3 Vakantiebestemmingen in Nederland met culi fietsroutes

3 Vakantiebestemmingen in Nederland met culi fietsroutes

Deel deze post

We krijgen weer zin om op vakantie te gaan. Genieten van het buitenleven. Eropuit en vrijheid. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders dit jaar in Nederland blijven. Daar zijn diverse redenen voor. Laten we er gewoon vanuit gaan dat we dit gewoon doen, omdat Nederland heel mooi is en omdat ons eigen land veel te bieden heeft. Nederland is natuurlijk een fietsland. In het weekend fietsen we in groepen achter elkaar aan om ons te ontdekken, maar ook in het buitenland zijn diverse fietstourtjes waarbij wij Nederlanders in onze eigen taal steden kunnen ontdekken. Geweldig! Alleen ons eigen land ontdekken tijdens een vakantie op de fiets is natuurlijk ook heel erg interessant om te doen. Met de zon op je gezicht rondtouren. Fietsen is ook nog gezond. Een fiets kun je huren, maar heb je zelf een goede fiets neem deze dan zelf mee. Voor iedere fiets en voor elke auto zijn er fietsendragers beschikbaar, ook voor elektrische fietsen. Zo kun je diverse vakantiebestemmingen in Nederland met culi fietsroutes zelf ontdekken.

Drie bestemmingen die je goed op de fiets kunt ontdekken heb ik voor je verzameld.

3 Culinaire Vakantiebestemmingen in Nederland met leuke fietsroutes

Nederland is een echte fietsland dus waar kun je eigenlijk niet fietsen? Alleen waar is het ook leuk om onderweg een terrasje te pakken en om de lokale eetcultuur te ontdekken? Ik verzamelde drie regio’s.

Fietsen in Zeeland

Zeeland is de perfecte provincie voor uitwaaien aan de kust, boerderijen ontdekken en natuurlijk zeevruchten. Kies voor fietstochten van de plaatselijke VVV’s en vergeet de innerlijke mens niet. Lokale streekproducten krijg je bij ieder restaurant aangeboden en kies dan ook voor pauzes onderweg. Luxe of simpel, zoals fruit de mer uit het seizoen of Zeeuwse mosselen of stippel je eigen fietstocht met mijn tips in Zeeland die ook kindvriendelijk zijn.

Fruit de mer weekend bij Seafarm in Zeeland -Restaurant tips in Zeeland
Pasta met zeeschelpjes bij Restaurant Seafarm in Zeeland - Restaurant tips in Zeeland Foodinista
Mosselen eten bij Proef Zeeland - Eten en drinken tips in Zeeland

Van de stad naar de kust in Haarlem en Amsterdam

Van het Zuiden naar het Noorden. De Nederlandse kust is lang. De kust kun je ook combineren met het stadsleven. Bijvoorbeeld een vakantie in Noord Holland. Fietsen in Amsterdam, Haarlem en zo door naar de kust van Noord Holland. Dan denk ik aan Bloemendaal en Zandvoort. In Amsterdam worden iedere dag fietsen verhuurd aan Internationale toeristen, maar waarom niet je eigen fiets meenemen en zelf ietsen langs de grachten en dit kan ook in het kleinere Haarlem. Waar fietsen toch prettig, want het stadscentrum is mooi, maar ontdek Haarlem-Noord, ook daar veel te ontdekken. Na het stadse leven ga je de bossen van Bloemendaal in en zo fiets je daar naar het strand en in het seizoen natuurlijk de bloemenvelden, waar je bij sommige boerderijen ook tussen de bloemen kunt high teaën.

Ontdek Drenthe op de fiets

Op zoek naar rust en mooie plekjes? Dan is Drenthe de locatie! Stap op de fiets en ontdek de mooiste fietstroutes via de lokale VVV’s. Deze brengen je naar de mooiste plekjes. Natuurlijk stop je onderweg voor rustmomentjes kom je leuke plekjes tegen waar je lokale lekkernijen kunt proeven of juist bij de mooiste boerderijen op het terras kunt ploffen. Deze tips in Drenthe verzamelde ik ook voor je.

IJs eten en lunchen bij IJssalon talenti met trampoline in de tuin - Vakantie tips in Drenthe - Lekker eten en drinken tips
Sonneclaer boerenijs bij de Boerderij Sonneclaer - Leuke tips in Drenthe

Meer reis tips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie