Bangkok streetfood kookboeken trend kookboek tip foodblog Foodinista

Streetfood kookboeken trend

Deel deze post

Het is al weer een hele tijd een trend de foodtruck en eigenlijk is het natuurlijk streetfood. Happen op straat. Wat maakt het eigenlijk zo lekker? Het snacken op straat? Dat het vaak net niet helemaal gezonde maaltijden zijn of het ontdekken van iets nieuws. Ik denk dat alles bij elkaar. Regelmatig zijn het ook nog maaltijden die wij tijdens onze reizen leren eten en ontdekken. Zelf vind ik dat, dat het helemaal leuk maakt en dat je verschillende dingetjes bij elkaar kunt proeven. Een festival rondom streetfood en foodtrucks maakt het natuurlijk helemaal gezellig. Wat als je deze hapjes ook nog naar je eigen keuken kunt brengen? Nou, het kan hoor. Met de volgende trend. De streetfood kookboeken trend is in opmars al de heerlijken en recepten zijn al gebundeld. Van Bangkok naar New York en naar Vietnam.

Streetfood kookboeken trend

Streetfood kookboeken Bangkok Streetfood

Natuurlijk het is absoluut niet het zelfde. Toch denk ik ook altijd als ik in Thailand ben ik zou willen dat ik alle geheimen van deze keuken zou kennen en het mee naar huis zou kunnen nemen. Het is allemaal zo verrukkelijk! Bij de stalletjes in Bangkok de soepjes, noodles, dimsum en stiks met gemarineerd vlees en vis. Yum! In dit Streetfood Kookboek over Bangkok zijn er veel geheimen gebundeld!

Bangkok streetfood kookboeken trend kookboek tip foodblog Foodinista

Kookboek: Bangkok Streetfood
Auteur: Tom Vandenberghe & Luk Thys
Aantal pagina’s: 216
Aantal recepten: +700

Streetfood kookboeken Hanoi Streetfood

De stad Hanoi zal ik nooit vergeten. Vanuit Bangkok reisden wij naar Hanoi. Bangkok is heel hectish en toen wij in Hanoi arriveerden kreeg ik bijna spijt van onze reis naar Vietnam. Wat een heksenketel! Ik moest opeens wennen aan Azië, het enthousiasme van Bangkok sloeg over in paniek. iets wat ik nog nooit had ervaren. Na het wennen aan de drukte, wat eigenlijk nooit went. Gingen wij de mooie stad verkennen en de springrolls, salades, noodles en het Vietnamese eten. Geweldig! De streetfood cultuur in Vietnam is geweldig en dit kookboek Hanoi Streetfood geeft de geheimen vrij. De restaurantjes waar je op lage krukjes eet, ijskoffie drinkt bij het ontbijt en vanaf balkonnetjes de drukte in de straten bekijkt.

Hanoi Streetfood kookboek trend foodblog Foodinista kookboeken tips

Kookboek: Hanoi streetfood
Auteur: Tom Vandenberghe & Luk Thys
Aantal pagina’s: 208
Aantal recepten: +60

Streetfood Kookboeken New York Streetfood

Natuurlijk de USA de bakermat van de foodtrucks en streetfood. Is het eigenlijk niet een beetje met een donut en een hot dog begonnen in onze beleving in ieder geval. In Azië moet je dit zeker niet zeggen, want het zal echt niet voor elkaar onder doen. In New York is sowieso de foodtruck cultuur gigantisch en eigenlijk in heel Amerika. In San Francisco had ik er zelfs voor vertrek al een aantal uitgezocht, waar wij naartoe moesten, zoals de crème brulee man. In dit streetfood boek de geheimen, recepten en tips voor New York.

New York Streetfood kookboek tip foodblog Foodinista streetfood kookboeken foodtrucks

Kookboek: Streetfood New York
Auteur: Tom Vandenberghe, Jacqueline Goossens & Luk Thys
Aantal pagina’s: 215
Aantal recepten: +60

Meer kookboeken tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie