Koken con Amore Sophia Loren kookboek stylicoon kookboektip foodblog Foodinista

Vakantiesfeer kookboektips

Deel deze post

De zomer is begonnen en hierdoor komen we ook in een vakantiesfeer. Ik in ieder geval wel! Helaas ga ik deze zomer niet op vakantie dus moet ik de vakantie maar een beetje naar mijn eigen huis brengen. Geen probleem, want ik ben dit voorjaar verhuisd en woon in een nieuw verbouwd huis met nieuwe keuken dus ik heb wel zin om te gaan koken en om de zomer en de vakantiesfeer dan naar mijn eigen keuken en huis te brengen. Dat doe ik bijvoorbeeld ook met deze vakantiesfeer kookboektips. Heb jij ook een beetje het zelfde gevoel en ga je dit jaar of deze zomer nog niet op vakantie en wil je, je een beetje laten inspireren dan heb ik alvast de leukste en lekkerste kookboeken uitgezocht, waarmee je toch in de vakantiesfeer komt en je Griekenland, Italië, Thailand of zelfs Mexico bij je in de eigen keuken brengt.

Vakantiesfeer kookboektips met de ideale vakantiebestemmingen gerechten

Met deze kookboeken kom ik zeker de zomer wel door en komt in ieder geval de vakantiesfeer en de zomer bij ons de keuken in.

Vakantiesfeer met Recepten uit De Griekse Eilanden

Vakantiesfeer kookboeken Griekse Eilanden Griekse recepten

Met dit kookboek breng je de Griekse vakantiesfeer naar je eigen keuken. Genieten van de geheimen recepten van calamares, feta spinaziebroodjes, echte tzatziki, stifado’s, souvlaki en nog veel meer heerlijke Griekse recepten maak je met de beste handleidingen helemaal zelf. Uiteindelijk blijft de Griekse keuken natuurlijk heerlijk! In het kookboek de Griekse Eilanden staan alle recepten stap voor stap met mooie foto’s omschreven.

Kookboek: De Griekse Eilanden
Auteur: Rebecca Seal
Pagina’s: 256
Recepten: Ongeveer 150

Vakantiesfeer met Het Thailand Kookboek

Thailand Kookboek tip vakantiesfeer foodblog foodinista

Sowieso is Thailand echt één van mijn favoriete vakantielanden! Niet alleen voor het eten, maar ik vind het eten in Thailand wel echt geweldig dus een kookboek met alle Thaise recepten en gerechten is wel echt een kookboek voor mij. Niet alleen curry’s, maar ook recepten voor het maken van zoetzuur, krab in kokossaus, cocktails, mango in kokosrijst en nog veel meer Thaise geheimen en natuurlijk heerlijk kokossoep met garnalen en Thaise beef salade. Alle geheimen uit de Thaise keuken gebundeld in 528 pagina’s! Wat zou ik graag zelf mijn krab in kokos pepersaus maken en wegdromen bij Koh Samui met mijn voeten in het zand.

Kookboek: Thailand Het Kookboek
Auteur: Jean-Pierre Gabriel
Pagina’s: 528
Recepten: Meer dan 500

Vakantiesfeer kookboek Death by burrito

Zomersfeer kookboek tip foodblog Foodinista burrito kookboek death by Burrito

Burrito’s zijn sowieso echte guilty pleasures en helemaal erg smaakvol in de zomer. Dit kookboek staat vol met burrito recepten en nog meer Mexicaanse lekkernijen. Niet de standaard recepten die je afhaalt of bij de doorgaans simpele texmex restaurants in Nederland, maar de echte Mexicaanse keuken met heel veel inspiratie. Veel burrito’s en taco’s met vis, recepten met zoete aardappel en spannende peperige combinaties die extra goed smaken in de zomer. Ook houden ze in mexico echt van karamel en chocolade dus de zoetekauw wordt niet overgeslagen.

Kookboek: Death by Burrito
Auteur: Shay Ola
Pagina’s: 160
Recepten: 120

Vakantiesfeer kookboek Koken con Amore

Koken con Amore Sophia Loren kookboek stylicoon kookboektip foodblog Foodinista

Sophia Loren vind ik echt een prachtig en elegant stylicoon en Spophia Loren heeft ook een kookboek geschreven met meer dan 200 klassieke Italiaanse recepten en gerechten. Dit kookboek komt al uit 1971, maar is in 2015 volledig opnieuwe uitgevoerd! Nee het kookboek van Sophia Loren is helemaal niet gedateerd en neemt je direct mee naar Italië en in zomersferen. Sophia is zelf een klassiek style icoon en de Italiaanse recepten zijn ook klassiek in ieder geval de meeste heerlijke recepten wel en deze heeft ze gebundeld. Het kookboek Koken con Amore vind ik een echte musthave.

Kookboek: Koken Con Amore
Auteur: Sophia Loren
Pagina’s: 276
Recepten: 200

Welk kookboek van de Vakantiesfeer kookboektips is jouw favoriet?

Meer blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Op zoek naar meer kookboeken tips? Kijk dan hier verder en laat je inspireren!

Geen reactie's

Geef een reactie