Pita Tuna Melt Recept

Pita tuna melt recept

Deel deze post

Een tuna melt vind ik altijd lekker of het op een tosti, pizza of hoe dan ook is. Deze keer had ik er ook al heel de dag zin in, alleen moest ik het alleen maken met de boodschapjes die ik nog in huis had, want boodschappen doen daar kwam ik simpelweg even niet aan toe. Geen probleem, want ik had voldoende lekkere ingrediënten in huis voor mijn pita tuna melt recept. Heel simpel en binnen twintig minuten op tafel, ideaal voor een snelle lunch of een licht en simpel diner.

Ingrediënten voor pita tuna melt recept voor 2 personen

  • 4 pita tuna melt broodjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 augurkjes
  • 4 zilveruitjes
  • 2 eetlepels diepvries doperwten
  • theelepel kappertjes
  • theelepel mayonaise
  • theelepel currysaus
  • 2 plakken cheddar kaas
  • 1 puntpaprika

Tips voor de bereiding van de pita tuna melt

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en grill 3 minuten
Benodigdheden: snijplank, mengschaal, lepel, mes, contactgrill

Recept pita tuna melt

Ik maak de pita tuna melt tussen de contactgrill, maar natuurlijk kan het ook in de oven. Zorg in ieder geval dat je deze alvast voor verwamt op een goede hoge temperatuur. Wanneer je ze in de oven maakt. Leg de pita’s dan op de ovenplaats met een schaal er boven op zodat je de gevulde broodjes goed dichtdrukt, net als tussen de contact grill.

Snij de pita’s op en leg deze alvast klaar.

Maak de tonijn alvast open zorg dat deze goed uitlekt. Snij ondertussen de zilvertuitjes, augurkjes en kappertjes fijn. meng de tonijn met peper, zout, silveruitjes, augurkjes, kappertjes, curry en de mayonaise. Meng ook de doperwten er doorheen. Deze ontdooien bij het grillen. Snij ook de puntpaprika in kleine en fijne stukjes. Meng deze door de tonijn.

Snij de kaas in kleinere plakjes (ook als het plakjes zijn) en meng de kaas door de tonijn. Vul de broodjes met de tonijn. En leg deze tussen de contactgrill voor 3 minuten of in de oven voor 10 minuten op 200 graden, zoals omschreven.

Luxe tostirecepten van Foodblog Foodinista

Meer tostirecepten van Foodblog Foodinista maken? Maak dan ook eens de luxe tosti met groene asperges en smeuïge bechamelsaus! En een andere klassieker is de Tosti tonijn ook wel de Tuna melt tosti, maar dan ook een luxe versie natuurlijk die je hier gaat vinden.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie