20 jun Frisse komkommer mango salade
Komkommerseizoen is begonnen. Natuurlijk kunnen wij het hele jaar door komkommers krijgen en vaak eten wij ook het hele jaar door komkommers, maar in de maanden juli, augustus en september zijn de komkommers echt het allerlekkerst. Ik start dan ook direct juli met deze frisse komkommer mango salade. Fris voor de lunch, maar ook niet verkeerd bij de barbecue of voor een lichte avondmaaltijd bijvoorbeeld heel lekker met een paar scampi’s, drumsticks of gehaktballetjes en je hebt een diner.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten komkommer mango salade 4 personen
- 1 mango
- 1 appel
- 2 komkommer
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel witte wijn azijn
- snufje zout
- snufje gedroogde rode peper
- snufje knoflook kruiden
Tips voor de bereiding van de komkommer mango salade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- dunschiller
- mengschaal
- lepel
Recept voor frisse komkommer mango salade
De salade maken is niet zo heel erg moeilijk het is alleen lekker als je verschillende structuren hebt in de salade. De appel snij je in dunne strookjes, de kokommer in plakjes en de mango in schijven. Meng de olijfolie, witte wijn azijn, zout, rode peper kruiden en knoflook kruiden en maak hier een dressing van. Het is niet de bedoeling dat het een hele natte salade wordt dus het is niet heel veel dressing, voldoende voor extra smaak aan de salade. Meng de salade door elkaar en de frisse komkommer mango salade.
Meer snelle recepten. Kijk bij de twintig minuten recepten.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Laura - Dagelijkse hap
Geplaatst op 10:34h, 10 augustusDit klinkt echt super lekker :D Die ga ik zeker onthouden!