5x Lokale helden in Den Haag Food Shop tips

Deel deze post

In december ging ik op een lokale helden tour in Den Haag, geen idee wat ik ervan kon verwachten. Natuurlijk wel dat het voor foodies twee leuke dagen gingen worden en dat ik weer een andere kant van Den Haag zou gaan ontdekken. Al eerder heb ik mijn ervaringen bij MaMa Kelly en Cottontree Mer met je gedeeld. Nu is het tijd voor de Den Haag Food Shop Tips. Ideaal, want er zijn al zo veel leuke restaurants om te gaan ontbijten, lunchen en dineren met deze Den Haag food shop tips kun je de leukste en lekkerste lokale producten uit Den Haag mee naar huis nemen. Nou ja er zijn er een aantal die zou je het liefst daar ook nog proeven.

5x Den Haag Food Shop Tips

Betjeman & Barton

Het is denk ik al weer bijna een jaar geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Betjeman Barton, tijdens een restaurant tour in Den Haag. Eerlijk is eerlijk. Dat is niet bijster snel, maar tegenwoordig is het assortiment verse thee ook wel uitgebreid. Wat maakt Betjeman en Barton dan anders? Nou het ontzettend knusse en persoonlijke winkeltje in Den Haag, het ontelbaar aantal smaken thee en de persoonlijke uitleg en hulp die je krijgt. Wil je een leuk diner begeleiden met bijvoorbeeld alleen maar thee, dan is Betjeman & Barton zeker de theewinkel om langs te gaan. In de ontelbare theeblikken zijn jouw diner en thee pairings zeker te vinden en met liefde worden de verhalen, waarom het matcht erbij vertelt. Mijn lievelingsthee tot dusver, voor gewoon op de bank? Lychee, vanille, jasmijnthee, vooral als het hele blik open gaat.

Verse thee bij Betjeman Barton lokale helden tour Den Haag foodblog Foodinista

Vis halen in Scheveningen

Vroeg in de ochtend verzamelden wij met onze groep op de visafslag in Scheveningen, wat een ervaring, echt iets om nooit te vergeten. Gelukkig ben ik een visliefhebber en kon ik het aroma goed verdragen. Ik keeg eerder mijn ogen uit. Het bieden, de snelheid waarmee alles gaat, de grote hoeveelheden vis en de diverse soorten vis; rechtstreeks uit de zee. Wil je, je vis nou zo vers mogelijk? Bij de visafslag gaat het je niet lukken, helaas, want verser kun je het niet krijgen, nou ja zelf vangen op de boot. Maar tegenover de visafslag, zijn veel viswinkels en visrestaurants. Leuk! In één lange straat. Geen transport en dichterbij kan niet. Een visje eten en goed laten inpakken om mee naar huis te nemen.

Booking.com

Bakkerij Hessing

Wat is een bakkerij zonder eigen exclusief recept? De Haagsche Kakker het recept van Bakkerij Hessing haal je hier! Wat het is? Nou een soort kerstbrood, maar toch echt helemaal niet. Een stol, maar net weer niet. Een spijsbrood, maar net weer net. Ga het gewoon maar zelf proeven. Wat ik zeker weet? De Haagsche kakker die ga ik tegenwoordig ieder jaar halen in de decembermaand in Den Haag als ik maar een beetje in de regio ben. Oh ja ook het Koninklijkhuis hapt graag in de broodjes en ik gok ook de Haagsche Kakker van Bakkerij Hessing. Pssst niet verder vertellen.

Haagsche Kakker eetdagboek December Foodblog Foodinista

Likeurenhuis Van Kleef

Een beleving in Den Haag is Likeurenhuis van Kleef. Niet alleen om een likeur te proeven, want zonder te proeven ga je tenslotte niet met je favoriete likeur naar huis. Nee, Likeurenhuis van Kleef is een waar museum. Hier leer je alles over de kunst van De Haagsche likeur, maak voor de rondleiding, uitgebreide proeverij wel een afspraak. Ga je langs voor een likeur, dan ben je altijd welkom. Mijn favorieten? De bruidstranen, homemade gin en hazelnootlikeur.

Likeuren van likeurenhuis van Kleeft lokale helden Den haag

Dungelmann

Naar Dungelmann ga je voor een kroket, maar vergeet ook de gehaktballen niet. Toen ik éénmaal rond ging lopen zag ik ook mooie rolades en vleeswaren liggen. Eigenlijk is het een mooie en kwalitatieve slagerij, waar nog met ambacht wordt gewerkt. Alleen neem na een lange dag shoppen en heb je de volgende dag niet heel veel zin om te koken of zit er zielig en alleen iemand thuis; een gehaktbal mee. It makes the day of a happy man.

Zin om te Foodshoppen in Den Haag? Maak er een weekend van!

De leukste overnachting tips van blog Foodinista.

Budget en design overnachten bij Berger’s B&B in het centrum van Den Haag bij Bergers kun je een echte vintage B&B verwachten. Bij het Ibis Den Haag City Centre in Design sfeer. Ga in koninklijk bij het Teleport hotel. Design bij de studenten van de Hotelschool bij The Student Hotel.
Luxe en design overnachten bij Small Luxury Hotel Mozaic in het centrum van Den Haag, klein en persoonlijk, maar wel alles wat je wenst.
Kidsproof design overnachten bij Shortstay Harbour Scheveningen maak na de stadswandeling nog een strandwandeling of blijf in de stad en overnacht bij Canalhouses appartments met binnentuin.

Booking.com

Meer blogs en shoptips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie