Gemengde bonenschotel met gebakken ei en rijst recept van Foodblog Foodinista

Rijstrecept – Gemengde bonenschotel met gebakken ei

Deel deze post

Iedere dag weer gevarieerd en gezond eten. Het kan een uitdaging zijn! Maar ik help er natuurlijk graag bij. Dit recept stond al heel lang op mijn lijstje. Maar ik vind het een echt winterrecept en iedere winter wil ik een variatie eten op chili con carne of in dit geval chili sin carne. Want je hebt voor een lekker chili recept helemaal geen vlees nodig. Dat blijkt maar weer. Je kunt met een variatie aan bonen, kruiden en een eitje al heerlijk variëren en dan natuurlijk ook nog met bijvoorbeeld rijst erbij, maar voor een heel andere bite eet je deze bonenschotel even goed met couscous. Iedere keer hoop je weer te inspireren, maar ook Lassie inspireert graag met leuke recepten met rijst, couscous en andere ingrediënten. Je kunt eindeloos variëren en eigenlijk is het antwoord op de vraag wat eten we vandaag nooit echt ver weg. Deze keer maakte ik de gemengde bonenschotel met gebakken ei en daarbij hebben we de Lassie biologische zilvervlies volkoren rijst gegeten. Vezelrijk, smaakvol en verzadigend. Een heerlijke comobinatie voor een verwarmende maaltijd met een bite. Hoe je de bonenschotel snel op tafel zet? Want dit recept is echt heel simpel. Dat ga ik nu met je delen.

Meer leuke recepten en bijvoorbeeld variëren met rijst? Kijk dan ook eens hier.

Chili sin carne met gebakken ei en rijst recept van Foodblog Foodinista
Recept gemengde bonenschotel met gebakken ei en zilvervliesrijst van Lassie

Ingrediënten Gemengde bonenschotel met gebakken ei voor 4 personen

  • 160 gram Lassie biologische zilvervlies volkoren rijst
  • 2 blikjes Bonenmix met mais
  • 2 rode paprika’s
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 400 ml tomatensaus
  • 2 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder zoet
  • 1 theelepel
  • flinke snuf komijnpoeder
  • snuf peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eieren
  • handje verse koriander en peterselie

Tips voor de bereiding van de gemengde bonenschotel met gebakken ei

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: kleine pan, stoofpan, koekenpan, snijplank, mes en een hakmolen is makkelijk, spatel, knoflookpers

Gemengde bonenschotel met ei en rijst recept van Foodblog Foodinista

Recept voor de chili sin carne met gebakken ei

Start met het koken van het water voor de rijst met een snufje zout. Als het water kookt kun je de rijst koken volgens de verpakking.

Bonenschotel bereiden

Snipper de uien en de knoflook. Dit kan met een mes en de knoflookpers. Een hakmolen is ook makkelijk. Verhit olijfolie in de pan. Bak de uien en de knoflook even aan. De gedroogde kruiden kunnen erbij. Dit zijn de paprikapoeder, komijn, peper en zout. Blus vervolgens af met de blokjes tomaat. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en roerbak deze langzaam mee. Giet de bonen af en meng deze door de tomaten en paprikamix. Laat alles op laag vuur even pruttelen. Snijd deze tomaten in blokjes en ook deze mogen erbij. Verse tomaten hebben meer beet en daarom gaan er ook verse tomaten in het bonen stoofpotje. Laat alles nog vijf minuten pruttelen. Bak ondertussen de eieren met een hele dooier.

Borden opmaken met het bonen stoofpotje met gebakken ei

Schep de rijst in de borden en maak een kuiltje. Schep daarin de bonenschotel rijkelijk. Maak de borden af met het gebakken ei. Snijd de verse kruiden en verdeel deze over de bonenschotel en de eieren. Eet smakelijk!

Gemengde bonenschotel met ei en rijst recept van Foodblog Foodinista

Meer Chili recepten van Foodblog Foodinista

Heb je ook deze chili con carne recepten al gezien?
* Meer vegetarische inspiratie? Maak dan deze chili con carne variatie met pompoen.
* Een spicy chili con carne maak je met chili con chorizo.

Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.




4 Reactie's
  • Alexandra
    Geplaatst op 10:20h, 18 januari

    Nu is bonen juist de groente waar ik niet van houd. Ik heb dat nooit lekker gevonden, te droog. Maar dit recept kan daar wel eens verandering in gaan brengen.

  • Riek Muijen
    Geplaatst op 12:56h, 18 januari

    Pas geleden ook chili gemaakt na een lange tijd dat was weer eens lekker. Dit recept ga ik ook eens maken.

  • admin
    Geplaatst op 20:09h, 19 januari

    Leuk! Ik ben benieuwd hoe het je smaakt.

  • admin
    Geplaatst op 20:10h, 19 januari

    Ja, herkenbaar hoor. Bonen moet je gewoon een beetje lekker maken.

Geef een reactie