Ovenschotel recept ham preirolletjes foodblog Foodinista

Ham preirolletjes in kaassaus

Deel deze post

Na een dag werken zijn ovenschotels altijd ideaal om op tafel te zetten. Een beetje voorbereiding, die je bijvoorbeeld ook al de avond ervoor kunt doen of in de ochtend is ideaal met een druk schema en vooraf staat de prei ovenschotel met preirolletjes in kaassaus al klaar. Wanneer de ovenschotel met prei in de oven staat kun je ook nog even snel iets anders doen. Dat is helemaal fijn. Lekkere voorbeelden voor ovenschotels die je zelf kunt maken zijn mijn ham witlofrolletjes en de ovenschotel met bloemkool en ham, deze worden veel gelezen op de foodblog, maar niet iedereen is er dol op door de toch wel bittere smaak van bijvoorbeeld witlof. Een leuke variatie, daarop zijn ham preirolletjes in kaassaus uit de oven. Even makkelijk zelf gemaakt en vaak iets meer gezinsproof, dat is sowieso met een oveschotel, want met een sausje maak je natuurlijk alles lekkerder.

Ovenschotel recept ham preirolletjes foodblog Foodinista

Ingrediënten ham preirolletjes ovenschotel voor 4 personen

  • 4 stronken prei
  • 2 grote plakken ham
  • 150 ml melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 25 gram boter
  • 50 ml groentebouillon
  • snufje nootmuskaat
  • snufje peper

Voor erbij: gebakken aardappeltjes

Tips voor de bereiding van de ham preirolletjes met kaassaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en oven 30 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, garde, kaasrasp, ovenschaal, waterkoker

ovenschotel met ham preirolletjes met kaassaus recept

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd van iedere stronk prei een stronkje van ongeveer 15 cm en haal het buitenste er af. Maak ook een inkepinkje in de prei, zodat de prei sneller zacht zal worden in de oven. Verwarm vervolgens in een pan met deksel een klein klontje boter met een eetlepel water, laat vervolgens de prei smoren.

Ovenschotel recept ham preirolletjes foodblog Foodinista

Maak ondertussen de bechamelsaus voor de ovenschotel, waarin de ham preirolletjes gaan garen. Smelt in een pan het klontje boter en klop vervolgens met de garde een raux. Giet de melk erbij en klop langer, totdat de bechamelsaus dikker is geworden. Giet er vervolgens als kloppend met de garde ook de groentebouillon bij. Het is niet erg dat de bechamelsaus nu weer iets dunner is geworden, want er gaat nog 75 gram kaas bij deze zal bij het smelten de bechamelsaus weer dikker maken. Blijf ook nu de saus kloppen, zodat de kaas niet aan de bodem van de sauspan blijft vastplakken. Meng er nog een snufje nootmuskaat en peper door en de saus is klaar. Laat de saus staan, een beetje afkoelen en ga verder met het voorbereiden van de ovenschotel.

Ovenschotel recept ham preirolletjes foodblog Foodinista

Wikkel om iedere preistronk een halve plak ham en plaats deze in de ovenschaal. Giet de saus er overheen en verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel. Plaats de ham preirolletjes met kaassaus voor 25 minuten in de oven op 190 graden. Eet de preirolletjes vervolgens met gebakken aardappeltjes.

Meer ovenschotel recepten van Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor ovenschotels? Wat dacht je van:
* Snel geroosterde asperges maken in de oven mozarello en ham.
* Een ovenschotel voor het ontbijt met granola, pindakaas, banaan en chocolade? Dat is echt genieten!
* Een zoete aardappelgratin is net even een andere aardappelschotel.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen. Like Foodblog Foodinista of Facebook of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Ontvang ook regelmatig de nieuwsbrief van Foodblog Foodinista en schrijf je in op de link in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie