48 uur in Hull - Blijven of doorreizen na aankomst in de havenstad

48 uur in Hull – Blijven of doorreizen na aankomst in de havenstad

Deel deze post

We kennen de bekende ferry route wel van IJmuiden naar Newcastle, maar er is nog een route. De route Rotterdam naar Hull deze vaar je met P&O. Ken je de stad Hull al? Spreekt Hull je niet direct aan? Of vraag je je af wanneer je de overtoch bestemming ziet: wat kan ik doen in Hull? Ik begrijp je volledig! Deze gedachtes had ik allemaal. Voor ik naar Hull ging had ik nog nooit van Hull gehoord. Hull sprak mij na bestemmingen als Liverpool, Manchester en Newcastle ook niet direct aan, maar bij het afsluiten van mijn reis vertrok mijn P&O ferry terug naar Nederland vanuit Engeland vanuit de stad Hull. Daar maakte ik dus nog een tussenstop om de stad te verkennen. Ik verzamelde dan ook tips in de stad Hull. Met deze tips kun je je makkelijk 48 uur vermaken in Hull. Dit kan heel fijn zijn. Want direct na een overtocht van een nacht is het niet altijd fijn om direct aan je rondreis te beginnen en ook kan het fijn zijn om voor je overtoch naar huis alvast te verblijven in de stad van vertrek, zodat je altijd op tijd bent voor de ferry. Daarbij kun je ook kiezen voor een citytrip Hull. Kortom er zijn voldoende redenen. Zelf kun je uiteindelijk bepalen: Blijven of doorreizen na aankomst in de havenstad Hull.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

48 uur in Hull - Blijven of doorreizen na aankomst in de havenstad - Tips in Hull Engeland

48 uur in Hull – Hoe reis je naar Hull

De reis naar Hull is eenvoudig. Vanuit Rotterdam maak je met P&O ferries de overteek met de ferrie die naar de haven van Hull gaat. Deze haven ligt ongeveer 30 minuten buiten Hull stad. Aan boord van de ferry kun je er voor kiezen om eigen vervoer mee te nemen. Je eigen vervoer gaat mee in het ruim en zelf overnacht je in je eigen slaaphut. Tijdens het verblijf op de ferry is er entertainment. Op de ferry zijn er diverse restaurants, een bar, een bioscoop en casino. Vervelen is niet nodig. De overtocht met de ferry kun je hier reserveren.

Besluit je om zonder eigen vervoer de overtocht te maken dan is dit ook geen probleem. Dit deed ik zelf ook. Je kunt de auto in Rotterdam in de haven laten staan op de eigen parkeerplaats van P&O ferries, wanneer je een retour overtocht maakt. Wanneer dit niet zo is dan kun je de bus van P&O ferries extra reserveren deze reist bijvoorbeeld naar Rotterdam CS, voor de heen of terugreis wanneer je van of naar Hull reist. Misschien reis je een of terug wel naar Newcastle (dit deed ik). Bij de haven in Hull is er een OV mogelijkheid en er zijn ook taxi’s. Mijn taxirit kostte 10 Pond van het Hilton Hotel in Hull naar de haven. Zelf reisde ik zonder eigen vervoer in Engeland, omdat ik een rondreis maakte met de trein in Engeland tussen de steden Newcastle, Liverpool, Manchester en als eindbestemming Hull, je kunt ook bijvoorbeeld Leeds toevoegen of voor de Harry Potter fans er een een Harry Potter reis van maken. Ook dan is deze overtocht heel interessant. Dan zou ik wel de auto meenemen of een auto huren i.v.m. links rijden. Wist je dat je bij Sunny Cars altijd een all-in verzekerde auto huurt en in het Verenigd Koninkrijg altijd een automaat krijgt, zodat links rijden veel relaxter is? Je huurauto kun je direct in Hull huren voor het vervolg van je reis.

Overnachten in Hull

Wanneer je 48 uur in Hull verblijft dan heb je een overnachting adres nodig. In Hull zijn de laatste tijd veel nieuwe hotels gebouwd. Zelf overnachtte ik bij het Doubletree by Hilton Hull hotel. Een combinatie van een zakelijk en toeristisch hotel. Een 4* hotel met een goede ligging waar je makkelijk het oude centrum in loopt. Een andere keuze die ik ook kan adviseren en interessant is, misschien ook meer traditioneel, is het The Witthington and Cat dit 4* hotel is compleet gerenoveerd en onderdeel van een traditionele pub in Hull. Een hotel met een verhaal. Dit hotel is centraal gelegeven. Dichtbijt de haven, foodhall en het nieuwe restaurant gedeelte.

Maak hier een reservering voor het Doubletree by Hilton Hull hotel
Maak hier een reservering voor The Witthington and Cat in Hull

48 uur in Hull – Wat te doen, wat te zien en waar ga je eten?

Dag 1 in Hull

9.00 uur Ochtend Programma

Boek een tour in Hull en ga de stad ontdekken met een tourguide. Je ontdekt de geschiedenis van Hull en je weet ook waar je bent in de stad.

Boek hier je tour in Hull

48 uur in Hull - Blijven of doorreizen na aankomst in de havenstad - Tips in Hull Engeland

12.30 Lunch in Hull

Tijd voor lunch na een stadswandeling. Liquid Jade is waar je naartoe wilt voor Engelse thee, goede koffie en een frisse salade, wrap of panini. Een perfect lunch adresje in Hull. Niet te zwaar, want er volgt natuurlijk ook nog een tip voor diner adres.

14.00 Bezoek The Deep het grote aquarium van Hull

Hull heeft het grootste aquarium van het Verenigd Koninkrijk met meer dan 3500 verschillende vissen. Een bezoek waard en je kunt er een middag doorbrengen. Het gebouw is indrukwekkend aan de binnenkant, maar ook aan de buitenkant. Ben je uitgekeken breng dan ook nog even een bezoek aan het winkelcentrum bij The Deep, nu je er toch bent.

Nog een tip en gratis te bezoeken, heb je nog tijd? Ga dan ook naar het Maritiem Museum Hull.

Na The Deep heb je tijd om te gaan shoppen. Daarna even tijd voor een rust moment en tijd voor een drankje in één van de pubs. Overnacht je bij The Wittinghton and Cat dan is je pub snel gevonden.

19.00 Diner bij Ambiente Tapas

Ambiente Tapas is in het nieuwe restaurant gedeelte aan de avond. Neem tijd voor de wandeling door de stad, vooral wanneer je overnacht bij het Hilton, de wandeling is ongeveer 20 minuten. Een Uber of taxi kan natuurlijk ook. Diner je in de zomer? Reserveer dan voor buiten met mooi uitzicht over de jachthaven. Ik was er helaas met echte Engelse stortregen. Maar ook binnen was er veel Ambiente – sfeer. Goede tapas en een gezellige sfeer.

48 uur in Hull - Blijven of doorreizen na aankomst in de havenstad - Tips in Hull Engeland

22.00 Tap House Hull

De avond sluit je af met een potje pool en een lokaal biertje uit Hull of de regio Hull bij het Tap House Hull. Neem ook direct een kijkje in de brouwerij.

48 uur in Hull - Blijven of doorreizen na aankomst in de havenstad - Tips in Hull Engeland

Dag 2 in Hull

Boek geen ontbijt bij je hotel – maar ga direct naar de Fruitmarket in Hull

9.00 Fruitmarket Hull

Boek geen ontbijt in je hotel, maar ga naar de Fruitmarket in Hull het nieuwe moderne hart van Hull.
Ontbijt bij een hip koffietentje in de Fruitmarket in Hull, doe je boodschappen of souvernirs voor onderweg, thuis of voor de volgende bestemming en bezoek de volgende locaties.
– Humber Street Gallery (gratis entree)
– Cocoa Chocolatier (lokale chocolade maker en ontbijt lokatie!)
– Ferens Art Gallery
– Wandel langs de jachthaven

12:00 Lunch Trinity Market

Na de fruitmarket wandel je voor de lunch naar Trinity Market een echte Foodhall in Hull. Na het bezoeken van de Fruitmarket, waar veel restaurants zijn, houden we het simpel. De Trinity Market is de oude markthal van Hull waar alle culturen samenkomen. Hier kun je boodschappen doen, maar je kunt er ook lunchen bij diverse streetfood restaurantjes. Bewaar ruimte voor de avond.

13:00 Museum tijd in Hull

– Wilberforce Museum: als havenstad heeft Hull een slavernij museum. Bekijk deze geschiedenis in het WIlberforce Museum. Entree is gratis.
– Streetlife Museum: Dubbeldekker bussen, Dubbeldekker trams ze zijn er allemaal in het Streetlife museum het transport museum in Hull met meer dan 200 jaar geschiedenis. Entree is gratis.
– Hull is een stad in ontwikkeling en bekijk hier wat er nog mee te ontdekken valt in Hull.
– Voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen zijn schepen en ontderzeeërs die binnenkort in de haven van Hull komen en die door publiek bezocht kunnen worden. Ook wordt het Maritiem Museum gerenoveerd.


19.00 Diner Lion and Key Pub

Sluit het bezoek aan Hull af met een diner in de Lion and Key Pub. De Lion and Key pub mag niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Hull. Huisgemaakt Fish and Chips, een uitgebreide keuze aan bier op de tap en de complete pub heeft een behang tot aan het plafond van bierviltjes.

Tijd om het bezoek aan Hull af te sluiten. Pak de avondtrein naar de volgende stad of reis de volgende dag door naar Leeds.

De vraag is alleen? Blijf je in Hull of reis je daar na je aankomst?

Steden Tips in Noord Engeland

Meer leuke reistips in de steden in Noord Engeland? Lees hier ook mijn reiservaring in Leeds! Een verrassende city trip in Noord Engeland of bezoek de andere stad aan de Engelse kust aan ga hier mee op reis naar Newcastle.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie