Vitamine boost met de Byzoo slowjuicer recept Foodblog Foodinista

Vitamine boost uit de slowjuicer

Deel deze post

Velen van ons herkennen zich erin. De vakantie is afgelopen, we gaan weer actief aan het werk en de kinderen gaan weer naar school. Het zorgt voor regelmaat in het dagelijks leven, maar het brengt ook een volle agenda, stress en griepjes met zich mee. Tijd voor een vitamine boost! Hoe zorg je daar voor? Want het is gebleken dat het toch echt wel moeilijk is om iedere dag weer aan de dagelijkse dosis verse groente en fruit te komen, laat staan dat je ook nog voldoende varieert. Je hebt ze wel nodig voor voor de vitamines en mineralen, maar ook voor de vezels. Dat is het moment waarop een slowjuicer ideaal is. Met een slowjuicer kun je in een hoog tempo door middel van het drinken van verse groente en fruit je dagelijkse dosis groente en fruit drinken. Hoe je dat doet en hoe effectief het is? Zo haal je een vitamine boost uit de slowjuicer.

Byzoo horizontale slowjuicer getest Foodblog Foodinista

Byzoo horizontale slowjuicer

Slowjuicen

Onlangs kreeg ik de Byzoo horizontale slowjuicer toegestuurd om te testen. En ik kan je zeggen daar ben ik heel erg blij mee! Na mijn zwangerschap en met een kleuter naar de basisschool kan ik wel een vitamine boost gebruiken in ons jonge gezin, en niet alleen ik. Ook zal de slowjuicer mij nog wel gaan helpen de komende tijd om van wat (zwangerschaps) kilootjes af te komen. Dat laatste hoop ik in ieder geval. Zoals ik van een slowjuicer gewend ben kun je er gezonde sapjes mee persen uit fruit en groente. Een echte vitamine boost uit de slowjuicer. Maar, en dat vond ik een verrassing, met deze slowjuicer kun je ook pindakaas, tapenades en zelfs pasta maken! Op naar een gezonde lifestyle! Dat lijkt mij namelijk geweldig en ga ik ook zeker doen in de toekomst, maar ik ben rustig begonnen met een grote kan vitamine boost uit de slowjuicer om de week goed te beginnen. Bij slowjuicen wordt groente en fruit niet gesneden, maar wordt groente en fruit geperst en gemalen dit is een rustig proces waarbij alle sap als het waren uit je groente en fruit gehaald wordt. Van appels tot aan bladgroente als spinazie de Byzoo horizontale slowjuicer haalt het sap eruit. Een ander voordeel is dat de slowjuicer compact is van formaat. Bij mij past deze gemakkelijk op het aanrecht. Het zorgt er weer voor dat ik de slowjuicer vaker zal gebruiken. Dat is weer bevorderlijk voor een gezonde levensstijl.

Hoeveelheid fruit en groente in vitamine boost sap recept foodblog Foodinista

Ingrediënten vitamine boost sap uit de Byzoo slowjuicer

Mijn vitamine boost uit de slowjuicer

Toch heb ik voor deze slowjuice sap gekozen voor een grotere voorraad. Direct voor het gezin. Al was de kan binnen twee dagen leeg. Wellicht doordat de kleuter en mijn vriend al verkouden waren ging het extra snel en ging er even een extra vitamine boost in. Niet schrikken, maar zo veel frisse groente en fruit ging er in een kan van 1,5 liter vitamine boost uit de slowjuicer. Dat is toch een snelle oppepper?

Ingrediënten vitamine boost sap uit de slowjuicer

  • 500 gram aalbessen
  • handje bramen en frambozen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 bietjes
  • 2 komkommers
  • 6 appels
  • 500 gram blauwe bessen

Hoe gezond is de vitamine boost sap 

Met deze hoeveelheid groente en fruit maak je een zachte zoete, frisse en licht zure sap waarin de smaken van het rode fruit en de bietjes overheersen. Met het drinken van de vitamine boost krijg je een dosis Vitamine B, Vitamine C, magnesium, ijzer en calcium binnen. Die je sneller opdrinkt dan dat je deze dosis groente en fruit op eet. Als dat niet voor een vitamine boost zorgt?

Vitamine boost uit de slowjuicer recept van Foodblog Foodinista

Vitamine boost sap uit de Byzoo slowjuicer en het residu van de groente en het fruit

Bereiden van de vitamine boost sap in de Byzoo slowjuicer

Het bereiden van het sap in de Byzoo slowjuicer is eigenlijk heel simpel. Je snijd de komkommers en de appels grof het overige fruit en de groente kun je heel laten. Deze passen in de slowjuicer. Blijft er iets toch een beetje hangen dan heb je een aanstamper. De slowjuicer zal het groente en fruit gaan vermalen. Je hebt een opvangbakje voor de restjes en een opvangbakje voor het sap. De slowjuicer verwerkt bijna geluidloos de groente en het fruit en na ongeveer 15 minuten beschik je over 1,5 liter verse fruit en groente sap.

Bereiden vitamine boost in de slowjuicer van Byzoo foodblog Foodinista
Bereiden vitamine boost in de slowjuicer van Byzoo foodblog Foodinista
Slowjuicer vitamine boost sap recept Foodblog Foodinista

Overblijfselen van de groente en het fruit na het fijn malen in de slowjuicer. Een grote hoeveelheid sap en een kleine hoeveelheid fijn gemalen groente en fruit.

Heb jij een slowjuicer?

Wat is jouw ervaring met een slowjuicer? Waar gebruik jij je slowjuicer voor? Wat zijn jouw favoriete recepten? Binnenkort wil ik ook pindakaas maken met de Byzoo slowjuicer dat is voor mij echt nieuw. Het wordt hier in huis door de kleuter echt met potten weg gegeten en ik ben heel benieuwd naar een verse en gezondere variant en ik vind het een mooie extra eigenschap van de Byzoo slowjuicer. Binnenkort meer op de blog.

Kijk verder rond op de blog voor meer favoriete musthaves en smoothie en sap recepten. Wil jij de nieuwste artikelen ontvangen van Foodinista. Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie