Broodje sloppy Joe Recept foodblog Foodinista

Smulbroodje Sloppy Joe

Deel deze post

In het dorp waar ik ben opgegroeid stond het vroeger altijd al op de menukaart van een plaatselijke lunchroom de Sloppy Joe. Ik vond het als kind gewoon een hele grappige naam het broodje Sloppy Joe. Alleen als kind van 6, 7 jaar bleef het voor mij gewoon bij een tosti, frietjes of als het zaterdagmiddag in de zomer was een ijsje! Smullen! Alleen ondertussen na een reis door Amerika heb ik wel ontdekt wat een Sloppy Joe is en eigenlijk zegt de naam het ook wel, alleen als kind weet je dat natuurlijk. Slordig en van alles en broodje. Je kunt dus veel kanten op. Zo worden ze ook gemaakt bij de gezinnen. Het zijn ook een beetje left-over en budget recepten. Geen reden dus om er geen groente bij te doen. Al ben ik daar in dit recept wel beperkt in gebleven, sorry. Ik geef je ook alleen het recept voor het broodje, maar natuurlijk kun je er frietjes bij serveren en een salade. Dan maak je er een hele stevige maaltijd van. Al vond ik de broodjes al heel machtig. Geloof mij maar. Ik heb het recept voor de sloppy Joe broodjes helemaal Amerikaans afgemaakt met een coca cola sausje en in de zomer kun je deze broodjes met een barbecuepan ook maken.

Recept voor broodje sloppy Joe foodblog Foodinista

Ingrediënten broodjes sloppy Joe voor 4 broodjes

4 hamburgerbroodjes
400 gram gehakt
1 ui
6 champignons
1 eetlepel bloem
100 ml cola light of normaal
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel witte wijn azijn
1 eetlepel barbecuesaus
1 eetlepel scherpe mosterd
4 plakjes cheddar
1 eetlepel olijfolie
snuf peper
snufje zout

Tips voor de bereiding van de broodjes sloppy Joe

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten bereiding en oven of grill 5 minuten
Benodigdheden voor bereiding keuken: stoofpan, snijplank, mes, spatel, lepel, ovenschaal

Recept voor broodjes sloppy Joe

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snijd de ui en de champignons fijn. Verhit de olie in de pan. Rul het gehakt bruin samen met de ui en de champignons voor ongeveer 5 minuten. Blus het gehakt af met de cola en de andere ingrediënten en spatel goed door ook de bloem moet erbij, deze dikt de saus weer sneller in. Laat het 15 minuten inkoken. En roer af en toe door.
Snijd de broodjes open. Vul als het gehaktmengsel is ingekookt de broodjes met het gehakt en leg er een plak cheddar bovenop. De broodjes gaan nog 5 minuten in de oven, zodat de kaas kan smelten. En anders nog 5 minuten op de barbecuegrill.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie