Romige prei tajine met ei en zalm recept van Foodblog Foodinista

Romige prei tajine met zalm en ei

Deel deze post

Oké dit tajinerecept is geen standaard tajinerecept. Ik ben afgeweken van de Oosterse keuken, maar soms is het helemaal niet erg. Uiteindelijk gaat het om de bereiding van dit gerecht en dan is een tajine wel heel erg makkelijk! Er was een tijdje dat ik de romige prei met een zalmfilet een topmaaltijd vond. En eigenlijk had ik onlangs weer zo’n craving en ik dacht deze keer maak ik het luxer en zelf in plaats van uit het pakje. De combinatie is namelijk echt heerlijk en een beetje guilty pleasure food. Ook een keer iets anders maken? Maak dan deze romige prei tajine. Ontdek ook direct hoe makkelijk een tajine is voor diverse gerechten.

Romige prei tajine met ei en zalm recept van Foodblog Foodinista
Cookinglife.nl

Ingrediënten romige prei tajine met zalm en ei voor 4 personen

  • 6 preistronken
  • 200 gram creme fraiche
  • 200 gram zalmsnippers
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje peper en zout
  • snufje kerriepoeder

Tips voor de bereiding van de romige prei tajine

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, tajine, lepel

Romige prei tajine met ei en zalm recept van Foodblog Foodinista

Prei tajine recept

Snijd de prei over de lengte door de helft en vervolgens in halve ringen. Herhaal dit met alle preien. Verhit ondertussen olijfolie in de wok en roerbak de prei. Snipper ondertussen de gerookte zalm. Meng de creme fraiche door de prei en laat dit pruttelen. Meng ook de gerookte zalm met een snufje, zout en kerriepoeder door de prei. Laat dit met een gesloten deksel ongeveer vijf minuten pruttelen. Maak vervolgens vier kuiltjes in de tajine en breek de eieren het liefst met hele dooier. Plaats de deksel op de tajine en laat de eieren op een lage verhitting acht tot minuten garen. Eet de preischotel met bijvoorbeeld minipasta of hard gekookte aardappels.

Meer tajine recepten maken 

Meer couscous salades of stoofschotels maken? Dan zijn is deze ratatouille uit de tajine ook echt iets voor jou.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie