Italiaanse tosti uit de airfryer - Tosti met salami, mozarella, courgette en pesto - Foodblog Foodinista

Italiaanse tosti uit de airfryer – Tosti met salami, mozarella, courgette en pesto

Deel deze post

Lunchen met een lekkere warme tosti is altijd een goed idee! Maar met een tosti kun je natuurlijk ook heel goed variëren. Wist je dat je een tosti ook heel makkelijk in de airfryer kunt maken? Best wel en goed idee bespaar je veel vetten en kun je de tosti droog grillen. Het is ook makkelijk, wanneer je bijvoorbeeld maar één tosti wilt maken. Het is niet nodig om een oven aan te zetten. Het scheel veel in de energierekening. Heb je nog geen airfryer, want je bent nog steeds overtruigd dat het alleen een alternatief is voor frituren? Nou kijk dan eens bij airfryeraanbieding.nl, want een airfryer in huis is makkelijk! Wij gebruiken deze voor diverse bereidingen en we zouden niet zonder kunnen. Ook tosti’s kun je dus bereiden in de airfryer. Zonder extra boter voor de gouden kleur. Dit gaat prima voor een tosti uit het vuistje, maar ook voor andere tosti recepten. Op de blog deelde ik bijvoorbeeld al een croque met groene asperges die je hier kunt vinden en ook een luxe variant voor de vlamtosti die je hier kunt vinden. Deze zou je allemaal even makkelijk in de airfryer kunnen bereiden. In dit blog deel ik een kantelmoment met je, want de tosti moet je één keer omdraaien, zoals je met sommige bereidingen even moet schudden. Dit kan voor de topping belangrijk zijn en dit moet je bij de andere tosti’s ook doen. Maar lees mee en dan heb je er ook weer een smaakvol tosti recept bij! De Italiaanse tosti uit de airfryer staat dan namelijk zo bij je op tafel voor de lunch.

Italiaanse tosti uit de airfryer - Tosti met salami, mozarella, courgette en pesto - Foodblog Foodinista
Italiaanse tosti uit de airfryer - Tosti met salami, mozarella, courgette en pesto - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Italiaanse tosti voor 1 persoon

  • 2 sneetjes wit brood van de bakker
  • 4 plakken salami
  • theelepel groene pesto
  • halve bol mozzarella
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 courgette

Dippen bij de tosti

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel groene pesto
  • rasp van een limoen

Tips voor de bereiding van de Italiaanse tosti met salami, mozzarella, courgette en pesto

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 5 minuten en de airfryer voorverwarmen
Benodigdheden: snijplank, mes, handrasp en airfryer

Recept Italiaanse tosti uit de airfryer

Verwarm de airfryer voor op 190 graden.

Italiaanse tosti’s maken

Beleg de tosti’s rijkelijk met salami en breek de mozzarella in stukken. Snijd de courgette in dunnen plakjes en steek deze tussen de mozzarella en de salami. Bewaar drie plakjes voor de garnering.

Tosti in de airfryer

Plaats de tosti voor 5 minuten in de airfryer. Draai vervolgens de tosti om, want zo is de onderkant alvast gegrild. Smeer de bovenkant van de tosti in met pesto. Verdeel de laatste courgette en rasp de Parmezaanse kaas over de Italiaanse tosti. Plaats de Italiaanse tosti nog 7 minuten in de airfryer, zodat deze verder kan grillen. Meng de mayonaise met de pesto, rasp een beetje limoenschil door de pesto mayonaise en je dip is klaar. Vervolgens: Eet smakelijk!

Italiaanse tosti uit de airfryer - Tosti met salami, mozarella, courgette en pesto - Foodblog Foodinista

Luxe tostirecepten van Foodblog Foodinista met meer variatie

Meer tostirecepten van Foodblog Foodinista maken? Maak dan ook eens de luxe tosti met groene asperges en smeuïge bechamelsaus! En een andere klassieker is de Tosti tonijn ook wel de Tuna melt tosti, maar dan ook een luxe versie natuurlijk die je hier gaat vinden.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie