Ei met chorizo

Bubo Bar Barcelona en Chorizo met ei

Deel deze post

Toen ik nog kleine Daphne was ging ik bijna iedere zomer met mijn ouders op vakantie naar Spanje. Tot een aantal jaar terug ik wederom naar Spanje ging alleen met een vriendin naar Madrid, alleen dat was another cup of tea! Wat een food walhalla. Misschien niet het meest culinaire gerecht wat ons opviel, maar veel Madrilenen eten frietjes, chorizo met ei. Na wat heen en weer gesms, toen nog meer de sms met een collega was dit bleek dit de bouwvakkers maaltijd, zoals zij het omschreef.

Madrid

Ondertussen ben ik al weer een aantal keer terug geweest in Madrid en Barcelona heb ik dit culinaire hoogstandje ook al een aantal keer gegeten. Op verschillende manieren. Nu is het tijd voor mijn recept van chorizo met ei, nadat ik even niet wist wat te koken kwam ik op dit idee, toen er eieren, aardappels, chorizo en groene asperges in de koelkast lagen. Anders en zeker heel lekker!

Bubo Bar Barcelona

Chorizo met ei

Het gerecht van Bubo Bar in Barcelona is niet meer te herkennen. Een zachte aardappeltruffelmousse met perfect ei. Nomnom! Maar dat doen zij met wel meer gerechten.

Bubo Bar

Ook van Panne con Tomate en croquetes con jamon maken zij iets bijzonders. De klassieke spaanse keuken in een nieuw jasje.

Benodigdheden Chorizo met ei (2 personen)

1 eetlepel kokosolie (heb je geen kokosolie dan is olijfolie ook een goede vervanger)
1 chorizo worst
3 kleine zachtkokende aardappels
2 eieren
250 gram groene asperges

Recept Chorizo met ei mijn style

Kook water. Schil de aardappel en snij deze in circa 10 grove stukken. Kook de aardappels 5 minuten, zodat ze net niet meer keihard zijn. Kook de eieren, zoals je deze normaal ook kook. Ik heb ze bijna hard gekookt, maar zoals jij het lekker vindt, dan vind ik het ook goed.

Verhit de kokosolie in de wok. Wok als eerste de aardappels in de wok voor vijf minuten. Snij ondertussen de chorizo in grove stukken. Wok deze mee met de aardappels voor drie minuten. De asperges mogen er nu ook nog 4 minuten bij. Doe er nog een snufje peper bij.

Klaar is je maaltijd. Pel de eieren snij ze door de helft. Verdeel de gewokte maaltijd over de borden en leg de eieren er boven op. Mijn versie van de huevos con chorizo.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Kookboek Tip Tasty Express van Sneh Roy Review
    Geplaatst op 10:15h, 17 maart

    […] met chorizo, waar ik echt dol op ben en dat verbaast je misschien niet, want ik maak regelmatig gerechtjes met chorizo. Uit het kookboek Tasty Express heb ik het Tapas recept met chorizo en kikkererwten […]

Geef een reactie