
18 mrt Courgettemuffin voor dreumes en kids
Niet zo heel lang geleden maakte ik groentemuffins, groentemuffins zijn naast heel lekker ook nog eens gezond. Je eet stiekem op een lekkere manier veel groente. Voor kleine kinderen zijn de groentemuffins helaas door de hoeveelheid zout niet helemaal geschikt, maar deze courgettemuffins wel. In deze courgettemuffins gaat niet veel zout en ook geen pittige kruiden. Een kidsproof groentemuffins recept. Om ze ook door mijn kleine man te laten eten en hem meer groente te laten eten, wat in het begin wel goed ging, maar tegenwoordig zeeft hij alles uit zijn voeding, zijn deze muffins met courgette ideaal. We gaan het in ieder geval proberen. Daarvoor heb ik dit kidsproof recept gemaakt voor een courgettemuffin voor dreumes en je iets grotere baby en anders dan is het een leuk idee voor jou. De groentemuffin zou je ook kunnen maken als mini muffins en zijn natuurlijk leuk in de lunchtrommel als hartige snack.

Ingrediënten 8 courgettemuffins voor dreumessen
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 grote geraspte courgette
- 75 gram geraspte kaas
- 60 ml Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 30 ml olijfolie
Tips voor de bereiding van de courgettemuffins
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en bakken 25 minuten
voor courgettemuffins: muffin bakvorm, 2 mengschalen, spatel, lepel, maatbeker, weegschaaltje, garde
Tip met een ijsschep vul je de muffin bakvorm perfect en heel gemakkelijk
Recept courgettemuffin voor dreumes en kinderen
Verwarm de oven voor op 220 graden.
De courgette is al geraspt, het snelste gaat dit in de keukenmachine, maar ook met een grove handrasp gaat het goed. Meng deze vervolgens met de geraspte kaas.
Meng door de groente het zelfrijzend bakmeel en meng het met de spatel zo door dat het meel aan alle groente en kaas plakt.
Klop in een andere schaal de eieren, Griekse yoghurt en olijfolie tot een glad mengsel. Maak een kuiltje bij de groente en bloem en giet het mengsel erin. Spatel alles door elkaar, totdat het een gelijk vochtig deeg is.
Verdeel alles over de muffin bakvorm tot het randje en plaats de muffins in de oven voor 25 minuten op 220 graden.
Kidsproof tips van Foodblog Foodinista en meer leuks
Meer tips voor kidsfood recepten en koken met kinderen zijn allemaal verzameld bij Foodinista loves Kids. Ook verzamel ik dagelijkse activeiten in mijn dagboeken en kun je zien wat ik zelf allemaal onderneem.
Meer kidsproof blogs ontvangen van Foodinista. Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Angelique
Geplaatst op 18:58h, 15 februariHelp! Wat doe ik verkeerd, hier blijft het aan de binnenkant sompig :( vond het juist zo’n goed idee
Foodinista
Geplaatst op 13:02h, 19 februariWat voor type oven heb je?
Helaine
Geplaatst op 12:25h, 23 augustusKun je dit ook invriezen? bvd
admin
Geplaatst op 14:29h, 03 septemberJa zeker! Makkelijk om mee te geven. Het is wel lekker om ze dan even op te warmen in de oven, zodat ze weer een bite krijgen. Daarna kunnen ze ook gewoon weer in de lunchbox.
Judith
Geplaatst op 13:36h, 19 novemberBij mij blijven ze ook zompig vanbinnen. Ik heb ze nu nog even teruggezet met folie eroverheen, want ze zijn wel donker genoeg. Hopelijk lost dat het op!
Willeke de Vos
Geplaatst op 14:22h, 21 juliErg lekker, ik heb er ook nog geraspte kaas over heen gedaan en italiaanse kruiden. Nog een tip als je het helemaal kind vriendelijk wil maken: vervang het zelfrijzend bakmeel door havermeel (zelf maken: 500 gram havermout met 16 gram bakpoeder vermalen in de blender = 500 gram zelfrijzend havermeel).
Mariska
Geplaatst op 20:36h, 19 oktoberWaar zou ik de kaas voor kunnen vervangen?
Daphne van Aken
Geplaatst op 08:30h, 20 oktoberHi Mariska,
Wil je helemaal geen kaas of is het belangrijk voor de lactose of vegan?
Je zou ook voor vegan kaas kunnen kiezen. In dit geval is de kaas wel een bindmiddel.
Bij de Lidl heb je bijvoorbeeld Vegan geraspte kaas.
Groetjes,
Daphne