vijf smoothie recepten en tips met groen en fruit kidsproof

Smoothie recepten vijf keer gezonder

Deel deze post

Niet zo heel lang terug las ik nog dat het erg slecht gaat met het eten van groente en fruit bij kleine kinderen en eerlijk gezegd gaat hier thuis ook niet alles er even makkelijk in. Zonde toch en helaas ook ongezond, want groente en fruit zijn gewoon heel erg belangrijk voor een gezonde basis. Het is ook jammer, want je kunt kleine kinderen op een hele makkelijke manier aan smaken laten wennen en de smoothie en fruitdrankjes zul je zelf ook heel lekker vinden. Smoothies zijn dan ook een lekkere manier ook kinderen misschien toch nog verborgen groente te laten drinken. Deze smoothies zijn kindsproof en smaken lekker zoet, maar ook voor je zelf gewoon perfect voor meer vezels, vitamines en gewoon een gezond drankje. In dit blog deel ik vijf van mijn favoriete smoothie recepten met fruit, kokoswater en verborgen groente.

5x Smoothie recepten voor meer groente en fruit

Wortel, appel en gember sap

Wortel, appel en gember sap favoriete smoothies en sapjes recepten foodblog Foodinista

Voor mijn zoontje haal ik de gember eruit. Voor kinderen is deze smoothie misschien iets te pittig met gember, maar je kunt het zeker proberen! Dit sapje maak ik in de superjuicer of een andere slowjuicer.

Recept voor 1 glas wortel, appel en gembersap

5 wortels
2 appels
1 schijfje gember

Snij de kontjes van de wortel, haal de bovenkant en onderkant van de appel en snij een schijfje van de gember. Verder haal ik alles door de superjuicer. Vervolgens maakt de slowjuicer er een groot glas verse sap van.

Bosvruchten tomatensmoothie

Bosvruchten tomatensmoothie recept vijf smoothie recepten foodblog Foodinista

De bosvruchtentomatensmoothie maak ik in de blender, wel op sterke kracht of ik laat de blender echt wel even goed doordraaien.

Recept voor 1 glas Bosvruchten tomatensmoothie

2 tomaten
1 grote hand diepvries bosvruchten
50 ml kokoswater
4 ijsklontjes

Eigenlijk is het natuurlijk heel simpel. Snij de tomaat fijn en meng vervolgens alles in de blender. Doe dit eerst op pulse, zodat het ijs goed kan crushen en laat de blender vervolgens twee minuutjes goed draaien.

Kiwi appelsap

Kiwi appelsap recept Foodblog Foodinista vijf smoothies en sapjes

Ook deze kiwi appelsap maak ik in de superjuicer. Appels zijn te grof voor de blender of je moet een hele sterke blender hebben.

Recept voor 1 glas kiwi appelsap

2 kiwi’s
1 appel
1 stengel bleekselderij
25 ml kokoswater

Schil de kiwi’s, haal het stengeltje van de appel en de onderkant eraf. Maak de bleekselderij schoon en snij de bleekselderij in kleinere stukken. Schenk 25 ml kokoswater in het glas en verwerk de groente en fruit in de  superjuicer. De superjuicer is een slowjuicer, je maakt dus een sap van de vruchtsappen uit het groente en fruit.

Mango munt smoothie

Mango munt smoothie met kokoswater recept foodblog

Een ouder recept, maar deze mango munt smoothie smaakt in de lente heel goed.

Boerenkool smoothie

Boerenkool smoothie recept foodblog Foodinista

Oké, boerenkool. Echt niet één van mijn favorieten. Sinds mijn zwangerschap at ik het echt niet meer. De structuur kon ik niet echt verdragen, maar tijdens een persdag dronk ik een boerenkoolsmoothie en het smaakte goed. Dus thuis proberen. Wel heel goed en langer en op sterke kracht in een sterke blender laten draaien, anders kun je de boerenkool eten in plaats van drinken en dat is rauw geen aanrader.

Recept voor mijn boerenkool smoothie

1 handje boerenkool
75 ml kokoswater
1 banaan
1 kiwi
2 ijsklontjes
een paar blokjes diepvriesmango

Schil de kiwi, snij de banaan in plakjes en pureer alles eerst op pulse in de blender. Dan blijf het niet vastplakken. Zet de blender vervolgens voor ongeveer vijf minuten aan en laat het echt goed pureren.

Je baby of dreumes smoothies laten drinken

Met de smaak gaat het meestal wel goed. Kinderen moeten aan veel smaken wennen, maar het zijn natuurlijke smaken en meestal zoet. Het bevalt ze wel. Mijn kleine man drinkt de drankjes goed. Het grootste probleem is eigenlijk de juiste beker vinden. Uit een antilekbeker ging het niet zo heel soepel. De vezeltjes bleven er voor hangen. Toen vond ik deze bekers voor echt een klein prijsje bij de HEMA. Echt ideaal en vooral door het rietje gaat het echt perfect!

Meer foodblogs en smoothie recepten ontvangen van Foodinista. Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie