Snelle romige appeltaart

Snelle romige appeltaart

Deel deze post

Appeltaart kan ik het hele jaar wel eten. Daarbij is appeltaart ook leuk om te maken en geeft het je door de grote hoeveelheid appels een minder groot schuldgevoel. Deze romige appeltaart is supersnel klaar en je hebt er maar heel weinig voor over. Zelf heb ik deze producten in ieder geval (bijna) altijd in huis. Dus snel en makkelijk gemaakt, maak deze appeltaart ook met dit simpele recept.

Benodigdheden voor de romige appeltaart

  • Bakspray of boter om de bakvorm mee in te vetten
  • 1 kilo appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel amandelextract
  • 50 gram rozijnen
  • 35 gram custard poeder uit het pakjes
  • 0,5 liter melk
  • 35 gram witte suiker
  • 6 bladerdeegvellen
  • 1 theelepel paneermeel

Tips voor de romige appeltaart:

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 35 minuten en oven 25 minuten
Benodigdheden: Bakvorm, snijplank, appelsnijder, lepel, spatel, soeplepel, keukenrol, schilmes

Snelle romige appeltaart maken

Laat de bladerdeeg ontdooien, binnen 5 minuten is het bruikbaar, haal hiervoor de vellen los van elkaar. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in. Het prettigste is een ronde springvorm. Snij de appels in kleine stukjes en week de rozijnen in een klein laagje water.

Na de voorbereiding de echte bereiding van de romige appeltaart. Verdeel de bladerdeeg vellen in de springvorm en zorg dat deze rondom afsluit. Prik er met een vork een paar gaatjes in, zodat het bladerdeeg luchtig blijft. De taartvorm met het bladerdeeg mag 10 minuten in de oven op 175 graden. Dan maak je zonder de vochtige vulling een stevige bodem.

Als de taartvorm in de oven staat. Meng de appelstukjes met het amandelextract, kaneel en de rozijnen. Maak vervolgens de custard, eigenlijk volgens de verpakking, maar het gaat om de hoeveelheid. Houd 2 eetlepels melk apart en meng deze los met de custard. De melk mag in een pan, zodat deze warm wordt. Meng vervolgens het custardpoeder er doorheen, wanneer deze bijna opstijft meng dan ook de suiker erdoorheen. En klaar ben je.

Het bladerdeeg zal nu klaar zijn uit de oven. Strooi het paneermeel erin, het paneermeel neemt het overtollige vocht op. Giet vervolgens de custard erin. En verdeel de appels over de custard.

De taart mag nog 25 minuten in de oven op 150 graden.

Appeltaart de oven in
Romige appeltaart klaar voor de oven

De taart is bijna klaar, want laat deze nog 2 uur in de koelkast afkoelen, zodat de custard goed kan opstijven.

Deze snelle appeltaart is ook hartstikke lekker met peren, kersen, aarbeien of meng gedroogde cranberries of noten door het appelmengsel.

Meer appeltaarten bakken of op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan ook eens naar deze appel plaattaart.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie