07 sep Culinair genieten op de Zwarte Cross
Echt waar? Ik zie je al vraagtekens opzetten bij de titel van dit blog. Eerlijk gezegd toen ik de mail binnen kreeg over een Michelin restaurant en een Michelin snack buffet tijdens de Zwarte Cross dacht ik zelf ook: Echt waar? Het volgende wat ik dacht was: Dat moet ik meemaken! Hoken met mijn michelin hap. Dat gaat nog eens wat worden. Want waar denk jij aan als je aan de Zwarte Cross denkt? Ik denk aan bier, modder en Normaal. Dat is toch toch een beetje het standaard beeld wat er is gevormd. Ook wel stom, want ik heb een aantal jaar bij Grolsch gewerkt en ik zou beter moeten weten. De Zwarte Cross is een super professioneel festival met eigenlijk toch wel iets voor iedereen en heel groots opgezet. Geen modderveldje met een podium, dit kun je ook zien in de Zwarte Cross documentaire op Pathe. Nu de zomer bijna is afgelopen is het voor mij ook tijd om terug te kijken op deze festivalzomer en daar hoort ook mijn Zwarte Cross beleving bij. Een dag was te kort dat kan ik je direct vertellen, maar toch hebben we genoten en smaakt het nu naar meer. Daarbij was het misschien ook wel even lang genoeg, komt ze weer met zagen, maar wat ik heb meegemaakt de afgelopen tijd moet ik ook weer een beetje wennen aan de festival intensiteit. Ik neem je in ieder geval even mee naar mijn ervaring van dit jaar en daarbij ook culinair genieten op de Zwarte Cross. Ja het is echt waar.
Eerste keer Zwarte Cross
Ja ik ben een groentje op de Zwarte Cross. Na alle verhalen die ik door de jaren heen gehoord heb ben ik al jaren enthousiast, maar kwam het er niet van. Zo zijn Grolsch medewerkers jaarlijks vrijwilliger tijdens de Zwarte Cross, maar in de zomer ging mijn team verplicht op vakantie, want ja laagseizoen. Een keer eerder had ik kaartjes, maar de reis naar Lichtevoorde bleek toch niet slim als je al 8 maanden zwanger bent en met 26 graden dus de pret ging niet door. Zo verliep het eigenlijk met de kleintjes de afgelopen 4 jaar, tot afgelopen zomer. Die Zwarte Cross had dus wel eerder beleefd kunnen worden. Want ja wellicht kan het er wild aan toe gaan, maar wist ik het dat de Zwarte Cross is ook heel tof is voor kinderen. Het kinderterrein gaan we ook zeker nog een keer beleven met de kinderen. Ook daar is goed eten en drinken en zijn lokale biologische producten niet vergeten. Maar nu gaat de food explorer op stap op de Zwarte Cross.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Als foodie naar de Zwarte Cross
Nu weet ik dat de festivals de laatste jaren ontwikkeld zijn als het eten drinken betreft. Door de opmars van foodtruck festivals en culinaire festivals kom je op een groot festival als de Zwarte Cross ook niet meer weg met alleen een vette hap. Friet en kroket of frikandel zijn niet meer voldoende. Dit komt niet alleen door de foodfestivals, maar ook door de algemene behoefte die we tegenwoordig hebben: We willen lekker eten! Een weekend of een dag naar een festival, want dat laatst kan nog gewoon bij de Zwarte Cross, kost uiteindelijk toch wel wat. Al zijn de entree kaartjes voor de Zwarte Cross zeker niet de duurste en je krijgt er heel veel diversiteit voor terug, daar later meer over. Maar daarbij verwacht je toch ook diversiteit in je eten en drinken. En dat kan! Natuurlijk kun je nog een vette hap scoren, maar je kunt ook een ware Michelin hap halen uit de Michelin hapmuur en zo is het assortiment zeer breed. Een ware totaalbeleving.
Hoe zag mijn dag eruit tijdens de Zwarte Cross?
Aangezien het mijn eerste keer Zwarte Cross was leek ik wel een stuiterbal en wilde ik niks missen. Ik had de app gedownload op mijn telefoon en deze in de auto al zeker 10 keer doorgekeken. Het programma was klaar, maar ik had natuurlijk niet recht rekening gehouden met de loopafstanden tussen de diverse podia. Dit had ik natuurlijk kunnen verwachten, maar ja het enthousiasme won. Niet te vergeten het was bijna 30 graden en je moet je natuurlijk ook nog een beetje laten verrassen door spontane acties. Wat eigenlijk het allerleukste is. Zo gingen we uiteindelijk dansen in de 90’s tent, American beleven, mee feesten bij Bizzy, konden we natuurlijk de autocross Arena niet missen met de feest dj’s en gingen we naar het reggae paviljoen. Om uiteindelijk weg te smelten in de gospel kerk. Ondertussen gingen we een beetje culinair genieten op de Zwarte Cross.
Inderdaad Culinair genieten op de Zwarte Cross
Want wat heb je dan gegeten en gedronken? We konden natuurlijk niet zonder een Grolsch pilsje dat lijkt mij duidelijk. Maar ook werd er een koude Grolsch IPA , een pittig en fris biertje, van de tap gedronken. Uit de Michelin snackmuur haalde ik een perfect gepocheerd eitje met truffel. Deze snackmuur ‘Le Clique Claque’ werd verzorgd door Restaurant Basiliek uit Harderwijk. Deze at ik op swingend bij een blaaskapel uit ‘Ons Brabant’. In goed gezelschap dus. Zouden we meer dagen de Zwarte Cross hebben bezocht dan is ook Michelin restaurant Le Carburateur een aanrader op de Zwarte Cross, maar voor ons was dit te tijdrovend. Wij gingen dan ook gewoon kijken of eigenlijk feesten bij De Loco Arena met de feest dj’s en de dol dwaze autoraces. Vervolgens stond ik met een geitenkaas fondue te kijken naar het concert van Bizzy en dansten we nog even verder met pink gin tonic op de beste beats van Charly Lownoise en Mental Theo. Om vervolgens bij De Hotdogkar een vette hotdog te eten in brioche met bacon. Tijd voor Americana en geniet muziek tussen de barbecues, maar voor ons een broodje pulled pork. Daarna was het goed gevuld en met en mooie ervaring, wat smaakt naar meer, tijd om naar huis te gaan. Niks wilds dus, maar wel een dag genieten.
Meer weten over de Zwarte Cross? En als je wilt weten wat er nog meer te doen is tijdens de Zwarte Cross. Kijk dan hier verder.
Meer leuke tips en foodfacts ontvangen van Foodblog Foodinista like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's