22 okt Speculoos tiramisu in een glas
Een lunch of diner, waarbij het allemaal wel iets feestelijker mag? Of inspiratie voor een leuk toetje met Sinterklaas sfeer. Dan is speculoos tiramisu in een glas een leuke en vooral lekkere afsluiter. Moeilijk om te maken? Nee, helemaal niet. Je maakt eigenlijk heel makkelijk een toetje in een glas. Regelmatig kun je een tiramisu recept op de webite vinden, maar tiramisu recepten in een glas zijn ook heel leuk en lekker en je kunt de porties een beetje controleren. Ook is het ideaal, wanneer je bijvoorbeeld, maar voor vier personen een toetje wilt maken. Een schaal tiramisu is toch snel voor acht tot tien personen. Daar hebben we natuurlijk geen problemen mee, maar een tiramisu in glas is overzichtelijk. Hoe je de speculoos tiramisu in glas maakt? Het speculoos tiramisu recept deel ik met je.
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.
Ingrediënten speculoos tiramisu in een glas voor 4 personen
- 250 gram mascarpone
- 250 gram slagroom ongeklopt
- 150 gram speculoos
- 16 speculoos koekjes
- chocolade sprinkles
- 1 eierdooier
- 2 kopjes espresso
Tips voor de bereiding van de speculoos tiramisu in glas
Moeilijheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor bereiden van de speculoos tiramisu
- 4 mooie glazen
- 1 schaal
- staafmixer
- hakmolen of vleeshamer
- garde
- lepel
- theelepel
TIP! HET TOETJE SPECULOOS TIRAMISU IN EEN GLAS IS HEERLIJK, MAAR MET EEN MOOI GLAS ZIET HET ER DIRECT SPECTACULAIRDER UIT!
Recept speculoos tiramisu in een glas
Zet de glazen klaar, zodat je deze direct kunt vullen bij iedere handeling. Zet in een schaaltje 2 kopjes espresso. Laat de espresso afkoelen.
Speculoos tiramisu maken – glazen vullen
Verpulver 4 speculoos koekjes in een hakmolen of in een zakje met een vleeshamer. Strooi de kruimels op de bodem van de glazen.
Speculoos mascarpone maken
Klop de slagroom luchtig. Klop met een garde de mascarpone, eierdooier en 125 gram van de speculoos door de slagroom, totdat het één geheel is.
Speculoos tiramisu in een glas maken
Verdeel de helft van de speculoos room in de glazen. Dip per glas speculoosjes in de espresso en druk deze in de glazen. Schep de tweede helft van de speculoos room over de speculoosjes. Schep een klein theelepeltje speculoos pasta op ieder toetje. Dip de helft van de speculoosjes in de espresso en zet de speculoos rechtop in de tiramisu. Maak de toetjes af met de chocolade sprinkles. Laat het toetje ongeveer één uur opstijven in de koelkast en eet smakelijk!
Toetjes recepten van Foodinista?
Maak bijvoorbeeld ook eens deze tiramisu triffle met advocaat of de tiramisu met pistache en peer in een glas.
Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's