Spaghetti met tonijn recept foodblog Foodinista John West Tuna with a twist

Spaghetti met tonijn en limoen

Deel deze post

Ja hoor weer een pasta receptje, waarom? Nou om meerdere redenen. Zaterdag ga ik naar Italië en ik wilde alvast even voorproeven met een simpel gerechtje, want ik ben een beetje druk met het inpakken en het laatste regelen van alle leuke en heerlijke dingetjes die wij gaan doen. . Eerlijk voor mijn doen ben ik echt al heel lang niet uitgebreid op vakantie geweest. Het is, àl, twee jaar geleden. Voor mij is dit heel lang, dus sorry als je, je aangesproken voelt en denkt wat een verwend nest. Dan heb je misschien wel een beetje gelijk. Eet het dan lekker weg met dit koolhydraten gerechtje met spaghetti met tonijn en frisse limoen. Gezond, snel en smullen!

Ingrediënten voor spaghetti met tonijn en limoen voor 2 personen

200 gram spaghetti mijn voorkeur gaat uit naar verse
1 zakje John West Tuna with a Twist
1 limoen
kwart courgette
1 teen knoflook
snuf gedroogde rode peper

Tips voor de bereiding van de spaghetti met tonijn en limoen

Moeilijkheidsgraad 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: wok, pan, mengschaal, spatel, vergiet, snijplank, knoflookpers, rasp

Recept Spaghetti met tonijn en limoen

Kook de spaghetti, zoals aangegeven op de verpakking met een beetje zout.

Haal ondertussen de tonijn uit de verpakking. Pers de limoen uit en schenk deze bij de tonijn en meng deze goed bij elkaar. Rasp nog een klein beetje limoenschil door de tonijn dit zorgt voor een extra zuurtje. Pers de knoflook uit en meng ook deze door de tonijn en meng er snuf rode peper doorheen. Snij de courgette in blokjes. Verder is de tonijn perfect op smaak door de kruidendressing.

Verhit de tonijn in de wok. Lek ondertussen de pasta uit en wok deze mee en meng alles door elkaar. Ook een handje rucola.

Schept de spaghetti met tonijn in de limoensaus op de borden en maak het af met pecorino of parmezaanse kaas.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Pasta met tonijn en limoensaus foodblog foodinista

Geen reactie's

Geef een reactie