Bistro Noord Amsterdam

Upcoming Restaurant Bistro Noord Amsterdam

Deel deze post

HELAAS IS BISTRO NOORD NA DRIE JAAR GESLOTEN. KIJK VERDER OP DE BLOG VOOR INSPIRATIE IN AMSTERDAM

In het steeds meer upcoming Amsterdam-Noord is in juli Bistro Noord geopend, het nieuwe restaurant project van de broers te Pas. Voor Bistro Noord waren zij de ondernemers achter Restaurant te Pas in het centrum van Amsterdam, maar dit is voorbij en het nieuwe avontuur is gestart in Amsterdam Noord. En hoe!

Echt dineren

Bistro Noord is anders dan anders en dat is fijn in Amsterdam. De Franse keuken staat op de menukaart met een eigen twist van de broers en de keukenbrigade. Verwacht niet dat wat je op internet of ergens anders leest, het volgende week op de menukaart terug gaat zien, want verandering en diversiteit is belangrijk.

Onderscheidt Bistro Noord Amsterdam zich alleen in de keuken? Nee! De uitstraling van de bistro oogt strak, dit door de afwerking en de belichting. Maar uiteindelijk is het alsof je, je in een Franse Bistro of op een pleintje bevindt. Ga dit maar voor je zelf bekijken, maar als je even compleet terug wilt naar Frankrijk dan is Bistro Noord dichtbij in Amsterdam.

Toekomstplannen Bistro Noord

Naast de Bistro zijn er grote plannen! Zo krijgt Bistro Noord een eigen bakkerij. Het ideaal is dan ook om alles zelf te maken. Het brood gaat dus huis gebakken worden. Een echt lunch of pick-up tip dus. Dit onderdeel zal over ongeveer vier weken draaiend zijn. Ik kan niet wachten op verse broodjes, verse charcuterie en meer voor de borrel of lunch.

Poeh, al een aantal punten waarop Bistro Noord voor mij goed heeft gescored, maar iets waardoor je de bistro misschien zelf misschien ook al had gevonden is dat Bistro Noord grotendeels is gefinancierd door een crowdfunding actie! Hoe leuk om out of the box te denken en dat het ook gewoon lukt! Deze passie is ook voortgezet bij de medewerkers van Bistro Noord die trots zijn om er te werken. Jonge startende horecacollega’s worden intern opgeleid door een team van medewerkers die wellicht al 30 jaar actief in de horeca werken. Voldoende passie dus en dat proef je.

Wat eten we bij Bistro Noord Amsterdam

En dan nu iets heel belangrijks een impressie van het eten bij Bistro Noord. Wij hebben mogen proeven en alles was even lekker. Daarom alvast een aantal foto impressies.

Bistro Noord Amsterdam
Bistro Noord: Voorgerecht vissoep met rode poon, aioli, brocoletti en croutons
Konijn
Voorgerecht: Salade de Lapin
Bistro Noord Amsterdam
Hoofdgerecht: Zacht gegaard varkenslende met inktvis, huisgemaakte chorizo, tuinbonen en jus
Orgaanvlees Amsterdam
Hoofdgerecht: Steak & Kidney Pie
Dessert, toetje Bistro Noord
Dessert: Chocolade-ganache taartje, morellen en vanille ijs
Trifle, bistro Noord
Trifle van zomerfruit, aardbeiengelei en cacao-crumble

Wij zijn op uitnodiging bij Bistro Noord Amsterdam geweest, maar zouden zeker binnenkort nog een keer terug gaan om weer een andere menukaart te proeven en natuurlijk om de lunch te proberen!

HELAAS IS BISTRO NOORD NA DRIE JAAR GESLOTEN. KIJK VERDER OP DE BLOG VOOR INSPIRATIE IN AMSTERDAM.

Direct de nieuwste blogs en restaurants ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie