
29 nov Sinterklaas tiramisu met speculaas en Nutella
Op Sinterklaasavond mogen Sinterklaas snoepgoed, speculaas en appeltjes van oranje niet ontbreken. Daarmee maken wij een Sinterklaas tiramisu met speculaas en Nutella. Deze Sinterklaas tiramisu versieren we Sinterklaas snoepgoed en mandarijntjes. Een heerlijke tiramisu voor bij de koffie of als toetje op Sinterklaasavond. Laten we eerlijk zijn Nutella recepten zijn toch altijd al een feestje op zich? Wij zijn er helemaal klaar voor Sinterklaasavond met een heerlijk Sinterklaasavond recept! Hoe maak je dan het Sinterklaaslekkers? Nou deze Sinterklaas tiramisu met speculaas en Nutella zet je zo simpel en snel op tafel.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Op zoek naar leuke cadeautjes voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens mijn tips voor 30! Cadeau tips voor foodies!
Ingrediënten Sinterklaas Tiramisu met speculaas en Nutella voor 8 personen
- 500 gram Mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 ei
- 1/4 theelepel kaneel
- snufje zout
- 2 eetlepels Nutella
- 1 kopje chocolademelk
- 1 theelepel amandel aroma
- 150 gram speculaasjes
- handje kruidnootjes
- 1 mandarijn
- divers Sinterklaassnoep naar smaak
- snufje cacao
Tips voor het bereiden van de Sinterklaas tiramisu met speculaas en Nutella
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden in de keuken
- schaal van ongeveer 20 bij 25 en opstaande rand van 5 cm. hoog
- garde
- lepel
- theelepel
- pannenlikker
- schaaltje
- strooibusje
- 1 bakschaal
- staafmixer met garde
Meer leuke Sinterklaasrecepten? Bekijk dan bijvoorbeeld ook deze Sinterklaas recepten: Chocolademousse met speculaas of het Sinterklaas stoofvlees!

Recept Sinterklaas Tiramisu met speculaas en Nutella
Zet de chocolademelk in een groter schaaltje klaar, want je moet de speculaasjes in soppen. Breng de chocolademelk op smaak met de amandelaroma en kaneel.
Tiramisu room kloppen met Nutella
Breek het ei en scheid de dooier van het eiwit. Bewaar de dooier apart. Klop de dooier met de staafmixer romig. De eiwitten gebruiken niet. Klop in de grote schaal de slagroom stijf. Klop vervolgens met een garde de eierdooier en de 500 gram van de mascarpone los door de slagroom, totdat alles een luchtig geheel wordt. Breng de mascarponeroom voor de tiramisu op smaak met de twee lepels Nutella en klopt deze luchtig met de garde door de room.
Bodem maken voor de Sinterklaas Tiramisu
Sop de Tiramisu in de chocolademelk, deze mag goed nat worden. Plaats de speculaasjes in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Nauw sluitend is ook weer niet nodig, want wanneer de speculaas vochtig is geworden dan gaat deze uitzetten in de schaal. Bewaar de chocolademelk, want er komt nog tweede laag speculaas.
Schaal vullen met Sinterklaas tiramisu
Bedek de speculaas met de helft van de Nutella mascarponeroom. Bedek de laag Mascarpone met de tweede laag speculaas die vochtig is van de chocolademelk. Bewaar nog een aantal speculaasjes voor het versieren. Schep vier lepeltjes extra chocolademelk over de speculaas voor extra vocht. Nu maken we de topping laag van de Sinterklaas tiramisu.
Topping laag voor de tiramisu
Bedek de tiramisu met de tweede laag Nutella mascarpone. Strijk de laag mooi af met de pannenlikker. Strooi een dun laagje cacao over de tiramisu. Druk drie speculaasjes in de chocolademelk en druk deze in de Sinterklaas tiramisu. Strooi kruidnootjes over de tiramisu en druk mandarijnpartjes in de tiramisu. Druppel chocolademelk over de tiramisu. Zo worden de kruidnootjes en de mandarnijntjes ook vochtig en de chocolademelk trekt in de tiramisu. Plaats de tiramisu drie uur in de tiramisu. De tiramisu kan opstijven en wordt één geheel.
Wachten op Sinterklaas en de Nutella tiramisu met speculaas en Sinterklaas snoepgoed
Haal de tiramisu uit de koelkast en versier de tiramisu met het laatste snoepgoed. Eet smakelijk!
Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's