een o.a. een mooi mannetje rijker, maar ook vele kilo’s.

Dieet nee levensstijl methode

Nee ik spreek niet over een dieet, een dieet daar heb ik niet veel mee. Ik ken er aardig wat, heb het ook regelmatig geprobeerd van rustig tot aan extreem, met veel en weinig effect en met het omgekeerde effect, zodra ik weer was gestopt. Uiteindelijk tijdelijke successen, veel afzien natuurlijk. Nu dit jaar, mijn zoontje is 1 jaar, ik heb meer controle over ons leven, na onze verhuizing, en eigenlijk aan goede voornemens doe ik niet. Alleen dit jaar wel. Ik kwam in contact met de Levensstijl Methode van Asja. Ik twijfelde, weer een dieet? Uhm. Alleen kan ik het sowieso niet. Die hoop heb ik een beetje opgegeven, streng, maar vervolgens toch ja zeggen en er verandert niks. Ik heb geen inzicht meer en mijn oude kennis lijkt wel verloren. Een helpende hand lijkt mij absoluut prettig in combinatie met werken, een gezin, etentjes, evenementen, vrienden, vakanties, thuis koken is inzicht prettig in wat ik nu eigenlijk doe. In eerste instantie heb ik het boek besteld.

Het is allemaal zo simpel

Nou dat valt een beetje tegen. Het lijkt heel simpel. Gelukkig schrijft Asja heel enthousiast en komt het allemaal heel logisch en herkenbaar over. De kunst van het boek, de herhaling! Tja en zonder beweging komt je nergens. Een pluspunt; de oefeningen kun je thuis doen! Hulde en een pluim van deze mama, maar geen excuus om niet naar de sportschool gaan, maar laten we ergens beginnen.

Boek levensstijl methode nieuwe levensstijl afvallen weerstand gezondheid tip foodblog Foodinista

Waar ga ik beginnen 

Ja, ik ga beginnen om mijn levensstijl te veranderen. Ik wil het niet meer zo. Wel weet ik van mij zelf dat ik niet in één keer in het diepe moet duiken. Het is te veel en hoe eerder geef ik op. Ik begin met een aantal stappen om zo beter voor mijzelf te zorgen en zo mijn doelstellingen te bereiken.

  • Koffie is geen aanrader, maar 1 a 2 keer per dag mag. 1 keer per dag is maximaal en verder verse groene thee weer terug gaan opbouwen. Mijn normale melk wordt sojamelk voor de latte in de ochtend.
  • Minimaal drie glazen water per dag op smaak met lime, munt of ander fruit en zo frisdranken afbouwen. Deze kan zet ik ‘s ochtends in de koelkast.
  • Drie keer per week sporten; 1x per week de sportschool yoga en 2x per week de thuisoefeningen. Na het sporten in de sportschool naar de sauna. Dat is toch een traktatie! De sport tips staan in het boek van Asja, want ik ga ze natuurlijk niet zelf verzinnen.
  • Thuis 1x per week in bad ipv douchen. Dit is een traktatie!
  • 1 dag per week een vastdag (maandag of dinsdag)
  • Iedere dag een fruit of groentesap uit de blender of superjuicer voor de weerstand.
  • 5x in de week een of/of koolhydraten diner. Groente met pasta, aardappels of vlees of vis met groente, maar geen en, en, en meer. Daar is het heel erg mis gegaan.
  • Meer salade op tafel; verse groene sla, komkommer, tomaat bij de warme maaltijd. Het zet de darmen aan het werk en het geeft een vol gevoel.

Tips voor een gezondere levensstijl

Er zijn veel meer handvaten en stappen in het programma, voor mij gaat het een uitdaging worden deze wijzigingen in mijn dagelijkse routine, maar ik ga er wel voor. Het is een aanpassing in mijn huidige ritme, maar het grappige is dat ik jaren zo geleefd heb en dat het ergens zou moeten lukken. Natuurlijk is mijn leven veranderd, mijn lichaam veranderd en zal het niet altijd makkelijk zijn. Ik vertrouw op een positief effect een beloning en dan gaan we zien, wat het gaat doen. Hopelijk krijg ik de smaak te pakken en vind ik er rust in. Sommige doelstellingen of routines lijken heel normaal, maar wanneer ik ze iedere week natel dan merk ik dat ik ze regelmatig misgun. Op naar een mooie toekomst en een hopelijk positief resultaat.

Meer tips ontvangen van Foodblog Foodinista over mijn ontwikkelingen en De Levensstijl Methode? De komende drie maanden blog ik hier regelmatig over. Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Ondertussen heb ik het allemaal grondiger aangepakt, maar neem ik de tips van Asja mee. Ik ben na mijn tweede kindje voor het afvallen begonnen met NewFysic. Ik heb een wekelijkse coach nodig die ik zie.

Geen reactie's

Geef een reactie