3x Verrukkelijke ijsrecepten met vegan ijs van Professor Grunschnabel - Tips en Recepten van Foodblog Foodinista

3x Verrukkelijke ijsrecepten met vegan ijs van Professor Grunschnabel

Deel deze post

Wie heeft er zin in ijs? Jij denk ik?! Want je bent op zoek naar verrukkelijke ijsrecepten en dan ben je aan het juiste adres. Deze ijsrecepten zijn ook nog voor bijna iedereen, want ze zijn gecreëerd met het creatieve, smaakvolle en vegan ijs van Professor Grunschnabel. Ik kan altijd wel ijs eten. Ik doe het natuurlijk niet. Ik ken mijn grenzen. Gelukkig maar. Alleen ik ben er dol op! Wel proef ik het verschil tussen ijs met pure smaken, met liefde gemaakt en waar gewerkt is met kwalitatieve ingrediënten. IJs eten, of aan een ijsje likken, het blijft toch altijd snoepen en een verwennerij. Het liefste doe je dit niet alleen, maar tegenwoordig hebben we voorkeuren en zijn we bekend met voedsel intoleranties. Het is maar goed dat we vooral aan het laatste iets kunnen doen! Ook gewoon lekker eten, want het aanbod is steeds ruimer met het ijs van Professor Grunschnabel kun je met bijvoorbeeld een koemelk allergie zorgeloos genieten. Maar dan natuurlijk de smaak? Ik werd dan ook direct geïnteresseerd toen het ijs van Professor Grunschnabel voorbij kwam. In het beging nog onbekend, maar ondertussen ben ik 3 Verrukkelijke ijsrecepten met het vegan ijs van Professor Grunschnabel verder. Welke ik met je ga delen! Zodat jij deze verrukkelijke ijsrecepten met vegan ijs van Professor Grunschnabel ook kunt maken!

Wie is Professor Grunschnabel

Nog een beetje informatie over Professor Grunschnabel. Professor Grunschnabel reist over de hele wereld om zo de meest bijzondere ijssmaken voor iedereen te ontdekken. Met voor iedereen, bedoelen ze ook echt voor iedereen. Vegan, lactose vrij, gluten vrij het is er. Dan gaat het natuurlijk ook nog om de smaak. Er zijn gedurfde smaken waarbij gember, koffie, jasmijn thee en kruiden en Thaise basilicum de basis zijn. Het is oprecht verrassend en eens ‘iets anders wat je proeft’. Er zijn smaken die ware ‘smaaksensaties’ zijn en sommige ijssmaken gaan terug naar de basis. Kortom voor iedereen is er een smaak. De ijssmaken zijn alleen niet op een room of melk basis, maar op kokosbasis, waardoor lactosevrij en vegan! Slim, fris en lekker. Niet alle smaken zijn zoet, maar ook kruidige smaken. Je kunt dan ook zoet en hartig koken met het ijs van Professor Grunschnabel. Met het ijs creëerde ik 3 recepten met alle drie een andere invalshoek, zoet, spicy en een wintersfeer. Laat je inspireren en ongetwijfeld is het ijs van Professor Grunschnabel bij jou in de regio te vinden, zodat jij zelf de recepten kunt maken of gewoon een bakje ijs kunt leeg leeg lepelen.

3 Recepten met het vegan ijs van Professor Grunschnabel

Met het ijs van Professor Grunschnabel heb ik 3 gevarieerde recepten gecreëerd. In de zomer maakte ik al een simpele ijstaart met de gevarieerde smaken van Professor Grunschnabel, voor de herfst een Pumpkin Spice IJs late en in dit najaar en de winter kun je genieten van een appeltaart kaneel ijscoupe. Smullen maar!

Vegan Sorbet ijstaart met Profesor Grunschnabel ijs voor 10 personen

Een vrolijk recept wat er prachtig uit ziet, maar heel simpel is om te maken! De vegan sorbet ijstaart met de fruitige en frisse ijssmaken van Professor Grunsschnabel.

Professor Grunschnabel recept - IJstaart - Recept van Foodinista

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een crunchy laagje chocolade en fris vers fruit. Perzik zijn vers in de zomer, maar daar kun je natuurlijk mee variëren in de winter. Denk bijvoorbeeld aan diepvrieskersen, kiwi of verse aardbeien. Het sorbet ijstaart recept ga je hier vinden.

Sorbet ijstaart recept met ijs van Professor Grunschnabel - Recept van Foodblog Foodinista

Pumpkin Spice Ice Latte met vegan ijs voor 2 personen

Dit recept voor de pumpkin spice ice latte is eigenlijk heel simpel. Vooral doordat het ijs van Professor Grunschnabel een echte smaakmaker is voor het recept. Voor 2 Pumkin Spice IJs Lattes met vegan ijs (je kunt het hele recept vegan maken) heb je de volgende ingrediënten nodig).

Pumpkin Spice Ice Latte met vegan ijs

Ingrediënten

100 gram pompoenstukjes, zoals deze
2 espresso’s (afgekoeld)
300 ml Professor Grunschnabel Indian Winter
300 ml Professor Grunschnabel Cafe Khatib
200 ml Professor Grunschnabel Caramel Ocean
1/2 theelepel koekkruiden, zoals deze
200 ml geklopte slagroom (soja, vegan of normaal aan jou de voorkeur)
200 ml (lactosevrije) melk
snufje kaneel
1 theelepel suiker
Versieren met leuke topping, zoals speculaas, stroopwafeltjes, koekkruimels, cacao etc.

Tips voor de bereiding van de Pumpkin Spice IJs Latte

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijd: Voorbereiding 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, 2 lepels, steelpan, spuitzak, staafmixer, hakmolen

Pumpkin Spice Ice Latte recept met vegan ijs

Recept Pumpkin Spice IJs Latte met Professor Grunschnabel ijs

Kook in een pannetje de pompoen gaar en giet af. Klop ondertussen de slagroom met suiker en kaneel. Doe deze in de spuitzak met een mooi spuitmondje. Leg deze in de koelkast.

Hak in de hakmolen de koekkruiden, pompoen en espresso tot een gladde mix. Giet de melk erbij en pulse 2x. Schep de 2 ijssmaken van Professor Grunschnabel erbij en meng ook deze erbij. Puls nog 2x en je hebt een gladde Pupmkin Spice ijs latte. Giet de Pumpkin Spice in 2 glazen. Spuit de room op de pumpkin spice ijs latte. Versier met bijvoorbeeld speculaas, stroopwafeltjes, koekkruimels, gegrilde pompoen, steek er een rietje in en geniet!

Dit bericht bekijken op Instagram

❄️ WINNEN ❄️ Helaas niet de Pumpkin 🎃 Spice IJs Latte die is opperdepop. Maar wat dan wel? Nou de 🍁 herfst ijs latte maakte ik met de creatieve ijs smaken Indian Winter, Café El Khatib en Caramel Ocean van @professor_grunschnabel. Dankzij het ijs is het echt super simpel om de verwennerij te maken met een breed smaakpalet en een paar kleine extra’s. Ik begrijp het wel dat de Michelin chefs ook zo enthousiast zijn over dit ijs, want het ijs is ook nog vegan dus je kunt er zo veel foodies blij mee maken en dat ga ik ook doen! Ik ga namelijk #professorgrunschnabel ijs uitdelen in een hele leuke #WINACTIE! ❤️ Want kun je ook het hele jaar wel ijs eten? ❤️ Zo uit de beker of creëer je graag een recept zoals ik? Laat mij weten of je de details wilt van dit recept en wat jij zou maken met het ijs van Professor Grunschnabel. * * * WINNEN? Wat moet je doen? 1. Like dit bericht. 2. Laat in de reactie weten welk recept jij gaat maken of welk idee je hebt met het ijs! Alleen een naam is voldoende, ik werk het uit! Het winnende recept maak ik en zo maak ik de #winnaar bekend! De winnaar van 8 smaken ijs! 3. Deel de post in je story en tag @foodinistanl dan weet ik dat je mee doet. 4. Volgen van @foodinistanl waarderen we. SPANNEND EN HEEL LEUK! Ik ben benieuwd naar jullie ideeën! 💗 * * P.s. De Winactie loopt tot 15-10 en loopt op Instagram en Facebook 2x meedoen is 2x kans. * * * #ijs #veganijs #dessert #toetje #pumpkinspice #pumpkinspicelatte #herfst #herfstrecept #foodinistanl #foodinistacollab #dutchfoodblogger #eten #koffie #koekjes #ijskoffie #giveaway #winnenwinnenwinnen #etenendrinken #wewv #genieten #weekendinspiratie #kaneel #herfstvakantie #eetfeest #foodparty #foodphotography #ijsrecepten

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Christmas Caramel Dessert – Appeltaart in je ijscoupe met Professor Grunschnabel Caramel Ocean

Bij de Pupkin Spice Ice Latte op Instagram en Facebook vroeg ik of jullie leuke recept ideeën hadden met het vegan ijs van Professor Grunschnabel. Nou, zeker wel! De winnaar kon een set met 8 smaken vegan ijs van Professor Grunschnabel winnen! Het winnende recept was Christas Caramel met appel. Deze moest ik nog we even uitwerken en dat heb ik gedaan! Een vegan ijscoupe met Professor Grunschnabel ijs Caramel Ocean en Indian Winter, zoet en spicy, met caramel appeltjes, chocolade en walnoten. Lekker, maar ook zo simpel! Zet maar klaar op het kerstmenu.

Dit bericht bekijken op Instagram

Wat een inspiratie voor heerlijke recepten die je allemaal kunt maken met het creatieve en veelzijdige @professor_grunschnabel, maar zoals ze zeggen.. er kan er maar 1 de #winnaar zijn… herken jij een beetje jouw #receptidee? 🌟 Tromgeroffel! Ik creëerde geheel in herfstsfeer het recept voor de #christmascaramel! Niet te moeilijk, maar lekker! Een zalig idee van @growingthroughdirt. 🌟 Hoe? De basis is Caramel Ocean en Indian Winter het vraagt om dit recept met de verwarmende kruiden en zoet zoute balans. Carameliseer de appel en walnoten in water met suiker en koekkruiden. Laat afkoelen. Smelt chocolade. Hak een handje noten en 4 speculaasjes fijn. Vul de glazen en laagjes en genieten maar met dit #herfstdessert of alvast #kerstdessert. * * * #professorgrunschnabel #ijs #veganijs #dessert #appel #herfstrecept #foodinistanl #dutchfoodblogger #eten #toetjes #walnoten #avondeten #genieten #dessert #foodinistacollab #receptvandedag #zelfmaken #caramel #speculaas

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Ingrediënten IJscoupe met appel, walnoten en chocolade voor 4 personen

Halve beker Professor Grunschnabel ijs Indian Winter
Halve beker Professor Grunschnabel ijs Caramel Ocean
2 appels
2 handjes walnoten
1 eetlepel suiker
4 speculaasjes
1 theelepel koekkruiden
100 gram pure chocolade

Christmas Caramel Dessert - Appeltaart in je ijscoupe met Professor Grunschnabel Caramel Ocean - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de ijscoupe

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijd: Voorbereiding 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, 2 lepels, 2 pannetjes, mes, dunschiller

Christmas Caramel Dessert - Appeltaart in je ijscoupe met Professor Grunschnabel Caramel Ocean - Foodblog Foodinista

Recept Vegan Appeltaart ijscoupe

Karameliseer de appel en walnoten in water met suiker en koekkruiden in aparte pannetjes. Gebruik per pannetje 25 ml water, 1 theelepel suiker en 1/2 theelepel koekkruiden. Laat afkoelen. Smelt chocolade au bain marie. Hak 8 speculaasjes fijn. Vul de glazen en laagjes, met het ijs van Professor Grunschnabel natuurlijk!

Meer inspiratie voor dessert recepten?

Meer frisse dessert recepten maken met fruit?

Kijk rond op de foodblog en wat dacht je van één van de volgende recepten?

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie