Food truck festivals agenda Swan Market

Top 10 Food truck festivals Lente 2015

Deel deze post

Ook fan van Food truck festivals en kun je er ook geen genoeg van krijgen? Heb jij net als ik de afgelopen zomers de smaak goed te pakken gekregen? Dan kun je deze lente los en je smaakpapillen goed gaan trainen bij de vele food truck festivals die georganiseerd gaan worden, want ze komen er aan en wel in heel Nederland staan er heel veel Food truck festivals al dit voorjaar op de planning. In dit blog mijn favorieten op een rijtje en dat zijn er wat! Eigenlijk gewoon loei veel. Ben je fan? Dan krijg je het druk! Pak je agenda maar. Oh ja? Mis je Food truck festival TREK? Dat kan dan moet je even hier kijken.

Favoriete Food truck festivals De Agenda Lente 2015

Begon het als een trend in het buitenland die langzaam naar Nedeland is komen overwaaien het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze foodie agenda. De Food Truck Festivals. Het hoort er gewoon een aantal keer bij in de lente en in de zomer een bezoekje aan een food truck festival, maar naar welke food truck festival ga je? Help, het zijn er zo veel! Daar komt dit overzicht je bij helpen. Succes met kiezen en ik ben nieuwsgierig waar ik je ga zien. Heb je nog tips bij jou in de stad of misschien wel in je dorp? Laat het mij weten.

Food Truck Festivals Lente 2015: Eeterij op wielen

Eeterij op wielen wordt georganiseerd in mijn regio Brabant, daar word ik zelf sowieso erg blij van en ik mag dit weekend al aanschuiven! Niet verkeerd. Het doel van Eeterij op wielen is een smaakvol en sfeervol weekend organiseren. Door de 25 foodtrucks is er voor iedereen we iets te smullen en wordt er één groot openlucht restaurant gecreëerd. Het sfeervolle daar wordt ook voor gezorgd door live muziek en andere acts tijdens het festival.

Tilburg, Wagenmakerij Spoorzone, 24 t/m 26 april
Bergen op Zoom, tijdens Culinair Festival Proefmei (ook een tip) op de Grote markt, 5 t/m 7 juni

Voor meer informatie kijk bij Eeterij op wielen

Food Truck Festivals Lente 2015: Foodtruck Festival Zwolle

In Zwolle is dit jaar het eerste Food truck Festival. Erg spannend en nog kleinschalig, maar Zwolle heeft er wel heel veel zin in. Het Food truck festival bestaat uit twaalf Foodtruck Festivals en vindt plaats in het weekend van Koningsdag. Tijdens het Food truck festival kan er o.a. geproefd worden zeewierburgers en Argentijnse worsten. Uhm ik merk wel dat er een thema is met water en Argentinië, maar er wordt ook kinderkookles gegeven.

Zwolle, Grote Kerkplein, 25 t/m 27 april

Voor meer informatie bekijk de facebookpagina van Foodtruck Festival Zwolle

Food Truck Festivals Lente 2015: Rrrrollend in het hele land

Rrrrollend is al even bezig, maar komt ook steeds meer naar jou toe en dat is natuurlijk hartstikke leuk en lekker! Zuid-Holland, Friesland en Groningen de Foodtrucks van Rrrrollend komen er naartoe rollen. Het idee achter Rrrrollend: Hapje, drankje, entertainment, theater en gezelligheid. Vervolgens ook nog gratis entree voor het terrein. Het laatste maakt het natuurlijk helemaal gezellig. Eerst even kijken en dan kopen.

Waar komt Rrrrollend dit voorjaar:

Dordrecht, Otto Dickeplein, 1 t/m 3 mei
Nijmegen, Plein 1944, 8 t/m 10 mei
Rotterdam, Noordplein 12 t/m 14 juni en een zomer editie in september
Katwijk, Andreasplein, 18 t/m 20 juni
Leiden, Pieterskerkplein, 29 t/m 31 mei en een zomer editie in augustus

De food truck festivals van Rrrrollend gaan in nog meer steden georganiseerd worden.

food truck festivals rrrollend

Food Truck Festivals Lente 2015: Eten op rolletjes

Toegankelijk en voor ieder wat wils is het doel van Food truck festival Eten op Rolletjes en natuurlijk wil jij heel de dag aanwezig zijn in jouw stadspark of het nu is aan een picknicktafel of op je picknickkleed, met familie of met vrienden. Ben je klaar met eten dan ga je uiteindelijk in de avond nog even dansen bij de Live Muziek als je daar zin in hebt en anders niet.

Ede, Openluchttheater, 23 t/m 25 mei
Veenendaal, Stadspark, 29 t/m 31 mei

Food Truck Festivals Lente 2015: Swan Market geen echt Food Truck Festival, maar hier wil je wel naartoe!

Swan Market is wel degelijk een Food Truck Festival, alleen het is veel meer. De foodtrucks zijn een onderdeel van Swan Market. Ik vind het concept echt fantastisch. Eerst shoppen en rondsnuffelen op de markt met vintage, handgemaakte sieraden en andere creatieve aanbieders en daarna smullen. Ook Swan Market trekt door heel Nederland en België heen ondertussen.

Den Haag, Westbroekpark, 26 april
Tilburg, Spoorzone, 3 mei
Rotterdam, Museumpark, 10 mei
Den Haag, Kerkplein, 24 mei
Rotterdam, Piccallilly Food Camp Museumpark, 29 t/m 31 mei
Antwerpen, Grote Markt, 31 mei
Dordrecht, Beverwijcksplein, 31 mei

Voor meer informatie over de Swan Market ga de tour volgen.

Swan Market Food Market Agenda

Foto van: De fotomeisjes

Food Truck Festivals Lente 2015: Food trucks aan zee met het Food Soul Festival

Food, soul, zee en strand wat een combinatie! Ga naar Noordwijk aan zee. Voldoende reden voor een weekendje weg naar Noordwijk den ik zo. Lekker naar het strand en ook nog genieten van heerlijk eten met soul muziek op de achtergrond en heb je, je buik vol dan ga je naar strand of breng je in de avonduren de soul muziek op de voorgrond.

Noordwijk aan Zee, Rondom de vuurtoren, 1 t/m 3 mei

Voor meer informatie over dit geniet weekend kijk op de website van het Food Soul Festival.

Food Truck Festivals Lente 2015: Food trucks in België ga naar Barrio Cantina

Ook in België zijn de food trucks rollend. De naam Barrio Cantina verraadt het al een beetje veel eten uit Latijns Amerika en dat is helemaal correct. Mexicaanse burrito’s, Polé polé mojito’s, echt zomers! De trucks rijden door België en organiseren een eigen foodfeest. Plan je dit voorjaar nog een weekendje naar Belgische stad en een foodie houdt dan deze data in gedachte.

Oostende, 30 april t/m 3 mei
Gent 13 t/m 17 mei
Antwerpen 21 t/m 25 mei
Brugge 4 t/m 7 juni

Food Truck Festivals Lente 2015: Rollende keukens in Amsterdam

Natuurlijk mag dit Food Truck Festival niet ontbreken en het is al bijna zover. De Rollende Keukens in Amsterdam op terrein van de Westergasfabriek. Heerlijk eten, vreten en culinaire hoogstandjes worden verzameld in Amsterdam.

Amsterdam, Westergasfabriek, 13 t/m 17 mei

Food Truck Festivals Lente 2015: Lepeltje Lepeltje reist door het land

Het food festival lepeltje lepeltje gaat dit jaar het land door, maar trapt dit voorjaar af in Amersfoort met heel veel lekkers en food trucks! Op Lepeltje lepeltje beloven ze dat al je zintuigen worden geprikkeld dus het beloofd wat! Iedereen is welkom en ook de kinderen gaan zich vermaken. Zin in?

Amersfoort, 22 t/m 25 mei

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie