gezond en lekker Food Body Mind Kookboek review gezonde lifestyle

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Deel deze post

Stiekem willen we het allemaal wel gezond en lekker leven. Volgens mij, en voor mij klinkt het als muziek in de oren, vooral de combinatie gezond en lekker eten. Alleen het bereiken ervan en vooral een goede balans vinden ervan blijft soms toch een uitdaging, vooral om het in een levensstijl toe te passen. Wat het voor mij vooral is, dat het heel lang goed gaat en je de gezonde levensstijl blijft volhouden, dan raak je even het ritme kwijt en dan kom je weer in een soort sleur. Wat ik dan fijn vind is niet alleen om natuurlijk bij je zelf de knop weer even om te zetten, maar om er dan een boek of natuurlijk een blog bij te pakken, waar je weer even kunt lezen hoe het ook al weer moet en wat het nu is van een gezonde levensstijl. Een blog is dan toch vaak losse stukjes met geweldige recept inspiratie natuurlijk, maar een boek, het tastbare, geeft een lijn met hoe je het kunt aanpakken en wat voor jouw werkt hoe je weer een gezonde en lekkere levensstijl oppakt en je weer goed in je lijft voelt en niet te vergeten je geest. De levensstijl is gebundeld en alles is samenhangend. Food, Body en Mind!

Een gezonde levensstijl oppakken

Wat voor mij bekend is, is dat ik na mijn zwangerschap en onze verhuizing, verbouwing, werk en alles bij elkaar echt moeite had om alles weer op een rijtje te krijgen. Inzicht en een lijn hierin krijgen zijn dan echt even kwijt. De controle was ik kwijt en hulp is dan welkom. Mijn uitdaging heb je kunnen lezen in een eerder blog. De levensstijlmethode geeft mee veel hulp en ondersteuning met af en toe een geniet moment en dan weer verder met een gezonde levensstijl, die voor mij werkt. Ongeacht dat ik niet direct, kilo’s afval, wat wel kan. Past mijn kleding veel beter, voel ik mij fitter en kom ik meer tot rust. Win – win – win dus. Ook mijn gezicht is slanker en mijn darmen zijn veel gezonder en actiever. Na een dagje zondigen merk ik het verschil direct. Geen probleem, ik heb er van genoten, maar ik moet altijd even op de blaren zitten. Alleen dit boek Food Body Mind heeft mij ook inzicht gegeven. Een andere strategie, maar een soort gelijke aanpak.

Food Body Mind gezonde levensstijl kookboek

Boek Review Food Body Mind

Waarom is Food Body Mind voor mij een steunpilaar in een gezond en lekker leven? Het boek geeft inzicht. Daar begint voor mij die knop omzetten bij. Niet met wat ik wel en niet moet doen, daar heb ik zelf een beetje een affectie voor. Dat is net zoiets als met diëten, het werkt even, je valt af en gaat op en neer. Lees en bekijk eerst eens naar wat je nu doet en waar je huidige situatie vandaan zou kunnen komen. Hoe komt het dat ik mij niet fit voel? Zou het beter kunnen? Slik ik medicijnen? Wat zijn de effecten? Welke groente zou ik daar tegenover kunnen zetten? Welke vitaminen krijg ik voldoende? Welke misschien wel te weinig? Ben ik in balans? Maak ik wel voldoende tijd voor mij zelf vrij? Natuurlijk staat er ook in wat je wel kunt of moet doen om het allemaal leuker te maken voor je zelf, maar geen verplichting voor jouw, pas toe wat bij je past. Van sport tot recepten en van ontspanning tot gezelligheid.

Recept Gado Gado gezonde levensstijl boek Food Body Mind

Actief met Food Body Mind

Hoe pas je Food Body Mind dan toe. Natuurlijk is het niet alleen een levensles. Food Body Mind kun je ook toepassen. Heel goed zelfs en je kunt het heel toepasselijk maken. Achter in het boek staan lijsten, waar je, je vorderingen in kunt vullen, zodat je ook kunt bijhouden wat je wel en niet hebt gedaan. Als je, je fitter voelt kun je goed zien waardoor het komt en val je terug, dan zie je ook waardoor, al weet je stiekem vaak waardoor dit komt.

Plan Food Body Mind gezond en lekker leven

Gezond en lekker leven

gezond en lekker Food Body Mind Kookboek review gezonde lifestyle

Titel: Food Body Mind
Auteur: Wendy Walrabenstein
Pagina’s: 224
Uitgever: Aerial

Meer tips voor een gezondere levensstijl?

Ook aan je zelf werken? Wil je meer lezen of weten of misschien wel serieus met een dieet starten? Op Foodinista testen we alles uit met minder succes en met meer succes! Lees mee in één van de volgende blogs.

– Op Foodinista zijn we gestart met het NewFysic dieet! Lees nu wat de NewFysic dieet resultaten zijn en hoe het mij bevalt.
– Altijd inspiratie voor gezonde maaltijden? Haal altijd inspiratie uit het kookboek Gezond Fastfood!
– Iedere dag een gezondheidsboost voor het gezin? Op deze manier gaat het goed komen!

Meer blogs en leuke boeken tips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie