11 mei Croque monsieur de tosti met bechamel
Met en simpele tosti kun je mij eigenlijk gewoon heel erg blij maken. En volgens mij ben ik niet de enige. Gewoon brood, goede kaas en ham. Alleen kan het nog een tikkeltje lekkerder als je er een echte croque monsieur van maakt met bechamel, want een tosti kennen ze sowieso in België niet. Daar klinkt al veel mooier een croque. Croque uit het vuistje, dat is de tosti, zoals wij de tosti meestal kennen. Ga je uitgebreider lunchen dan kun je uit diverse croques kiezen en de croque monsieur is echt mijn favoriet met heerlijke bechamel en ook heerlijk met extra daarbij een gebakken ei. Dan kies je voor de Croque madame. Ik deel nu het recept met je voor de croque monsieur en tja een croque madame is dan eigenlijk heel simpel en snel gemaakt denk ik.
Ingrediënten Croque monsieur voor 2 personen
- 4 witte boterhammen
- 4 plakken kaas
- 2 plakken ham
- 150 ml melk
- handje geraspte kaas
- 75 gram hamblokjes
- 1 eetlepel bloem
- klontje roomboter
- handje peterselie
- handje bieslook
- theelepel Franse mosterd
Tips voor de bereiding van de croque monsieur
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: steelpan, snijplank, uitsteekring, mes, lepel, bakpapier, garde
Recept voor de croque monsieur
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit in de steelpan de boter en klop de bloem er doorheen tot een gladde roux. Giet vervolgens de melk er doorheen en blijf ondertussen kloppen met de garde. Langzaam zal het een zachte bechamel worden. Meng door de bechamel de mosterd. Klop deze met de garde er doorheen. Meng vervolgens met een lepel de hamblokjes en de geraspte kaas er doorheen. Snijd de bieslook en de peterselie fijn en meng de helft door de bechamelsaus. Bewaar de andere helft van de verse kruiden voor de garnering.
Snijd uit twee boterhammen met een uitsteekring een rondje. Bewaar heet rondje als een dakje voor je croque monsieur. Bedek twee boterhammen met de ham en kaas. Leg de boterham met het uitgesneden rondje er bovenop. Plaats de tosti’s op de ovenplaat. Giet de bechamelsaus in de uitgesneden rondjes en dit mag ook over de croque’s uitlopen. Bedek vervolgens met de rondjes brood. Plaats de croque monsieur voor 15 minuten in de oven op 180 graden.
Maak daarna de croque monsieur af met de verse kruiden. Heerlijk bij de lunch of eventueel met een frisse salade of frietjes als diner! Dan is het een echte verwennerij.
Meer tostirecepten van Foodblog Foodinista
Meer tostirecepten maken? Kijk dan ook eens naar deze leuke tostimuffins! Leuk voor kinderen en als feestrecept.
Ook deze tostirecepten zijn echte aanraders:
– Maak eens de tosti met groene asperges.
– Ken je deze nog de vlamtosti, maar dan in een luxe versie
– Of ga voor de echte tuna melt tosti
Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's